Eerste rit AutoMaatje is een feit!

Woensdag 30 maart was het zover. ANWB AutoMaatje ging officieel van start in Hengelo. De service waarbij vrijwilligers buurtbewoners zonder redelijk vervoersalternatief op verzoek kunnen vervoeren, werd feestelijk ingeleid met een eerste rit door wethouder Bas van Wakeren.

Wijkracht vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook mobiel. Nederland telt zo’n 6 miljoen senioren. Een deel hiervan is minder mobiel en heeft geen goed vervoer tot hun beschikking. Daarom sloegen Wijkracht, Nijverheid Noaberwijk, Berflo Bedrijf, Beckum en Oele en Carintreggeland de handen ineen met de ANWB en hebben we AutoMaatje nu ook in Hengelo geïntroduceerd.

Wethouder Bas van Wakeren kwam met de eerste passagier Karin de Wever aangereden bij ’t Proggiehoes in Beckum. De start van een feestelijke middag. Na de officiële opening van ANWB AutoMaatje werden er een aantal mensen feestelijk in het zonnetje gezet.

Truus van Asselt, vrijwilliger bij Wijkracht had de eer om de allereerste chauffeurskaart overhandigt te krijgen en Willemien Huizinga, ook vrijwilliger bij Wijkracht, werd in het zonnetje gezet voor haar inzet als vrijwilliger. Al 44 jaar zet zij zich in als ‘onbezoldigd taxichauffeur!

Tim Blanken de karttrekker van dit alles is blij dat AutoMaatje nu ook in Hengelo is. ‘Bij Wijkracht deden we al veel op gebied van vervoer. Door AutoMaatje Hengelo op te zetten, doen we nu ook de sociale ritten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ophalen en wegbrengen naar Wijkhuys Hasselo of voor een familiebezoek’ aldus Tim Blanken. ‘We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen en door onder andere AutoMaatje Hengelo zorgen we hiervoor’.

Naast Hengelo heeft Wijkracht AutoMaatje ook in Haaksbergen.

Meer weten of meedoen? Op de website van Wijkracht kun je meer lezen over ANWB AutoMaatje. www.wijkrachthengelo.nl/anwb-automaatje

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.