Nieuwsarchief 2010

Informatiebijeenkomst Elsbeek terug in Driene

 

Op woensdag 8 december is er van 19.30 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over het project ‘Elsbeek terug in Driene’.
Tijdens deze bijeenkomst wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd, vanaf 19.30 uur. Vanaf 20.15 uur start de informatiemarkt.
Medewerkers van de gemeente Hengelo en het waterschap Regge en Dinkel zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom in basisschool De Stiepel, Jacques Perkstraat 9-11.

Dinsdag 23 nov 2010  (Hengelo’s Weekblad)

Dinsdag 16 november

Een artikel over de Werkgroep Netheid Groot Driene….

dinsdag 16 nov 2010 Hengelo’s Weekblad

Zondag 14 november 2010.
Zoektocht naar de Beste Buur van 2010 is begonnen!
Heb jij een buurvrouw die onvermoeibaar activiteiten organiseert in en zo de wijk bij elkaar houdt? Staat jouw buurman voor iedereen klaar met wijze woorden en een bakje koffie? Dan is het hoog tijd dat je haar of hem in het zonnetje zet! Buurtlink organiseert de Beste Buur 2010 verkiezing en jij kunt jouw buurvouw of buurman NU nomineren voor deze verkiezing. Ga naar Buurtlink (klik op link hieronder)  en lees alles over wat je moet doen.

