‘Groot Driene toen en nu’, bijeenkomst voor bewoners uit de wijk

Wijkbijeenkomsten Groot Driene,

1: Eerste bijeenkomst ‘Groot Driene Zuid’, het gebied ten zuiden van PC Hooftlaan en  ten noorden van de Enschedesestraat

Datum 30 oktober

Aanvang 14:00 uur

Toegang GRATIS

Locatie: Museum Hengelo, Beekstraat 51

Mensen die meer willen weten over de plek waar ze wonen of die kennis daarover met anderen willen delen zijn van harte uitgenodigd. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Museum Hengelo en mede mogelijk gemaakt door de Wijkvertegenwoordiging Groot Driene.

Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto’s. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto’s meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen. Groot Driene wordt zo in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld.

De eerste bijeenkomst is in Museum Hengelo vanwege een tentoonstelling over verzetsstrijders, zoals Theo van Loon, waarna straten in de wijk zijn vernoemd. Eind 2019 komt er een speciale uitgave van het magazine Hengelo toen&nu, over Groot Driene , die in de wijk verspreid zal worden.

2: De tweede bijeenkomst is op 20 november vanaf 14.00 uur in de Kristalkerk aan de PC Hooftlaan. Hier ligt het accent op Groot Driene Noord, het gebied tussen de PC Hooftlaan en de Zwavertsweg.

3: De derde bijeenkomst is in de Tempel (Kasbah) op 19 december vanaf 14.00 uur en betreft de Zwavertshoek, het wijkdeel tussen de Zwavertsweg en de spoorlijn naar Oldenzaal

info: https://museumhengelo.nl/agendaitem/groot-driene-toen-en-nu-bijeenkomst-voor-bijeenkomst-uit-de-wijk/

1 reactie op “‘Groot Driene toen en nu’, bijeenkomst voor bewoners uit de wijk

 1. Aan wie kan ik mijn stukje geschiedenis van Groot Driene kwijf? Of ik de bijeenkomst in de Kasbah kan bijwonen, weet ik nog niet.
  In oktober 1971 kwamen mijn vrouw en ik wonen in de Rhijnvis Feithstraat 21. Het huis werd toen opgeleverd. In augustus daaraan voorafgaand ben ik begonnen als stafdocent psychologie aan de Grundellaan 17, de Sociale Academie Twente. In de Hooistraat hadden we onze bibliotheek en daar zaten de andere afdelingen.
  In 1975 zijn we verhuisd naar de Woolder Es, maar 25 jaar geleden zijn we teruggekomen. Het werd Anna Bijnsstraat 24, aan de rand van de wijk. Boertje Kupers en Boer Vijge en Pegge gaven af en toe blijk van het feit dat ze hier eerder woonden dan wij door dat te laten merken met boze blikken of geschreeuw.
  Ons woongenot heeft vooral te maken met het dichtbij zijn van het Lonneker meer en het uitzicht op de weilanden met paarden en koeien. De A 1 is lekker dichtbij en we hebben een prima winkelcentrum.
  De buurt vergrijst natuurlijk, zeker in onze bungalowtjes, maar aan de rechterkant van de Anna Bijnsstraat kwamen steeds meer jonge gezinnen. De jaarlijkse buurt-BBQ is een succes.
  Verkeersveiligheid is ook hier een probleem. De Staringstraat blijft gevaarlijk, door hufters of loosers (sorry voor deze scheldwoorden) die ongewild voetgangers en fietsers tegen de vlakte rijden, met bij mijn weten zelfs een dodelijk slachtoffer.
  Welke lokale ‘beroemdheden’ er hier wonen, hangt natuurlijk af van wie je daartoe rekent. In het dure gedeelte aan de Enschedesestraatkant misschien.
  Hengelo is wat mij betreft qua centrum iets om je voor te schamen, maar onze wijk mag er wezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.