Nationale Burendag in Hengelo op zaterdag 23 sept 2023

foto: Leer tijdens Burendag je buren beter kennen. REMCO DE WAAL – ORANJEFONDS

Gezellig: dit is er in Hengelo te doen tijdens Burendag 2023

Op zaterdag 23 september 2023 is het Burendag. Want hoe leuk is het om jouw buurtgenoten beter te leren kennen? Er bestaat niet voor niets het spreekwoord: ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’, toch?

In Hengelo zijn er verschillende activiteiten. Je kunt koffiedrinken met een lekkernij, maar er is meer te beleven. Denk aan een spelletjesmiddag in de Aalststraat, een buurtquiz aan de Aalbes en een sportdag voor kinderen in de Johanna van Burenstraat. Kijk voor alle activiteiten op burendag.nl/mijn-buurt.

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en wordt ieder jaar in september gevierd. “Burendag is een dag waarop de buurt samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt”, aldus de organisatie.

Eigen initiatief

Is er in jouw wijk nog geen initiatief gestart maar lijkt het je wel leuk om op Burendag een activiteit te organiseren? Op de website heeft Burendag wat handige voorbeelden en draaiboeken opgesteld, om bijvoorbeeld een tuinierdag, buurtbingo of spelletjesdag te organiseren.

(Tubantia 4 sept 2023 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.