Vrijdag 29 oktober 2010
Kansencafé’s in Groot Driene.
Thema: straatnamen/ontmoeting in de wijk
Eerder dit jaar zijn er twee zogenaamde kansencafé’s in de wijk Groot Driene gehouden met als thema de straatnamen/ontmoeting in de wijk. Veel straatnamen in Groot Driene zijn vernoemd naar Nederlandse schrijvers en dichters. Daarna zijn er een aantal ideeën uitgevoerd,onderzocht of opgestart. Reden genoeg om met u als betrokkenen bij dit onderwerp verder te praten bij een derde kansencafé Groot Driene.
Bij deze bijeenkomst willen we trachten een aantal projecten te concretiseren en op te starten.
Wij zien u graag weer bij het 3e kansencafé dinsdag 9 november van 17.30 uur tot 19.30 uur. De locatie is  H164 , aan de Enschedesestraat 164.
De agenda komt volgende week.
Gezien het tijdstip wordt er voor broodjes en soep gezorgd.
Hebt u een leuke pakkende naam voor dit straatnamen/cultuur/ontmoetings project laat het ons weten.
Ook willen wij  de groep deelnemers graag uitbreiden, dus wanneer u een actieve, betrokken, creatieve  enz. bewoner uit Groot Driene bent/kent, kom of nodig hem of haar uit om op 9 november deel te nemen aan het kansencafé.
Extra deelnemers kunnen zich alvast aanmelden via klantenservice@welbions.nl  t.a.v. Chloé van Driel ( dit i.v.m de catering).
Wat is een ZAP’per en nominatie voor de ZAP’per van ‘t jaar!
klik voor informatie op onderstaande banner:
Nu ook bladkorven in Groot Driene.
(en waarom is er bladval??)
Zoals reeds eerder gemeld op deze website worden er blikvangers en bladkorven geplaatst in Groot Driene dankzij de schouwers in deze wijk.In ons vorig bericht stond dat er reeds een blikvanger is geplaatst. Nu zijn daar de afgelopen week ook al 2 van de 4 bladkorven geplaatst. De 2 geplaatste bladkorven staan langs de Zwavertsweg : 1 tussen Spiegelstraat en Wellekensweg en 1 ter hoogte van de Kasbah. De andere 2 worden de komende week geplaatst aan de Anthonie Donkerstraat (halverweg naast ‘t grasveld) en aan de Roemer Visscherstraat.
Het Kasbah Vertelfestival
Op 25 september j.l. vond ‘t geslaagde Kasbah Vertelfestival plaats in Groot Driene.  Een videoverslag ziet u hieronder:
BURENDAG in GROOT DRIENE op zaterdag 25 september.
Zoals overal in het land vieren wij in de wijk Groot Driene ook Burendag. Dit jaar samen met onze Syrisch-Orthodoxe medebewoners: wij willen elkaar graag beter leren kennen en ontmoeten door de verschillende culturen heen.
Zij openen hun deuren voor ons van de Mariakerk aan de P.C.Hooftlaan en van hun sociaal-cultureel ontmoetingscentrum. Er zullen rondleidingen zijn. Ook de Vereniging Baradeus en de Vrouwenraad aldaar staan voor ons klaar: we kunnen boeken inzien van hun bibliotheek en zien hoe deze mooie Kerk is ontstaan. De Vrouwenraad trakteert ons op Aramese hapjes en de kinderen kunnen spelen op deze mooie plek en er zijn lekkernijen voor hen.
Alles wordt mede mogelijk gemaakt door AH die versnaperingen verzorgt, door C1000 die op haar beurt voor haar winkel vanaf 10.00 uur koffie schenkt voor de buurt en door de bloemenzaak Henny Kuipers die het geheel op een natuurlijke wijze bloemrijk aankleedt.
Er zal vanaf het Winkelcentrum een creatieve route zichtbaar zijn , die loopt langs de groenstrook opzij van AH naar de ronde ingangspoort van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap even verderop. Start vanaf 10.00 uur tot ongeveer 12.30 uur.
Initiatiefnemers: Rinus de Jong, Zeki Buyukkaya, Paul Lugard en Isis Zengerink.
Ook dankzij het Oranjefonds.
Blikvangers en Bladkorven in de wijk Groot Driene dankzij de wijkschouwers.
De blikvangers zijn al geplaatst, de bladkorven zullen vanaf half october geplaatst worden.Van de 2 geplaatste blikvangers is er 1 geplaatst op de hoek van Zwavertsweg en fietspad tussen ‘t Swafert en volkstuintjes, en 1 aan de Bergerinksweg.
FC Twente , scoren in de wijk en Rabotheater Hengelo.
Voetbalkoorts in het Rabotheater! Vier dagen lang nemen bewoners uit Hengelo Zuid bezit van het tot voetbalstadion omgebouwde Rabotheater. Samen met professionele theatermakers spelen zij de voetbalthriller  ‘In Blessuretijd’. ‘In Blessuretijd’speelt zich af tijdens dé wedstrijd van het jaar tussen FC Thoees en vv O.E.T. Binnen en buiten de theaterzaal binden de supporters de strijd aan middels creatieve sfeeracties en kunstzinnige duels. Alles en iedereen staat op barsten: de trainer, de voorzitter, de vedette, de bankzitter, de grensrechter, de materiaalman, de supporter, de pers. Iedereen moet zijn verhaal kwijt. Gelukkig is er altijd gastvrouw Hetty. Iedereen kan bij haar terecht voor een korte blessuretijd. Hetty lapt  vriend en vijand weer op. Soms met verregaande gevolgen. Heeft Hetty zelfs invloed op het scoreverloop? Wordt FC Thoees kampioen?
Het script is aan de hand van cabaratier André Manuel en Laurens ten Den, o.a. bekend van ‘van Jonge Leu en Oale Grond’. Regisseur is Geert Lageveen van muziektheatergezelschap Orkater.
Bewoners uit de wijken Groot Driene, Wilderinkshoek en de Berflo Es doen mee aan deze voorstelling.
De eerste 3 voorstellingen zijn op 23, 24 en 25 september om 20.00 uur. De laatste voorstelling is op zondag 26 september om 14.00 uur.

21 augustus 2010

Basisschool het Kompas begint het nieuwe schooljaar feestelijk !! Het is dan 15 jaar geleden dat de school aan de J. Perkstraat verder ging als HET KOMPAS. Door een samengaan van de Dr. J. Th. de Visserschool en de Fontein, werd toen besloten een nieuwe naam voor de school te kiezen: HET KOMPAS.

Wegwerkzaamheden aan Beethovenlaan
tussen 23 en 28 augustus
De gemeente gaat onderhoudwerkzaamheden aan het asfalt op de Beethovenlaan uitvoeren.
Dat gebeurt op het gedeelte tussen de Wielewaalstraat en de Grundellaan, incl. de kruising met de Bergweg-Mozartlaan. Op het wegvlak komt een geluidsreducerende deklaag. Deze deklaag moet met goed weer worden aangebracht.Ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden vertragen.
Storm over Groot Driene
Op 12 juli om ongeveer 13 uur raasde er een storm over Groot Driene die in korte tijd heel wat schade veroorzaakte, in hoofdzaak omgewaaide bomen.
Een videoverslag geeft een indruk van de heftigheid van de storm en de gevolgen in de wijk.

