10 november OPEN DAG EHBO-Hengelo

De Kon. Ned. Ver. EHBO-Hengelo bestaat in november 80 jaar. Een mooie gelegenheid voor een feestje, maar ook om het belang van de EHBO vereniging nog eens te benadrukken.
In november is het feest bij EHBO-Hengelo. Op 18 november bestaat de vereniging officieel 80 jaar en op 10 november is er een OPEN DAG voor alle inwoners en sportverenigingen van Hengelo en omgeving.

Er worden workshops gegeven in pleisters plakken, Eerste Hulp aan Kinderen, Reanimatie & AED, EHBDD (drank & drugs) met speciale aandacht voor de impact hiervan bij jongeren, deze cursus is erg in trek bij horeca- personeel en beveiligers ook is er aandacht voor jeugd uit de groepen 7 & 8 van het basisonderwijs. Terwijl u in gesprek bent spelen of knutselen uw kinderen aan tafel of op het springkussen. (zie poster)

Wij richten ons vooral op de Hengelose bevolking. “Die moet weten wat EHBO is, en wat we doen. Dat is erg belangrijk.” Vooral bij verenigingen laat de EHBO nog veel te wensen over.

Meer mensen met een EHBO-diploma, meer mensen die kunnen reanimeren dat is het doel van de EHBO-Hengelo. “Graag willen we het komende jaar aangrijpen om het veilige gevoel in Hengelo te verbeteren”, aldus Toon Knippenborg, voorzitter van de jubilerende vereniging. “In Hengelo is maar 1% van de inwoners in het bezit van een EHBO diploma”. Dat is veel te weinig, wij willen dat graag op 5% brengen maar ook dat is ten opzichte van de omringende landen nog aan de lage kant.

Veranderd
In tachtig jaar tijd is er veel veranderd in de EHBO-wereld. Zo ook bij de EHBO-Hengelo. De vereniging is een stuk moderner is geworden. “We hebben 2 tenten die we tijdens evenementen opzetten waar alles in zit wat we nodig hebben zelfs AED’s . We hebben een afdeling verkeersregelaars en een eigen bus met zwaailicht voor het begeleiden van evenementen. Elke vrijwilliger heeft zijn/haar eigen kleding en verbandtas. Kortom we gaan niet meer op de fiets met een koffertje achterop naar een evenement.

Hulp van derden
De EHBO-Hengelo is erg actief, echter we moeten ons zelf redden wij krijgen geen subsidie en hebben geen sponsors en krijgen geen giften. Wel mogen we één keer per jaar collecteren in Hengelo, maar ja de vrije weken zijn zo minimaal dat er haast geen ruimte in de kalender is door landelijke collectes. Om toch te kunnen collecteren zoeken wij een collecte organisator, iemand die ons wil helpen de jaarlijkse collecte op te zetten, hij/zij mag zich melden per e-mail: collecte@ehbo-hengelo.nl of contact opnemen met dhr. Bert van Lienden op telefoonnummer 06-29293331.

Evenementen
In Hengelo en omstreken is er jaarlijks ontzettend veel te beleven. Per jaar staat de EHBO-Hengelo bij ruim 150 evenementen paraat. “Wat mensen niet begrijpen is dat zonder de EHBO de evenementen niet eens door mogen gaan. Daarom willen we ook meer vrijwilligers en zijn we op zoek naar verjonging. Zonder EHBO heb je gewoon geen evenementen,” Ik zou zeggen volg een goede EHBO cursus en kom ons geweldige team versterken.

Cursussen
Regelmatig starten onze vereniging weer nieuwe cursussen, een breed pakket voor jong en oud.

Kom voor uitleg, informatie en aanbiedingen naar onze Open Dag op 10 november a.s.
Vergeet onze waardebonnen met aanbiedingen niet in te vullen!!

Eerste hulpverlener (EHBO diploma) 13 avonden incl. reanimtie/AED, verbandleer en EHaK

Eerste Hulp aan Kinderen (EHaK) 1 zaterdag incl. reanimatie/AED en kinderziekten.

Reanimatie/AED 1 vrijdagavond

EHBDD (alcohol & drugs)

Zie de poster op onze website

Voor informatie of aanmelding gelieve te mailen naar: cursussen@ehbo-hengelo.nl of bezoek onze website ehbo-hengelo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.