Vraag een buurtbon aan!

Een beachsoccer toernooi organiseren, of het plaatsen van een ooievaarsnest: het is allemaal mogelijk met een buurtbon. Een buurtbon is een tegoedbon die inwoners kunnen inzetten om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Vanaf 1 februari kunt u ze weer aanvragen. Dit jaar, 2019, is er 54.000 euro beschikbaar.

Aanvragen
Wilt u zo’n buurtbon aanvragen? Download het aanvraagformulier via www.hengelo.nl/buurtbonnen of haal het op bij het stadskantoor (Hazenweg 121 ), de bibliotheek (Beursstraat 34 ), Hengelo Promotie (Markt 8), Welbions (Paul Krugerstraat 44 ) en diverse buurt- en wijkcentra.

Op=op
U stuurt het ingevulde formulier terug naar de gemeente Hengelo. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus: op is op! De bewonersorganisaties in Hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend. De aanvraag moet uiterlijk 15 november 2019 bij de gemeente binnen zijn.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie en een filmpje op www.hengelo.nl/buurtbonnen of www.facebook.com/buurtbon.

(Hengelo’sWeekblad:Gemeentenieuws 5feb2019 )

Repair Cafe in Wijkcentrum De Tempel op zaterdag 18 mei

Gooi kapotte spullen niet weg, maar  repareer ze in het Repair Café op zaterdag 18 mei van 10 tot 13 uur in Wijkcentrum De Tempel  .
Wil je meer weten of meedoen, kijk dan even op www.repaircafehengelo.nl ,www.detempel-hengelo.nl of op www.oyfo.nl .
(Hart van Hengelo,17mei 2019)

Succesvolle puntencompetitie voor judoka’s Judoschool Haagsma

Zaterdag 11 mei stond de volgende ronde van de puntencompetitie van Judoschool Haagsma op de activiteitenkalender. Dat de competitie steeds populairder wordt bij de judoka’s bleek wel uit het aantal aanmeldingen; maar liefst 100 judoka’s uit Hengelo, Haaksbergen, Borne, Vriezenveen, Neede en Wierden reisden af naar Haaksbergen.

Bij de puntencompetitie maken de judoka’s op een laagdrempelige manier kennis met judowedstrijdjes. De gemoedelijke sfeer, de grote opkomst, heerlijke catering en enthousiaste judoka’s en vrijwilligers maakten ook deze ronde weer tot een groot succes.

Een groot aantal kinderen had zoveel punten verzameld dat ze met een nieuw embleem huiswaarts keerden. Ook was er voor alle kinderen een heerlijke krentenbol van onze sponsor De Echte Bakker; Bi’j Oons. De volgende judoka’s kregen een nieuw embleem uitgereikt; Amber van Limstee, Pim van Ravensberg, Twan Spijker, Max Mudde, Noud van Opstal, Daan Florijn, Yannick Polanco Hernandez, Fabiënne Ottink, Job Bouwhuis, Sem Jongsma, Diego Bekkers, Sophie Noltes, Dean Koorman, Collin Bouman, Jason Boerstoel, Rick Papenberg, Yasin Ikink, Hidde Slot, Florien Zandbergen, Luuk Everink, Diemo Kreuning, Silvio Weegink, Ties Heuvel, Yonas Ikink, Xander Grefte, Thijmen Zandbergen, Merlijn Wilmink, Juliëtte Buijs, Bas van der Meulen, Rayvano Martiena, Kai Oosting, Jonna Woldberg, Lisa Vinkers, Corwin Tempert, Tygo Yska, Ilan Bakacak, Stan van de Velde, Nathan Knol, Ryan Boek en Britt Jacobs.

www.judoschoolhaagsma.nl
info@judoschoolhaagsma.nl
06 – 57 96 72 91
Locatie Groot Driene; Fitpunt, PC Hooftlaan 50

Toerfietstocht door Groot Driene 22 april as.

Op Tweede Paasdag 22 april a.s. organiseert RTC Hengelo haar jaarlijkse Paastoertocht van 80 km lengte. De route voert deels door Groot Driene volgens onderstaande kaart.

RTC Hengelo verwacht ongeveer 250 deelnemers die in losse groepjes of alleen op racefietsen de route rijden. Deze fietsers doen uw wijk aan tussen half twaalf en uiterlijk half drie.