 

Jongerenspektakel Groot Driene
Op zaterdagmiddag 10 juli j.l. is aan de Zwavertweg ,op ‘t grasveld naast de Kasbah, het jongerenspektakel Groot Driene gehouden. Omdat ‘t heel warm weer was waren de speeltoestellen waar water aan te pas kwam natuurlijk erg in trek.
Kijk verder voor een videoverslag.

Jongerenspektakel 10 juli 2010 in Groot Driene

Op het grasveld bij de Zwavertsweg nabij ‘t buurtcentrum De Tempel. Van 12.00 uur t/m 16.30  uur, alle jongeren in de  leeftijd 6 t/m 16 jaar  in Groot Driene. Toegang GRATIS

Gratis concert Animato in Tempel
Accordeonvereniging Animato verzorgd op zondagochtend 4 juli het jaarlijks zomerconcert. Dit concert vindt plaats in De Tempel aan de Booggang 2 in Hengelo. Het begint om 11.00 uur en de zaal is open vanaf 10.30 uur. De toegang is gratis. Het programma  heeft de vorm van een koffieconcert, waarbij koffie, thee en ranja gratis verkrijgbaar zijn. Op het menu staat in elk geval veel bewerkte popmuziek. Naast het Groot Orkest, zullen ook Het Klein Orkest  (voorheen: Jeugdorkest), het Tussenorkest en het Projektorkest spelen.

Elsbeek terug in Groot Driene

De Elsbeek nabij de Swafertvijver

Op 30 juni 2010 is er een informatiebijeenkomst in de Stiepel, J. Perkstraat 9-11, tussen 17.00 u en 20.00u.

Voor meer informatie kunt u hier de pfd downloaden inloopbijeenkomst informatie

Voor uitgebreide informatie ga naar de site:  www.wrd.nl/elsbeek

Trapveld in Groot Driene heeft vaste doelen

Op woensdag 16 en donderdag 17 juni zijn op ‘t trapveld  op de hoek Isaac Da Costastraat met Anton van Duinkerkenstraat 2 vaste doelen geplaatst. In een reeds eerder geplaatst bericht was dat door de gemeente aangekondigd. Nu kan er weer met echte doelen gevoetbald worden.

2doelen trapveld

6 juni 2010

De EHBO Hengelo zoekt collectanten in Groot Driene, u kunt zich aanmelden bij info@ehbo-hengelo.nl

Nogmaals:   In Blessuretijd is een co-productie van FC Twente Scoren in de Wijk en Rabotheater Hengelo  voor en door bewoners van de wijken Groot Driene, Wilderinkshoek en de Berflo Es. Er zijn 4 voorstellingen van 23 t/m 26 september  in Rabotheater Hengelo.

Dit jaar bestaat de algemene begraaf- en gedenkplaats aan de Oldenzaalsestraat 100 jaar. Op zaterdag 19 juni van 10.00 tot 14.00 uur is er een open dag.

———————————————–

7 Mei 2010


Informatie theater In Blessuretijd

In blessuretijd is een co-productie van FC Twente Scoren in de Wijk en Rabotheater Hengelo voor en door bewoners van de wijken Groot Driene, Wilderinkshoek en de Berflo Es. Er zijn 4 voorstellingen van 23 t/m 26 september in Rabotheater Hengelo.

In Blessuretijd speelt zich af tijdens dé wedstrijd van het jaar. FC Thoes strijdt om het kampioenschap en v.v. O.E.T. dreigt te degraderen. Binnen en buiten de theaterzaal laten de supporters zich gelden door middel van creatieve sfeeracties en kunstzinnige duels.

Het script is van de hand van cabaretier André Manuel en Laurens ten Den, o.a. bekend van ‘van Jonge Leu en Oale Groond’. Regisseur is Geert Lageveen van muziektheater-gezelschap Orkater.
Doe mee als wijkbewoner in deze theaterproductie!

Neem voor meer informatie contact op met de Stichting FC Twente, scoren in de wijk info@scorenindewijk.nl, of voetbaltheater@gmail.com Of kijk op www.inblessuretijd.nl

————————–
Wijkbewoners in voetbalthriller!

24 maart 2010


Groot Driene heeft meegedaan aan de “Landelijke Opschoondag” op zaterdag 20 maart j.l.

