Judoschool Haagsma succesvol op judotoernooi in Heerde

Zaterdag 6 oktober stond het eerste judotoernooi voor de beginnende (wedstrijd)judoka’s op het programma in Heerde. Meer dan 60 deelnemers uit onder andere Zwolle, Hengelo, Borne, Heerde en Haaksbergen waren aanwezig. Een mooie samenwerking van verschillende judoverenigingen waarbij het plezier van de judoka’s voorop staat.

Het toernooi, welke georganiseerd werd door Sportcentrum Bijsterbosch, is er voor iedereen die wil proeven van het judo als wedstrijdsport. Tijdens het laagdrempelige toernooi leren kinderen de spelregels kennen, ontdekken ze hoe een partij verloopt, maken ze kennis met scheidsrechters, scoreborden en wedstrijdbanden en leren ze omgaan met winnen en verliezen.

De judoka’s uit Hengelo en Borne keerden allen met een mooie beker weer huiswaarts. Kampioen werden Jelena Nijhuis en Tygo Yska. Tjalle Olde Riekerink en Ilan Bakacak werden tweede in hun poule en Siaro Boesveld, Sam Hadeyatour, Stan van der Velde, Djim van der Velde, Colin van Haeften, Alex Havenga en Aylan keerden met een mooie bronzen beker terug richting Hengelo en Borne.

Trainer Marc Haagsma: “Op zo’n dag komen breedtesport en wedstrijdsport heel mooi samen. Het is voor iedereen een fantastische judo-ervaring en dat is meteen de missie van onze club. Tegelijk is deze oefencompetitie – voor wie dat wil – een opmaat naar de selectie, lidmaatschap van de Judo Bond Nederland (JBN) en wedstrijden buiten de deur. Alles mag en niks hoeft. Dat vind je terug in de sfeer tijdens de competitie, die is super!”


www.judoschoolhaagsma.nl
info@judoschoolhaagsma.nl
06 – 57 96 72 91

[ Judoschool Haagsma is in Groot Driene te vinden bij: Fitpunt, PC Hooftlaan 50 ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.