Vraag een buurtbon aan!

Hebt u een leuk idee voor uw buurt?

Met een buurtbonaanvraag werden fietsbeugels geplaatst rondom het winkelcentrum Groot Driene

Een sinterklaasfeest organiseren, een kerstconcert voor ouderen, buurtactiviteiten, een sing-a-song middag of theater- en dansworkshops voor kinderen: het is allemaal mogelijk met een buurtbon. U kunt ze vanaf donderdag 1 februari weer aanvragen.

Dit jaar is er €53.000 beschikbaar voor heel Hengelo. Dit bedrag wordt verdeeld op basis van inwonertallen in de buurten en wijken.

Aanvragen                                                                                                                                                                    Een buurtbon is een tegoedbon die u kunt inzetten om uw buurt mooier, veiliger of gezelliger te maken. Aanvragen is simpel. U kunt het aanvraagformulier downloaden via www.hengelo.nl/buurtbonnen of  ophalen bij het stadskantoor aan de Hazenweg, de bibliotheek aan de Beursstraat, het kantoor van Welbions aan de Paul Krugerstraat en bij   buurt- en wijkcentra in Hengelo.

Op=Op!                                                                                                                                                                        U stuurt het ingevulde formulier terug naar de gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus: op is op! De bewonersorganisaties in hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend. De aanvraag  moet uiterlijk 15 november 2018  bij de gemeente binnen zijn.

Inspiratie opdoen                                                                                                                                              Meer informatie over buurtbonnen vindt u op www.hengelo.nl/buurtbonnen  en  www.facebook.com/buurtbon . Daar krijgt u een indruk van de ideeēn die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd.

Vragen?                                                                                                                                                                       Hebt u vragen of hulp nodig bij het invullen , neem dan contact op met de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie, via e-mail wijkaanpak@hengelo.nl of telefoon 14074

Judoschool Haagsma succesvol op judotoernooi in Heerde

Zaterdag 6 oktober stond het eerste judotoernooi voor de beginnende (wedstrijd)judoka’s op het programma in Heerde. Meer dan 60 deelnemers uit onder andere Zwolle, Hengelo, Borne, Heerde en Haaksbergen waren aanwezig. Een mooie samenwerking van verschillende judoverenigingen waarbij het plezier van de judoka’s voorop staat.

Het toernooi, welke georganiseerd werd door Sportcentrum Bijsterbosch, is er voor iedereen die wil proeven van het judo als wedstrijdsport. Tijdens het laagdrempelige toernooi leren kinderen de spelregels kennen, ontdekken ze hoe een partij verloopt, maken ze kennis met scheidsrechters, scoreborden en wedstrijdbanden en leren ze omgaan met winnen en verliezen.

De judoka’s uit Hengelo en Borne keerden allen met een mooie beker weer huiswaarts. Kampioen werden Jelena Nijhuis en Tygo Yska. Tjalle Olde Riekerink en Ilan Bakacak werden tweede in hun poule en Siaro Boesveld, Sam Hadeyatour, Stan van der Velde, Djim van der Velde, Colin van Haeften, Alex Havenga en Aylan keerden met een mooie bronzen beker terug richting Hengelo en Borne.

Trainer Marc Haagsma: “Op zo’n dag komen breedtesport en wedstrijdsport heel mooi samen. Het is voor iedereen een fantastische judo-ervaring en dat is meteen de missie van onze club. Tegelijk is deze oefencompetitie – voor wie dat wil – een opmaat naar de selectie, lidmaatschap van de Judo Bond Nederland (JBN) en wedstrijden buiten de deur. Alles mag en niks hoeft. Dat vind je terug in de sfeer tijdens de competitie, die is super!”


www.judoschoolhaagsma.nl
info@judoschoolhaagsma.nl
06 – 57 96 72 91

[ Judoschool Haagsma is in Groot Driene te vinden bij: Fitpunt, PC Hooftlaan 50 ]

Muziek bij de Buren

Welkom bij Muziek bij de Buren Hengelo

Over Muziek bij de Buren:

Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Hengelo!

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Hengelo wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent tijdens Muziek bij de Buren 2018. Uniek aan het festival is dat de optredens plaatsvinden in talloze huiskamers verspreid door de stad. Tussen +/- 12:00 – 17:00 uur kan je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz en klassiek tot singer-songwriter en elektronische beats. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Hengelose muzikaliteit en gastvrijheid.

Doel Muziek bij de Buren:
Muziek bij de Buren is in 2013 gestart in Arnhem om lokale muzikanten een podium te bieden en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast wil het festival bewoners stimuleren om de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met cultuur bezig te zijn. Stichting Muziek bij de Buren hoopt de leefbaarheid binnen de verschillende wijken te bevorderen en te laten zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die verder gaat dan rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken.