Reeds eerder op deze website is deze aktiviteit in Groot Driene aangekondigd.Hieronder volgt nu een videoverslag van deze schoonmaakaktie in onze wijk.

Het is een kort verslag van een schoonmaakaktie die duurde van 10.00 uur tot 12.00 uur.
 ——————————————————

20 maart 2010


Uitreiking ZAP-speldjes aan leden van de werkgroep netheid
De gemeente Hengelo had de leden van de werkgroep netheid uit groot driene genomineerd voor ZAP-speldjes. ZAP staat voor Zwerf Afval Pakker.
Burgemeester Kerckhaert van de gemeente Hengelo reikte de speldjes uit aan de leden van de werkgroep netheid omdat die zich vrijwillig hadden ingezet om hun leefomgeving zwerfafval-vrij te maken.
De burgemeester reikte de speldjes uit op zaterdag 20 maart om 14.00 uur in het stadhuis .
Zaterdag 20 maart was de laatste dag van de Hengelose Opschoonweek.
de burgemeester met leden van de werkgroep netheid;
de leden kregen een ZAP-speldje en werden door de burgemeester in ‘t zonnetje gezet;
foto van l.n.r.:burgemeester Kerckhaert,Evelien Opitz,Ellen Jöersen-Altink,Albert van den Berg,Raymond Neeskens, zittend:Piet Posthumus

ZAP-speldje

——————————————–

stadsfietsroute Driene


Stadsfietsroute Driene
(Typisch Hengelo, 4 maart j.l.)

———————————-

nationale opschoondag


Groot Driene doet mee aan de nationale opschoondag op 20 maart 2010:

Jong in Groot Driene maakt schoon!!!

De projectgroep Jong in Groot Driene is een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Scala Jongerenwerk, de Mariakerk en het Bewonersplatform Groot Driene en natuurlijk niet te vergeten jongeren uit de wijk Groot Driene. Elk jaar organiseren wij diverse activiteiten in de wijk Groot Driene voor jongeren van 4 t/m 18 jaar, waaronder een jongerenspektakel en de talentenjacht “Groot Driene Got Talent”. Naast deze activiteiten willen we dit jaar ook graag iets laten zien aan de andere bewoners uit de wijk en daarom hebben we besloten om dit jaar ons in te zetten voor de nationale schoonmaakactie “De week van Nederland Schoon”  Op deze wijze willen we ons gezicht laten zien en aangeven dat ook de jongeren uit Groot Driene geven om ‘t millieu.

Op zaterdag 20 maart zullen jongeren uit de wijk Groot Driene, met begeleiding van volwassenen , tussen 10 en 12 uur,  een grote schoonmaak houden in de wijk. Het startpunt is ‘t winkelcentrum Groot Driene.

————————————————————
Ludieke aktie

—————————————

19 februari 2010


Slingerbeurs hengelo

ONTMOETEN, VERBINDEN & INSPIREREN

Op vrijdag 19 maart geeft burgemeester Frank Kerckhaert het startsein voor de tweede editie van De Slingerbeurs Hengelo. Gedurende enkele uren worden bedrijven (aanbod) en maatschappelijke instellingen (vraag) met elkaar in contact gebracht om uiteindelijk tot een concrete match te komen. Net als vorig jaar vindt deze levendige gebeurtenis plaats in het ROC De Gieterij in Hengelo.

De Slingerbeurs
Voor diegenen die nog fronsen bij het horen van de naam De Slingerbeurs volgt er een korte beschrijving. De Slingerbeurs is een beurs waar maatschappelijke instellingen en bedrijven elkaar ontmoeten en afspraken maken over hoe het bedrijf kan helpen bij de activiteiten van de maatschappelijke instelling. Tijdens De Slingerbeurs wordt er met dichte portemonnee gehandeld in maatschappelijke behoeftes. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar om in een informele en dynamische sfeer matches te kunnen maken.

Deelname

De Slingerbeurs is erop gericht om zoveel mogelijke matches tussen vraag en aanbod tot stand te laten komen. Een accountant bepaalt de waarde van de match. Matches zijn pas afgerond indien de notaris deze heeft goedgekeurd. De totale waarde van alle matches worden na afloop van de beurs bekend gemaakt. De belangrijkste eis voor deelname is dat de deelnemers een positief gevoel krijgen bij deelname aan de Slingerbeurs. Voor elke deelnemer wordt er ruimte beschikbaar gesteld. Het maakt daarbij geen verschil of je een multinational bent of een kleinere organisatie, op de Slingerbeurs is iedereen gelijk. Door middel van de Slingerbeurs hoopt De Slinger zoveel mogelijk mensen te inspireren en aan te zetten tot actie, om uiteindelijk één grote, krachtige beweging te worden!

