Vraag een buurtbon aan!

Hebt u een leuk idee voor uw buurt?

Met een buurtbonaanvraag werden fietsbeugels geplaatst rondom het winkelcentrum Groot Driene

Een sinterklaasfeest organiseren, een kerstconcert voor ouderen, buurtactiviteiten, een sing-a-song middag of theater- en dansworkshops voor kinderen: het is allemaal mogelijk met een buurtbon. U kunt ze vanaf donderdag 1 februari weer aanvragen.

Dit jaar is er €53.000 beschikbaar voor heel Hengelo. Dit bedrag wordt verdeeld op basis van inwonertallen in de buurten en wijken.

Aanvragen                                                                                                                                                                    Een buurtbon is een tegoedbon die u kunt inzetten om uw buurt mooier, veiliger of gezelliger te maken. Aanvragen is simpel. U kunt het aanvraagformulier downloaden via www.hengelo.nl/buurtbonnen of  ophalen bij het stadskantoor aan de Hazenweg, de bibliotheek aan de Beursstraat, het kantoor van Welbions aan de Paul Krugerstraat en bij   buurt- en wijkcentra in Hengelo.

Op=Op!                                                                                                                                                                        U stuurt het ingevulde formulier terug naar de gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus: op is op! De bewonersorganisaties in hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend. De aanvraag  moet uiterlijk 15 november 2018  bij de gemeente binnen zijn.

Inspiratie opdoen                                                                                                                                              Meer informatie over buurtbonnen vindt u op www.hengelo.nl/buurtbonnen  en  www.facebook.com/buurtbon . Daar krijgt u een indruk van de ideeēn die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd.

Vragen?                                                                                                                                                                       Hebt u vragen of hulp nodig bij het invullen , neem dan contact op met de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie, via e-mail wijkaanpak@hengelo.nl of telefoon 14074

Instagram account Groot-driene

Groot-driene.nl heeft nu ook een instagram account, u kunt daar filmpjes en foto’s bekijken van onze wijk.

Workshop Zeker Bewegen Hengelo maakt 55-plusser vitaal én sociaal

HENGELO – Binnen het traject Zeker Bewegen Hengelo vond afgelopen dinsdag de derde workshop plaats. Maar liefst 18 enthousiaste 55-plussers deden mee aan een actieve wandeling door Groot Driene. De deelnemers waren positief, vooral over het sociale aspect van deze workshop.

Onderweg werden met behulp van bankjes en hekjes verschillende oefeningen gedaan en volgens projectleider Marjolein Besnyöi zat de sfeer er goed in. “Veel ouderen associëren sport nog vooral met competitie en intensieve lichamelijke inspanning. Ze leggen niet direct het verband tussen beweging en gezelligheid. Daar brengen wij verandering in, met deze workshop, maar natuurlijk ook met de groepslessen zelf.”

Onderzoek toont aan dat ouderen behoefte hebben aan beweging die hen onder de mensen brengt. Instructeur Chantal Klein Gunnewiek: “Workshops zoals deze vormen een mooie combi van op eigen niveau bewegen én sociaal actief zijn. In zo’n groep met allemaal leeftijdsgenoten vind je aanspraak, herkenning en soms ook lotgenoten. Dit alles maakt dat je met meer plezier beweegt. We merkten dat vandaag ook weer, het is gewoon hartstikke gezellig.”

Meedoen met Zeker Bewegen Hengelo kan nog steeds en is door ondersteuning van de Gemeente Hengelo vrijwel kosteloos. Na een gratis fitheidstest doen 55-plussers 32 weken lang, in een groep en onder begeleiding van ervaren instructeurs specifieke oefeningen en volgen ze desgewenst verschillende workshops. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een kennismakingsgesprek.

www.zekerbewegenhengelo.nl
info@zekerbewegenhengelo.nl
06 – 57 96 72 91

EHBO Cursussen najaar 2018 / 80 jaar EHBO Hengelo

De EHBO-Hengelo bestaat in november 80 jaar en daar staan we ook bij stil…..
Enige tijd geleden schreef ik: Wij starten in september 2 nieuwe EHBO cursussen, tegen een gereduceerd tarief, maar mogen wij u dan vragen om deel te nemen in onze groep evenementenverzorging.
Natuurlijk kunt u deze EHBO cursus ook volgen zonder dat u deel neemt aan deze groep.