Muziek bij de Buren, een landelijke beweging:
Muziek bij de Buren is door de jaren heen flink gegroeid. Het festival wordt in 2018 georganiseerd in ruim 20 steden in Nederland. Allemaal op dezelfde middag: zondag 9 december! Bekijk de website voor de deelnemende steden.

De organisatie:
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren Arnhem. Deze stichting ondersteunt steden bij het opzetten van een eigen editie. Elke editie wordt door een lokaal team georganiseerd samen met vele samenwerkingspartners zoals poppodia, muziek- en welzijnsorganisaties. De landelijke organisatie is in handen van Productiehuis026 in Arnhem.

Kijk ook op de website: www.muziekbijdeburen.nl

Creatief-markt in de Kasbah

De winkeltjes van de Kasbah Galerij  houden 29 septemer a.s.  vanaf 11 uur een Creatief-markt. De markt vindt buiten plaats, maar is overdekt. Voor idereen die zelfgemaakte gerechten, spullen of brocante wil verkopen:er zijn nog kramen te huur. Meer informatie en aanmelden kan via ansvisser1959@gmail.com .

(TcTubantia 19 september 2018)

Kon. Ned. Ver. EHBO afdeling Hengelo op zoek naar collectanten.

“Dagelijks worden 1000 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte

Als Kon. Ned. Ver. EHBO-Hengelo werken we er hard aan zoveel mogelijk mensen op te leiden in de kunst van het reanimeren en in de werking van de AED. Deze combinatie zorgt ervoor dat meer mensen levend het ziekenhuis halen en een goede kans van overleven hebben.
Om de drempel zo laag mogelijk te houden, bieden we de cursussen zo goedkoop mogelijk aan.
Alleen helemaal gratis gaat het niet. Hetzelfde geldt voor de Eerste Hulp cursussen.

Ook onze evenementenbegeleiders, die het gehele jaar door Eerste Hulp verlenen bij diverse evenementen in en om Hengelo willen uiteraard graag met een goed gevulde verbandkoffer en AED op pad.
Dit alles kost geld.

De Kon. Ned. Ver. EHBO-Hengelo houdt jaarlijks haar collecteweek. Onze collecteweek is van 15 t/m 22 oktober 2017.
De EHBO-Hengelo is dringend op zoek naar collectanten en hebben vrijwilligersvacatures voor wijkhoofden.

Voor meer informatie of om u aan te melden contact op met Bert van Lienden via 06—29293331 of collecte@ehbo-hengelo.nl

 

Nomineer een vrijwilliger

Nomineer een vrijwilliger!! Het kan weer!

Zet een vrijwilliger(sgroep) in het zonnetje en nomineer hem/haar. Klik op deze link of ga naar Nomineren op deze site.

Liever niet digitaal? Haal een formulier bij ons af. U vindt ons op het publieksplein, begane grond Stadskantoor, Hazenweg 121.

Kleine moeite voor u, schouderklopje voor uw vrijwilliger!

Contact Servicepunt Vrijwilligerswerk
Open op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 14.00 uur, woensdag van 09.00 tot 16.00 uur.

telefoon: 088- 9455750
e-mail: info@servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl
website: http://www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/actueel/

Voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Hengelo

Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Hengelo over het thema Energie
Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs uit Hengelo. De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’ geschreven. Wil jij ook voorlezen? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. Wij koppelen je aan een school, je krijgt het voorleesboek thuisgestuurd en een handleiding vol praktische tips. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden.

Woensdag 10 oktober 2018 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. We nodigen je graag uit om mee te doen aan de voorleesactie. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over energietransitie. Zo leren de kinderen alles over nieuwe energie.

Doe jij mee?
Vind je het leuk om voor te lezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid? Meld je dan aan via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie. Wij koppelen je aan een school uit jouw regio, je krijgt het voorleesboek van te voren thuisgestuurd en je krijgt een handleiding vol praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over energie. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze website.

Nieuwe Energie Overijssel
De voorleesactie is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Dit programma heeft 20% duurzame energie in 2023 als doelstelling. Deze energie is afkomstig uit natuurlijke bronnen: biomassa, zon, aardwarmte en wind. Zo worden we minder afhankelijk van fossiele energie (olie en aardgas). Energiebesparing is een tweede kernpunt van het programma. De acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel willen ook graag kinderen en jongeren betrekken bij het programma. Daarom organiseren zij de voorleesactie voor het basisonderwijs.
Meer informatie
Heb je een vraag of wil je meer informatie over de voorleesactie? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of info@natuurenmilieuoverijssel.nl

 

EHBO Cursussen najaar 2018 – 80 jaar EHBO Hengelo

De EHBO-Hengelo bestaat in november 80 jaar en daar staan we ook bij stil…..
De oefenstof is gericht om een mede mens – bijvoorbeeld je partner, je kind in nood – thuis, op het werk, bij de sportvereniging of gewoon op straat, de eerste hulp te verlenen bij een ongeval of bij plotseling onwel worden.
Onderdelen van de opleiding zijn: wat moet je doen bij een hartstilstand, een beroerte, een hartaanval, een verslikking, een botbreuk, bij vergiftigingen en allergieën, een kneuzing en bij een verbranding.
Als u maar weet wat u moet doen. Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen.