Voor u als bedrijf toont u uw maatschappelijke betrokkenheid voor de gemeente Hengelo. Wanneer u nog onbekend met het verantwoord ondernemen vormt wellicht De Slingerbeurs een goede eerste stap. Daarnaast is er uiteraard na afloop van de beursvloer ruimte om te netwerken in deze unieke setting.

Comité van Aanbeveling
Niet alleen de initiatiefnemers dragen de beurs een warm hart toe. De beurs heeft al een officieel Comité van Aanbeveling. De Slingerbeurs wordt ondersteund door: Hans Schutte (voorzitter College van Bestuur ROC Twente), Bert Otten (College van B&W Gemeente Hengelo), Hans Kroeze (algemeen directeur Asito BV / voorzitter VNO NCW Oost Twente) en Joop Munsterman (voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke Wegener N.V. / voorzitter Raad van Commissarissen FC Twente ´65)
Bedrijven: netwerken in een unieke setting. Toon maatschappelijke betrokkenheid. Laag drempelige manier om kennis te maken met verantwoord ondernemen.

Meer informatie?

Wanneer: 19 maart 2010
Waar: ROC gebouw De Gieterij in Hengelo
Wie, wat, hoe & waarom: www.deslingerbeurs.nl

Over de organisatie
De Slingerbeurs is initiatief van De Slinger Hengelo. De Slinger heeft voor de organisatie hiervan Bcause Better World Concepts ingeschakeld. Door middel van deze samenwerking wordt beoogd de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven en organisaties te vergroten, waardoor door hun inzet de sociale cohesie in de gemeente Hengelo wordt versterkt.

Samenwerkingspartners
De Slingerbeurs wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven: PricewaterhouseCoopers, Rabobank Centraal Twente, Hengelo’s Weekblad, Welbions, Scala welzijnswerk, ROC van Twente, Gemeente Hengelo en Oranje Fonds

———————————————————————————–

Donderdag 11 februari 2010

Wijkagent Groot Driene houdt spreekuur

 

Onze wijkagent André Schutten houdt spreekuur  elke donderdag van 16.30 uur tot 17.30 uur aan de Slauerhoffstraat 53 (wijkkantoor van Welbions).

15 januari 2010
Muziekinstallatie voor werkgroep Jeugdparticipatie Groot Driene


Geef ons goede doel een kans door ‘t met z’n allen te nomineren. Klik hiervoor op onderstaande toets “Nomineer dit goede doel “ en vul alleen de regels in waar een * voor staat. Bedankt voor uw stem!

—————————————————

Brief aan gemeente


4 januari 2010

Brief van “Stichting Driene”aan de gemeente.

Brief van de “Stichting Driene” aan de gemeente waarin ze haar visie over de gang van zaken rondom het Bewonersplatform Groot Driene uiteenzet.

 

4 januari 2010 , Brief van de ‘STICHTING DRIENE’  aan de gemeente:

Aan de Gemeente Hengelo
De gemeenteraad en
Burgemeester en Wethouder
Burgermeester Jansenplein 1
7551 EG Hengelo
Hengelo, maandag 4 januari 2010

Geachte dames en heren,

In het jaar 2000 is de ‘Stichting Driene’ als rechtspersoon opgericht om het Bewonersplatform een existeren mogelijk te maken (volgens de gemeente Hengelo mag een Bewonersplatform geen lopende uitgaven maken). Hieraan is vooraf gegaan, dat op 18 november 1997 de Bewonersvereniging Drienerpark is opgericht die later is opgegaan in de ’Stichting Driene’. De ‘Stichting Driene is opgericht omdat het Bewonersplatform een rechtspersoon nodig had.

De initiatiefnemers voor het oprichten van de Bewonersvereniging Drienerpark waren vroeger lid van de Ledenraad van de Bouwvereniging St. Joseph. Die in 1995 naar de koop van het gemeentelijke Bouwbedrijf, de Stichting St. Joseph Wonen werd. Vanaf 1995 hebben de initiatiefnemers ook eraan gewerkt om voor Groot Driene een Bewonersplatform op te richten wat in 2000 een realiteit werd

(zie ook https://www.groot-driene.nl/ platform –jongste geschiedenis wijkwerk GrootDriene).

