Concert zanger-pianist Roon Staal te Hengelo in de Kristalkerk 11 oktober

Concert zanger-pianist Roon Staal te Hengelo in de Kristalkerk 11 oktober

Zanger en pianist Roon Staal komt na zijn verblijf in Vladivostok en Japan deze zomer, waar hij ook een aantal concerten heeft verzorgd, tijdens zijn herfst tour in Hengelo een concert geven. Dat doet hij op vrijdag 11 oktober in de Kristalkerk. Aanvangstijd is 20.00 uur. Tijdens de komende Tour zal hij zijn nieuwe album “Peace” presenteren.

De nieuwe herfsttour met 19 concerten op verschillende locaties door heel Nederland volgt op zijn succesvolle zomertour afgelopen juni. Ontdaan van glamour en show wisselt hij met zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 werd hij genomineerd voor een musical award voor zijn rol als Peter Koot in de musical Petticoat. Eerder had hij een hoofdrol in de rock-opera Tommy (2002), en had hij rollen in de musicals Rembrandt (2006) en Gavroche (1991).

Staal, die onlangs nog fraai gerecenseerd werd door Jacques d’Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel ( “Let the amazing vocal performance of Mr. Staal now carry you away” ) en Gilbert O’Sullivan ( “It’s his voice not least his songwriting ability that really shines throughout” ) weet als onafhankelijke musicus met een eigen platenmaatschappij en boekingskantoor met zijn authentieke performance een steeds groter publiek te bereiken met zijn unieke vertolkingen van bekende songs en eigen Engels- en Nederlandstalige werken.
Tijdens het concert in Hengelo komen veel werken van zijn nieuwe album langs waaronder “Waltzing Matilda”, “Sound Of Silence”, “I Have A Dream”, “Across The Universe” en zijn eigen songs waaronder “Peace” en “Simple Song” maar ook zijn bekendere werk zoals “Help Me Through The Night”, “Promise”, “Stay With Me ‘Till The Morning, “Pie Jesu”, “Als Je Mij Zoekt” en “Bridge Over Troubled Water”.

Alle informatie over de concerten en het reserveren van kaarten kunt u vinden op www.roonstaal.com of via tel.nr. 0630025992.

(Hengelo’sWeekblad 1oct 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.