Eerste hulpverlener (EHBO diploma)
Op maandag 10 september en op woensdag 12 september (bij voldoende deelname) start er een avondcursus EHBO deze cursus duurt 13 weken.
Tijdens beide cursussen leert u de grondbeginselen om EERSTE HULP te verlenen. De
cursus is incl. Reanimatie / AED, verbandleer, lesboek, materialen, LOTUS en examen.
U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis. 80 jaar jubileum prijs € 175,00

Reanimatie / AED
Op 14 en 28 september, 19 oktober, 2,16 en 30 november en op 14 december starten wij een reanimatie / AED cursus. Deze cursus duurt één avond van 19.00 tot 22.30 uur.
De cursus is incl. lesboek en materialen. U ontvangt een certificaat.
80 jaar jubileum prijs € 25,00

Eerste hulp aan Kinderen
Op zaterdag 29 september en 24 november start er een cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Deze cursus is speciaal voor ouders, verzorgers, leerkrachten, gastouders, oppasmoeders, overblijfmoeders en begeleiders van verenigingen en sportclubs. Deze cursus laat geen vraag onbeantwoord. Cursustijden zijn van 8.30 tot 17.00 uur en is incl. reanimatie / AED, verband en hulpmiddelen, lesboek, materialen en examen. U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis. 80 jaar jubileum prijs € 85,00

Bij voldoende deelnemers (12 – 15) starten wij per direct deze cursus.

Voor informatie en aanmelding: cursussen@ehbo-hengelo.nl
of telefonisch op 074-7501533

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website:
www.ehbo-hengelo.nl

Let op: veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk uw EHBO cursus.
www.mijnehbo.nl/online-ehbo-cursussen/vergoeding-door-verzekeraars


facebook , twitter

Bewonersorganisatie Groot Driene zoekt versterking!

Het bestuur van De Bewonersorganisatie Groot Driene zoekt versterking!
Vind je het leuk om je in te zetten voor de wijk en heb je tijd om 1 x
per maand 1,5 uur bijeen te komen, dan zoeken wij jou!
Informatie via wijkvertegenwoordiging@groot-driene.nl

Instagram account Groot-driene

Groot-driene.nl heeft nu ook een instagram account, u kunt daar filmpjes en foto’s bekijken van onze wijk.

Workshop Zeker Bewegen Hengelo maakt 55-plusser vitaal én sociaal

HENGELO – Binnen het traject Zeker Bewegen Hengelo vond afgelopen dinsdag de derde workshop plaats. Maar liefst 18 enthousiaste 55-plussers deden mee aan een actieve wandeling door Groot Driene. De deelnemers waren positief, vooral over het sociale aspect van deze workshop.

Onderweg werden met behulp van bankjes en hekjes verschillende oefeningen gedaan en volgens projectleider Marjolein Besnyöi zat de sfeer er goed in. “Veel ouderen associëren sport nog vooral met competitie en intensieve lichamelijke inspanning. Ze leggen niet direct het verband tussen beweging en gezelligheid. Daar brengen wij verandering in, met deze workshop, maar natuurlijk ook met de groepslessen zelf.”

Onderzoek toont aan dat ouderen behoefte hebben aan beweging die hen onder de mensen brengt. Instructeur Chantal Klein Gunnewiek: “Workshops zoals deze vormen een mooie combi van op eigen niveau bewegen én sociaal actief zijn. In zo’n groep met allemaal leeftijdsgenoten vind je aanspraak, herkenning en soms ook lotgenoten. Dit alles maakt dat je met meer plezier beweegt. We merkten dat vandaag ook weer, het is gewoon hartstikke gezellig.”

Meedoen met Zeker Bewegen Hengelo kan nog steeds en is door ondersteuning van de Gemeente Hengelo vrijwel kosteloos. Na een gratis fitheidstest doen 55-plussers 32 weken lang, in een groep en onder begeleiding van ervaren instructeurs specifieke oefeningen en volgen ze desgewenst verschillende workshops. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een kennismakingsgesprek.

www.zekerbewegenhengelo.nl
info@zekerbewegenhengelo.nl
06 – 57 96 72 91