Tijdens het kennismakingsgesprek Bewonersplatform Groot Driene en stadsdeelwethouder Jan Bron  op 9 juni 2008 werd het Dagelijkse bestuur van het Bewonersplatform Driene meegedeeld ‘dat de deelname van dezelfde bestuursleden in Stichting Driene en Bewonersplatform Driene niet wenselijk is, maar op dit moment noodzakelijk’. Hierop hebben de vicevoorzitter en de penningmeester op 19 november het Bewonersplatform Groot Driene meegedeeld dat zij op 1 januari 2010 stoppen met de werkzaamheden.

In het voorjaar 2009 is de voorzitter van de Bewonersvereniging t’ Swafert teruggetreden die ook voorzitter van het Bewonersplatform was. Hij deelde het bewonersplatform mee dat hij zonder de achterban de functie niet meer kan waar nemen.

De vicevoorzitter /secretaris is al eerder door een wijkwethouder als voorzitter van het Bewonersplatform Groot Driene weggestuurd. Daarna is dit de voorzitter van de Bewonersvereniging t’ Swafert geworden. Na diens weggaan was de vicevoorzitter /secretaris wel weer goed genoeg om de zaak lopende te houden. Maar dit is diegenen ontgaan die alles zo veel beter weten.
Nadat dit bekend was is in het wijknieuws en op de website een artikel geplaatst dat er een nieuwe voorzitter en penningmeester gezocht werd. Hierop is tot ver na de vakantie van 2009 niet gereageerd. Inmiddels was er wel een nieuwe secretaris gevonden, want dit werk werd ook nog door de vicevoorzitter gedaan. Toen pas kwam de gemeente Hengelo in beeld om in een gesprek aan te geven dat zij middelen had om Scala de opdracht te geven een nieuwe voorzitter en penningmeester te zoeken.
Het Bewonersplatform Groot Driene heeft vier werkgroepen. Werkgroep Jongeren; die door een bestuurlid van de ‘Stichting Driene gerund wordt. Werkgroep Website: deze wordt professioneel door de firma Aadezign gerund waar een bestuurlid van de ‘Stichting Driene’ toezicht houdt en een bestuurlid van de ‘Stichting Driene’ meewerkt. Werkgroep Netheid: waarvan de leiding bij een bestuurlid van de ‘Stichting Driene’ ligt. De werkgroep bestaat verder uit zes personen waarvan nog een bestuurlid van de ‘Stichting Driene’. Werkgroep Wijknieuws: waarvan de leiding bij een bestuurlid van de ‘Stichting Driene ligt. Verder kent de werkgroep nog vier leden waarvan  nog een bestuurlid van de ‘Stichting Driene’. Het is duidelijk dat bijna alle activiteiten door bestuursleden van de ‘Stichting Driene’ actief gehouden worden. Het is jammer dat men deze buiten spel wil zetten.
De ‘Stichting Driene’ zal als er in het voorjaar geen nieuwe voorzitter is geen vergadering meer uitschrijven. Dit is en blijft de verantwoordelijkheid van het Bewonersplatform Groot Driene. Als binnen één jaar en een kwartaal geen oplossing is aangedragen zal de ‘Stichting Driene’ overgaan om het Bewonersplatform Groot Driene op te heffen. Dan zal er een eindbalans naar de gemeente Hengelo gaan en de zaak worden afgesloten. Dit zal jammer zijn voor een wijk die zo goed georganiseerd is, wat ons vaak is verteld.

De ‘Stichting Driene’ kan niet accepteren dat zij als rechtspersoon bevoogd word. Het werkgebied en doel is in het statuut vastgelegd. Dit zal niet worden veranderd. Een vrije burger in een democratische rechtstaat heeft het recht mee te spreken. Hij is ook in staat om dit zelf te organiseren. De voorwaarden om iets te realiseren zijn al complex genoeg. Iedere invloed op deze organisaties is onacceptabel.
Wij danken u voor uw aandacht en hopen u goed geïnformeerd te hebben. Wij gaan ervan uit dat u de binnenkomst van deze brief bevestigd en ons meedeelt hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

Met vriendelijke groeten,
E. Jöersen-Altink                                           F.H. Krause