P.S. Als u zin heeft om mee te doen, kunt u zich inschrijven tussen 9:00 en 10:00 uur bij voetbalkantine BWO op sportpark De Noork aan de Oldenzaalsestraat 518. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Rijwiel Toer Club Hengelo

Wijkbijeenkomst Groot Driene op 17 april 2019, Lokatie : Dienstencentrum ‘t Swafert


Zesde Wijkbijeenkomst Groot Driene op 17 april a.s. om 19:30 uur in Dienstencentrum ‘t Swafert.

Mensen die meer willen weten over de plek waar ze wonen of die kennis daarover met anderen willen delen, zijn van harte uitgenodigd een of meerdere bijeenkomsten te bezoeken. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Museum Hengelo en mede mogelijk gemaakt door de Wijkvertegenwoordiging Groot Driene.

Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto’s. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto’s meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen. Groot Driene wordt zo in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld.

En eind 2019, zo is de planning, verschijnt een special van Hengelo toen&nu over Groot Driene.

Museum Hengelo

Concert in de Kristalkerk op zaterdag 13 april

Born’s Kleinkoor en Twents Liturgiekoor verzorgen samen een bijzonder Passieconcert op zaterdagavond 13 april in de Kristalkerk, in de stille week voorafgaand aan Pasen.

Het Twents Liturgiekoor voert de ‘Via crucis’ uit van Franz Liszt en het Borns Kleinkoor ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck. Beide koren hebben deze werken al eerder gezongen, maar nog niet zoals deze keer in een gezamelijk concert. De begeleiding is in handen van Jos Beunders (vleugel) en Taco Feenstra (cello).

Het concert vindt plaats in de Kristalkerk, PCHooftlaan 210 en begint om 20 uur. De toegangskaarten kosten 12,50 euro (inclusief programmaboekje en koffie/thee in de pauze) en zijn te verkrijgen bij de VVV Borne, Bureau Hengelo Promotie, bij Marcel ten Broeke 06-53934 en Gerard van Os 06-50611231. Indien nog voorradig voor aanvang van het concert in de kerk.

(Hengelo’sWeekblad 26 maart 2019)

Deelnemers Kasbah-markt gezocht

De Kasbah hobbywinkeltjes openen op zaterdag 13 april a.s. hun deuren om iedereen de kans te geven deze unieke winkeltjes eens van binnen te bekijken. Om deze dag extra gezellig te maken zijn deze winkeltjes op zoek naar standhouders, bijvoorbeeld mensen met een leuke , creatieve hobby of brocante spullen die een kraam willen huren. De markt is buiten maar wel overdekt, ook is er voldoende (gratis)parkeerplaats aanwezig.
Aanmelden bij Ans Visser, tel. 0614155676, ansvisser1959@gmail.com
Of kom langs bij ‘t Kadootje, Boomgaard 4,Kasbah. Of donderdag- of vrijdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur.

(Hengelo’sWeekblad 26maart 2019)

Repaircafe in de Kasbah op zaterdag 16 maart 2019

Fietsen, tuinstoelen, koffiezetapparaten en ander kapotte spullen kunnen zaterdag weer een tweede leven krijgen via het Repair Café, van 10.00 tot 13.00 uur in wijkcentrum de Tempel in de Kasbah (Booggang 2). Deze maand, met de lente in aantocht, is er speciale aandacht voor het herstellen of op maat maken van uw outfit voor de eerste zonnige lentedagen.

(Tubantia 14 maart 2019 )

Wijkbijeenkomst Groot Driene op 19 maart 2019, Locatie :Stal Driene

 

Museum Hengelo, Stichting Erfgoed en de Wijkvertegenwoordiging Groot Driene, houden op dinsdag 19 maart de 5e bijeenkomst over Groot Driene , toen en nu.Jan van Alsté, Hans de Gruil, Gerrit Welberg en Gerard Kristen bespreken de ontwikkeling van de wijk. Ingegaan wordt op de verdwenen boerderijen. Bewoners delen ervaringen. Bezoekers kunnen foto’s meenemen.
Aanvang 14:00 uur, Stal Driene ,Drienerschoolweg 5.
Entree is gratis.

De volgende en laatste wijkbijeenkomst:
Woensdag 17 april, 19:30 uur in Dienstencentrum ‘t Swafert: Algehele afsluiting.

In de loop van dit jaar, waarschijnlijk in augustus, verschijnt een special van Hengelo toen&nu over Groot Driene.

Zesde wijkbijeenkomst Groot Driene. Locatie: Dienstencentrum ’t Swafert