Illegale woonsituatie arbeidsmigranten in Groot Driene duurt voort

 

De illegale woonsituatie van Polen en Roemenen aan de Anna Bijnsstraat 5 in Groot Driene is nog altijd niet beëindigd, ondanks een schrijven van de gemeente aan de verhuurder op 11 maart jl., met de boodschap om hier binnen een maand mee te stoppen. Voor kamerverhuur is geen vergunning afgegeven

We kunnen de Polen en Roemenen die er wonen niet zomaar op straat zetten
Dat de gemeente nog niet heeft ingegrepen komt doordat het niet lukte om contact met de verhuurder, de in Hengelo kantoor houdende advocaat Joni Eliya, te krijgen.„Op diverse pogingen om met hem in overleg te gaan, reageerde hij steeds niet”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Intussen is dat alsnog gelukt. Binnen twee weken volgt een afspraak. Dat de illegale situatie moet worden opgeheven is duidelijk. „Anders krijgt hij een last onder dwangsom”, aldus de woordvoerder. „Hij zal toch echt moeten bewegen.” Verder respijt zit er volgens hem niet in. „Daar is geen sprake van.
 Maar we kunnen de Polen en Roemenen die er wonen niet zomaar op straat zetten.”
Heel karwei
Over de huisvesting van de huurders zocht de gemeente contact met uitzendbureau Timing in Almelo, waarvoor de arbeidsmigran
ten werken. Woordvoerder Arno Vink van Timing zei eerder al ‘dat het een heel karwei is om zoveel migranten onder te brengen.’ De migranten aan de Anna Bijnsstraat  verdienen zo’n 1500 euro netto per maand. Per kamer betalen ze 400 euro netto aan Eliya. Volgens Vink zit de zorgverzekering er bij in. Aan de Anton van Duinkerkenstraat heeft Eliya ook een woning in eigendom, die hij verhuurt aan arbeidsmigranten uit Polen, Portugal en Spanje. De woordvoerder van de gemeente stelt ‘dat Eliya ook daar zal moeten stoppen met kamerverhuur’.

(bovenstaand bericht is een bewerking van bericht in TcTubantia , 14 mei 2022, van Gerard Smink : Illegale woonsituatie arbeidsmigranten Hengelo duurt voort)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.