De collecte van het Oranje Fonds komt naar Hengelo

Stichtingen en verenigingen in Hengelo kunnen zich nu opgeven voor de Oranje Fonds Collecte. Van 22 tot en met 26 mei organiseert het Oranje Fonds de jaarlijkse Collecteweek, dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Inschrijven kan tot 1 april.

Deelnemende organisaties mogen 50% van de opbrengst zelf besteden aan een eigen maatschappelijke doelstelling. Daarmee is de collecte een unieke kans voor elke sportclub, scouting of buurtvereniging om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld de renovatie van een clubhuis of het organiseren van een teamuitje. De andere 50% besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de regio. Op deze manier wordt elke opgehaalde euro besteed aan lokale maatschappelijke projecten, 100% dichtbij. Zo werkt elke deelnemende organisatie samen met het Oranje Fonds en haar partner voor de collecte RegioBank aan een sociaal en betrokken Nederland.

Help jouw vereniging
Bij VVFLEX uit Almere zijn ze enthousiast over de collecte: “Het was een week vol gezelligheid. Wij kunnen nu de huur betalen van onze ruimtes waar wij activiteiten organiseren.” Vorig jaar is het sommige verenigingen gelukt om meer dan € 2000,- op te halen.

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om contactloos te betalen aan de deur of geld te werven via een online actiepagina. In Almere is een jamsessie georganiseerd voor mensen in een sociaal isolement: “Dit deden we ook tijdens NLdoet. Dat was een groot succes, dus we waren erg blij dat we dit dankzij de collecte opnieuw konden doen.”

In 2017 werd in totaal ruim € 647.000,- opgehaald. In 2018 kunnen verenigingen weer deelnemen aan de collecteweek. Bekijk gelijk of uw collectegebied nog beschikbaar is en vraag vrijblijvend informatie via: www.oranjefonds.nl/collecte of 0900 4488 448

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. We zijn er voor iedereen die bij wil dragen aan de sociale verbinding in Nederland en in het Caribische deel van Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk deze organisaties zijn. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.