Groenste Idee van Hengelo, nu indienen tweede editie

 

Een appelboom op de markt, interactieve lantaarnpalen of insectenspeculaas bakken: bij de eerste editie van Het Groenste Idee van Hengelo buitelden de  duurzame ideeën over elkaar heen. Ook dit jaar worden bewoners van Hengelo uitgedaagd met hun groene ideeën over de brug te komen.

Om de vele duurzame lokale initiatieven in het zonnetje te zetten en elkaar te inspireren, organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’. De ideeën kunnen gaan over het samen vergroenen van je straat maar ook over bijvoorbeeld duurzame kleding, energie, ouderenzorg of hoe we omgaan met het veranderende klimaat. Alle inwoners wordt gevraagd hun groene idee, hoe groot of klein ook, voor 11 november via de website www.groenerhenge lo.nl met behulp van een formulier in te dienen.
Om mee te dingen naar de titel Het groenste idee van Hengelo 2019 moet een inzending niet uitsluitend een commercieel doel dienen en bijdragen aan de vergroening of verduurzaming van de gemeente Hengelo op gebied van biodiversiteit, ecologie, energie of op sociaal-maatschappelijk vlak.
Op donderdag 21 november 2019 vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 19.00 uur zullen in het Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt: voor het groenste idee van Hengelo 2019, voor de meest duurzame inwoner en ondernemer van Hengelo.

(Hengelo’sWeekblad15october 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *