Kom jij ook in actie tijdens de Landelijke Opschoondag op 18 maart?

Gezamenlijk zwerfvuil te lijf op zaterdag 18 maart
Bij een wekelijks ommetje valt het je vast op: zwerfafval, één van de grootste ergernissen in ons land. Jij woont toch ook graag in een opgeruimde wijk? Op zaterdag 18 maart 2023 is het weer zover. Op deze dag worden overal in Hengelo (en Nederland) de handen uit de mouwen gestoken tijdens de Landelijke Opschoondag.

Dagelijks dragen Gildebor en de gemeente Hengelo een steentje bij aan een schoon en leefbaar Hengelo. Tijdens de Landelijke Opschoondag ontstaan vele initiatieven in Hengelo om gezamenlijk de wijk op te ruimen. Een mooi voorbeeld is het initiatief in de Nijverheid, waar vele inwoners samen de wijk gaan schoonmaken. Daar zijn we als gemeente Hengelo en Gildebor natuurlijk bij!

Zelf meedoen?

Doe je ook mee met de Opschoondag op 18 maart? Maak een ommetje door de wijk en ruim het afval op dat je op straat tegenkomt. Zo houden we onze stad gezamenlijk netjes. Op de website www.nederlandschoon.nl kun je zien welke opschoonacties er in jouw buurt worden georganiseerd. De gemeente Hengelo ondersteunt deze initiatieven, bijvoorbeeld door het uitlenen van hesjes, knijpers of het afvoeren van het afval. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 074 of mail naar gemeente@hengelo.nl.

Landelijke opschoondag op 18 maart

Zwerfafval geeft een rommelig straatbeeld, het trekt ongedierte aan en het kan de bodem vervuilen. Om hier extra aandacht voor te vragen, is de Landelijke Opschoondag in het leven geroepen. Jaarlijks organiseren inwoners en verenigingen op de Opschoondag leuke en nuttige opschoonacties om samen de buurt of straat schoon te maken. Meedoen is eenvoudig! Het enige dat je nodig hebt, is een paar handschoenen en een afvalzakje. Zo draag je een steentje bij aan een schone wijk. Vele handen maken licht werk en zo wordt de buurt al snel een stuk schoner!

(www.hengelo.nl )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.