Enorme belangstelling voor 200 containerwoningen Sportlaan Driene

Er is massaal belangstelling voor de 200 containerwoningen die zijn gebouwd aan de Sportlaan Driene. “Precies 197 mensen hebben al te kennen gegeven geïnteresseerd te zijn”, zegt bestuurder Harro Eppinga van woningcorporatie Welbions.
GERARD SMINK

De bouw is op het terrein van de voormalige roc-locatie; drie complexen met vijf woonlagen in een U-vorm. Vijftig van deze woningen zijn aangeboden bij De Veste, de studentenhuisvester van de UT. De 28ste en de 30ste van deze maand kunnen potentiële kandidaten de woningen bekijken. De woningen kunnen dan per 1 mei worden verhuurd.

Voorloper nieuwbouw

De tijdelijke wooneenheden zijn min of meer een voorloper van het grote nieuwbouwplan Campus Driene van Trebbe-Leyten, dat voorziet in de bouw van driehonderd tot vierhonderd woningen in het groene gebied, begrensd door de P.C. Hooftlaan, de spoorlijn, het Schrijverspad langs ‘t Swafert en de Elsbeek. Het project, dat de naam UNIT074 heeft meegekregen en samen met woningcorporatie Welbions en bouwbedrijf Trebbe/Leyten wordt uitgevoerd, moet de druk op de Hengelose woningmarkt snel verlichten. Daarbij is vooral de behoefte aan goedkopere huurwoningen groot. De 200 woningen zijn dan ook vooral bedoeld voor studenten en jongeren uit Hengelo en Borne. De woningen zijn allemaal 28 vierkante meter groot en bestaan uit een woon- en slaapgedeelte, badkamer, keuken en balkon. Ze worden in een U-vorm rond een binnentuin geplaatst. Welbions richt ook een centrale huiskamer in, waar de bewoners elkaar kunnen treffen.

(Tubantia 17 maart 2023 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.