Bij het woord ongeluk denkt u misschien meteen aan een drama met veel bloed en ellende. Echter het grootste gedeelte van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen. Een gekneusde enkel, een snijwond of verslikken: daar is niets engs of bloederigs aan. Als u maar weet wat u moet doen. Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen. Bijvoorbeeld bij een hartaanval of een val van het speeltoestel kan dat van levensbelang zijn.

Eerste hulpverlener (EHBO diploma)
Een EHBO diploma in 4 dagen.
Bij voldoende deelnemers (8-12) wordt er op 4 donderdagen een beginnerscursus EHBO gegeven.
De duur van de cursus is 4 dagen, de cursustijden zijn van 09.00 tot 16.30 uur.
Start z.s.m. bij voldoende deelname 80 jaar jubileum prijs € 275,00

Op maandag 10 september en op woensdag 12 september (bij voldoende deelname) start er een avondcursus EHBO deze cursus duurt 13 weken.
Tijdens beide cursussen leert u de grondbeginselen om EERSTE HULP te verlenen. De
cursus is incl. Reanimatie / AED, verbandleer, lesboek, materialen, LOTUS en examen.
U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis. 80 jaar jubileum prijs € 175,00

Reanimatie / AED
Op 14 en 28 september, 19 oktober, 2,16 en 30 november en op 14 december starten wij een reanimatie / AED cursus. Deze cursus duurt één avond van 19.00 tot 22.30 uur.
De cursus is incl. lesboek en materialen. U ontvangt een certificaat. 80 jaar jubileum prijs € 25,00

Eerste hulp aan Kinderen
Op zaterdag 29 september en 24 november start er een cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Deze cursus is speciaal voor ouders, verzorgers, leerkrachten, gastouders, oppasmoeders, overblijfmoeders en begeleiders van verenigingen en sportclubs. Deze cursus laat geen vraag onbeantwoord. Cursustijden zijn van 8.30 tot 17.00 uur en is incl. reanimatie / AED, verband en hulpmiddelen, lesboek, materialen en examen. U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis. 80 jaar jubileum prijs € 85,00

Bij voldoende deelnemers (12 – 15) starten wij per direct deze cursus.

Voor informatie en aanmelding: cursussen@ehbo-hengelo.nl
of telefonisch op 074-7501533

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website:
www.ehbo-hengelo.nl

Let op: veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk uw EHBO cursus.

http://www.mijnehbo.nl/online-ehbo-cursussen/vergoeding-door-verzekeraars

kids@thepark nodigt leerlingen uit op te treden!

Net als vorig jaar hebben we op ons podium weer kids@thepark Got Talent. Doe je mee?

kids@thepark Got Talent

In samewerking met Hengelose Basisscholen organiseren we een talentenjacht kids@thepark Got Talent! In jouw klas op school wordt een voorronde gehouden, de winnaar(s) mag/mogen optreden op ons grote kids@thepark podium voor honderden mensen publiek! Gaaf toch! Een echte jury, natuurlijk met onze Sproet, kiest beide dagen een winnaar en zij krijgen een prijs. Maar niet alleen de winnaars krijgen een prijs maar ook zijn/haar hele klas! Je kan bijvoorbeeld een bon winnen van Spellenspeciaalzaak de Dondersteen, een ijsjes-bon of wie weet win jij wel een professionele fotoshoot! Dus zorg dat je meedoet met jou klas en kom daarna je klasgenootje aanmoedigen tijdens kids@thepark Got Talent op 1 & 2 september!
Basisschoolleerlingen kunnen zich hiervoor opgeven via hun leerkracht. Een van de laatste weken voor de vakantie wordt een voorronde gehouden in hun klas en de klassewinnaar mag dan zijn of haar kunsten vertonen op het kids@thepark podium. Dit kan van alles zijn zoals zingen, dansen of muziek maken.

De leerkracht kan zijn of haar klas opgeven tot 20 juli via info@kidsatthepark.nl .

