Gezondheidscentrum Het Kompas!

In Gezondheidscentrum Kompas

vindt u verschillende zorgverleners die graag met elkaar samenwerken en elkaar willen versterken door goed op elkaar aan te sluiten. We werken continue aan verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de samenwerking vanuit een gezamenlijke visie. We bieden hulp in de eerste lijn, laagdrempelig voor alle hulpvragers. De indeling en opzet van Gezondheidscentrum Kompas schept de ideale omstandigheden voor toegankelijke zorg. In Gezondheidscentrum Kompas heerst een energieke en positieve sfeer. Hier waarderen, inspireren en bekrachtigen collega’s elkaar en is er ruimte voor groei, innovatie en creativiteit.

Gezondheid en gedrag

Gezondheidscentrum Kompas heeft als doelstelling een wezenlijke bijdrage te leveren aan een gezonde en fitte wijk. Naast aandacht voor ziekte en zorg, willen we aandacht geven aan gezondheid en gedrag. Waar mogelijk bevorderen we de zelfredzaamheid van hulpvragers en stimuleren hen in het (her)ontdekken van eigen kracht en vitaliteit. We willen graag zinvolle zorg leveren, waarbij gewerkt wordt vanuit de visie dat lichaam en geest één zijn. De hulpvraag staat hierbij centraal en de zorgverleners van Gezondheidscentrum Kompas zijn de wegwijzers in de zorg, waardoor de patiënt snel op de juiste plek komt. Plezier in het vak, nieuwsgierigheid en enthousiasme horen bij ons. We hebben belangstelling voor de zorg. De mix van disciplines heeft een meerwaarde doordat een ieder van ons samen verder wil groeien. Hierbij hanteren we een ‘open mind’ en een breed gezichtsveld.

Contactgegevens
Gezondheidscentrum Kompas

Jacques Perkstraat 1-3 (Ingang aan de Staringstraat)
7552 JR Hengelo
info@gckompas.nl

Info: http://www.gckompas.nl/


Nieuw oncologieteam Hengelo: ‘Herstellen van kanker op één plek’

Gezondheidscentrum Kompas uit Groot Driene heeft een oncologieteam opgericht. Het team kan een behandeltraject opstellen waarbij rekening wordt gehouden met alle aspecten die een rol kunnen spelen bij het doormaken van kanker. Woensdag presenteren zij zich tijdens een zorgmarkt voor iedereen die te maken heeft met kanker.
Toen een moeder van drie kinderen – die aan het herstellen was van een borstamputatie – vertelde dat zij moeite had met het pakken van spullen uit de keukenkastjes, schakelde oncologisch fysiotherapeut Marlies Laan (39) de ergotherapeut in. Die adviseerde om alle spullen in de kastjes onderin te zetten. Een eenvoudige maar zeer nuttige tip. Volgens Laan is dit de manier waarop het oncologieteam moet gaan samenwerken. „De lijntjes tussen alle hulpverleners moeten kort zijn.”

Juiste begeleiding

Het oncologieteam – bestaande uit een oncologie fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, maatschappelijk werkers en huisartsen – kan de patiënten gaan helpen voor, tijdens en na de medische behandeling. Door de juiste begeleiding in het dagelijks leven, voeding en beweging komt de patiënt in betere conditie, waardoor de kans op genezing stijgt en het herstel wordt bespoedigd.

Aftrap

Het team werkt al langer op deze manier maar de zorgmarkt moet de officiële aftrap zijn. Daarnaast komen op de markt ook andere zorgverleners die iets betekenen in de zorg rondom kanker. Onder meer een lingeriewinkel die gespecialiseerd is in prothese-bh’s, een specialist in haarwerken en pruiken en een thuiszorgorganisatie voor bijvoorbeeld de ondersteuning van mantelzorgers. Alle hulp moet volgens Marlies Laan samenkomen om de patiënt zoveel mogelijk van gemak te voorzien. „De maatschappelijk werkers helpen bijvoorbeeld met het leven weer op de rit krijgen na een behandeling. Iets waar sommige patiënten moeite mee hebben.”

Echt wat betekenen

Laan – 16 jaar fysiotherapeut – specialiseerde zich tien jaar geleden in de oncologie fysiotherapie. Hier leerde zij rekening te houden met de gevolgen van de behandelingen bij kanker. „In dit werk kun je echt wat betekenen voor iemand. Het geeft een extra dimensie aan de fysiotherapie. Het is mooi en dankbaar om mensen in moeilijke tijden te mogen bijstaan.”

Het oncologieteam is voornemens voor elke patiënt een behandeltraject op maat te maken. Niet iedereen heeft een diëtist of maatschappelijk werker nodig. Naast de sterke samenwerking noemt Laan ook de zorg dichtbij huis. „Mensen hoeven niet meer voor alles naar het ziekenhuis maar kunnen nu in een vertrouwde omgeving geholpen worden.”

(TcTubantia 29okt2019)