Meer dan vijftig putdeksels verdwenen

Waarvan 21 aan de Sportlaan Driene

Op bovenstaande foto van de gemeente: Weg is de putdeksel.Om gevaarlijke situaties te voorkomen worden de putten afgedekt.

In het wegdek van Hengelo vallen gapende gaten sinds er een putdekseldief actief is. De teller staat inmiddels op meer dan vijftig deksels. Hengelo tast in het duister: wie doet zoiets?


‘Hebt u onze putdeksels gezien’ vraagt de gemeente Hengelo de bewoners van de stad, via de gemeentelijke advertentie. Op diverse plekken in de stad is iemand bezig geweest om deksels weg te halen. Het gaat om zogenaamde kolkdeksels die aan de zijkant van de stoep liggen.

Wat opvalt is dat er aan de Sportlaan Driene 21 deksels zijn verdwenen. Andere plekken waar de putdekseldief heeft toegeslagen, zijn de Watertorenlaan, Parallelweg SS, Trijpstraat en de parkeerplaats van de Lidl aan de Enschedesestraat. “De Sportlaan Driene springt er wel uit”, zegt de woordvoerder. “Maar het gebeurt ook op andere plekken in de stad.”

Levensgevaarlijk

De gemeente heeft geen idee waarom de deksels worden gestolen. “Wat dat betreft tasten we in het duister. Het is één groot mysterie. We zien dat het ook in andere gemeenten wel eens gebeurt. Maar het waarom blijft onduidelijk: qua oud ijzer brengt het niet veel op. Maar bovenal zorgt het voor levensgevaarlijke situaties.”

Hengelo roept haar inwoners op om verdachte situaties rond putten te melden bij de politie en de gemeente te benaderen als ze een put zonder deksel zien. Voor zover bekend zijn er nog geen ongelukken gebeurd. Een nieuw putdeksel kost tussen de 250 en 350 euro

Begraafplaats

Vorig jaar was er een putdekseldief actief in de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. In december van het vorig jaar kreeg een man uit Goor een voorwaardelijke straf omdat hij putdeksels had gestolen. De meest recente diefstal was in het Gelderse Hengelo waar zeventien deksels verdwenen van een begraafplaats.

(Tubantia 16 augustus 2023 )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.