Naast Hengelose toppers treden er op het kids@thepark pudium ook nationaal bekende artiesten op, mede dankzij de Stadscheque van de Provincie Overijssel. Op zaterdagmiddag treedt de Bodyband Fource op. Deze jongens zijn vooral bekend van het nummer Love Me dat ze zongen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival. Op zondagmiddag treedt het duo Mylene & Rosanne op. De stichting heeft dit bekende jeugdduo kunnen boeken met behulp van een mooi gesponsord bedrag van carnavalsvereniging de Noordemennekens.

Graag tot ziens op 1 of 2 september bij kids@thepark in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo!
(http://www.kidsatthepark.nl/wat-is-er-te-doen       , Hengelo’sWeekblad 3 juli 2018 )

Zaterdag 23 juni 2018 – 8e Webton Groot Driene Wijkvolleybaltoernooi.

Op zaterdag 23 juni 2018 zal op de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat in Hengelo voor de achtste keer het wijkvolleybaltoernooi voor de wijk Groot Driene plaatsvinden. De organisatie ligt bij twee enthousiaste wijkbewoners. Doelstelling van het toernooi is door gezelligheid en sportiviteit de saamhorigheid in de wijk te bevorderen.

Vorig jaar is de zevende editie gewonnen door het team “Rondom de speeltuin”. Zij zullen dit jaar hun titel verdedigen en hopen wéér op geduchte tegenstand, al zullen ze er alles aan doen om de wisseltrofee opnieuw te veroveren. Aan u de taak om hen hiervan te weerhouden. Mobiliseer uw gezin, familie, collega’s, vrienden en kennissen en schrijf u in als team of op individuele basis.

Groot en klein is welkom, en het plezier staat voorop !

Om 12.30 uur is de officiële opening en wordt de traditionele warming-up verzorgd door de mensen van Fit-Punt onder begeleiding van opzwepende muziek van DJ Fred-Ric.
Klokslag 13.00 uur begint het volleybaltoernooi.

Naast het volleybaltoernooi is er ook een randprogramma georganiseerd voor supporters, wijkbewoners en andere belangstellenden. Voor de kinderen is er een springkussen. Ook kunnen zij worden geschminkt en iedereen kan genieten van verse popcorn, slushpuppy en/of suikerspin. Gezellige muziek wordt tijdens de wedstrijden verzorgd door een professionele disc-jockey, en ook ’s avonds tijdens de barbecue kan er gedanst worden tot in de late uurtjes!

Voor elke deelnemer is een lunchpakket beschikbaar van onze sponsor Albert Heijn Groot Driene.

Het volleybaltoernooi is van 13.00 – 17.30 uur, waarna er aansluitend een barbecue georganiseerd wordt waarbij we namens slagerij Leurink en Vis-specialist Hans Dijkman een vleespakket met vlees- en vissalades kunnen aanbieden voor EUR 7,50 per persoon. U kunt zich hiervoor opgeven tegelijk met uw inschrijving.

Voor meer programma informatie en aanmelden zie onze internetsite: www.webtonwijkvolleybaltoernooi.nl.

Wij hopen op een grote deelname op dit sportieve, maar vooral gezellige evenement !
Ook bedrijven en instellingen uit de wijk Groot Driene roepen we op om in te schrijven.

Inschrijven is nog mogelijk t/m Vrijdag 22 juni….
Zet de datum alvast in uw agenda: Zaterdag 23 juni 2018

Vlooienmarkt in de Kasbah, wie doet mee?

De Kasbah hobbywinkeltjes aan de Jacques Perkstraat organiseren dit jaar een Vlooienmarkt op zaterdag 23 juni, van 10 tot 14 uur.
Heb jij je zolder , garage en/of huis opgeruimd, en daardoor veel overbodige maar nog bruikbare spullen, reserveer dan een plaatsje op deze vlooienmarkt. De markt is overdekt, en men kan er gratis parkeren. Natuurlijk zijn tijdens de markt de bijzondere hobby-winkeltjes ook geopend. Wil je een plaats reserveren dat kan bij de Theeroos, Eendengang 6, Kasbah, Groot Driene, op donderdag en vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur.

(Hengelo’sWeekblad 5 juni 2018)

 

Buitenspeeldag Groot-Driene 13 juni 2018

Samen met een nieuwe groep vrijwilligers is de organisatie van de Buitenspeeldag Groot-Driene overgenomen en zijn wij er, dankzij vele sponsoren, donateurs, vrijwilligers in geslaagd de Buitenspeeldag te organiseren.

Op woensdag 13 juni 2018  is het zo ver. Van 14 uur tot en met 17 uur. De Buitenspeeldag Groot – Driene werd in het verleden gehouden aan de Jan Prinsstraat, maar is nu verhuisd naar het grasveld aan de Zwavertsweg , nabij de Kasbah.

Ons eerste jaar pakken wij groots uit met wel 25 uitdagende en toffe buitenactiviteiten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Te denken aan springkussens, clowns, schminken, popcorn, suikerspin, ranja en nog veel meer.

Omdat wij als organisatie het belangrijk vinden dat elk kind kan deelnemen aan de buitenspeeldag, hebben we dit jaar een pilot met so de Stapsteen. Enkele groepen van deze school met leerlingen die vaak moeite hebben met drukte, zullen voor aanvangstijd in alle rust gebruik mogen maken van enkele activiteiten.

Kaartverkoop is vanaf 13.30 uur bij de ingang van de Tempel. Een activiteitenkaart kost 2 euro per persoon. Vanaf 14 uur start de buitenspeeldag Groot-Driene voor iedereen.

Deelname is op eigen risico en onder begeleiding van ouders/verzorgende.

Wij hopen u samen met uw (klein)kinderen te zien.

Ook kunt u ons vinden op Facebook : Buitenspeeldag 2018 Groot Driene


Voorste rij v.l.n.r: Maaike,Pamela, Bianca. Manon
Achterste rij v.l.n.r: Agnes, Janine, Ineke, Marja, Tamara, Carien

Kijkje achter de schermen bij Kompas

Gezondheidscentrum Kompas houdt zaterdag 2 juni een open dag van 10 tot 14 uur. Tijdens deze dag zijn er verschillende therapeuten aanwezig om al uw vragen over het Gezondheidscentrum te beantwoorden.
Daarnaast worden de multidisciplinaire teams gepresenteerd en krijgen de bezoekers onder het genot van een kopje koffie/thee een kijkje achter de schermen van het gezondheidscentrum .
De volgende zorgverleners zijn zaterdag aanwezig om alle vragen van bezoekers te beantwoorden :
– Fysiotherapiepraktijk Kompas,
– huisartsenpraktijk Wind & Bruns,
– Logopedie Direct,
– Zorggroep Manna,
– Diëtistenpraktijk Twente,
– Kracht Ergotherapie & Handtherapie,
– Ergo&Ik Kinderergotherapie,
– Augenklinik Ahaus,
– Voetcentrum Wender,
– OZCT Oogzorgcentrum Twente,
– SHO centrum voor diagnostiek,
– Pedicuresalon Mariët.
Multidiciplinaire teams
Deze dag worden ook de multidisciplinaire teams voorgesteld aan de bezoekers. Want dat is de kracht binnen gezondheidscentrum Kompas, de goede samenwerking tussen verschillende disciplines waardoor de cliënt de beste zorg op maat geboden kan worden.
De teams die gepresenteerd worden tijdens de open dag zijn onder andere Jeugdteam Kompas voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar, Ouderenteam Kompas dat zich richt op de doelgroep kwetsbare ouderen, Cool2BFit voor kinderen met overgewicht en het thema positieve gezondheid dat Kompas-breed toegepast gaat worden.

Info: www.gckompas.nl
Gezondheidscentrum Kompas
Jacques Perkstraat 1-3
Hengelo

( Hengelo’sWeekblad 29 mei 2018)

Vakantiespelen Groot Driene

Wijkcentrum De Tempel zoekt enthousiaste mensen , vanaf 18 jaar, die bereid zijn om tegen een kleine vergoeding , in de periode van 20 augustus t/m 31 augustus, mee te helpen bij de vakantiespelen.
De lunch wordt verzorgd door De Tempel.
Aanmelden kan via beheerder Ingo Nadorp : detempel@hetnet.nl