Nieuwsarchief 2013

woensdag 11 december 2013

Kerst in de Kasbah (HWB 10 dec)

Op zaterdag 14 december vieren de Kasbah hobbywinkeltjes in Groot Driene hun kerstf

Dat willen ze het liefst samen met zoveel mogelijk publiek doen. Vandaar dat deze zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur de winkeltjes geopend zijn. Daarnaast zijn er wat kraampjes, wordt er Glühwein uitgedeeld en zijn er lekkere hapjes te koop. Parkeren is gratis.

 

vrijdag 22 november 2013

VLIEGROUTES TWENTE AIRPORT( ook over Groot Driene ) MIJDEN WOONKERNEN

De nieuwe vliegroutes voor de burgerluchthaven Twente Airport zijn veilig en ze mijden zoveel mogelijk de woonkernen. Dat zegt het ADT, de organisatie die belast is met de aanbesteding van het vliegveld.

Er zijn acht routes, twee starts naar het oosten en twee naar het westen. Ook zijn er twee landingsroutes vanuit het oosten en en twee vanuit het westen.

woensdag 20 november 2013

BOEKENMARKT in het Winkelcentrum Groot DRIENE

Op zaterdag 23 november is er een BOEKENmarktstand van Rode Draak TWENTE in het Winkelcentrum GrootDriene met ‘nieuwe’ 2e handsboeken, strips en dvd’s.
Opbrengst gaat voornamelijk naar de mahjongver.Rode Draak TWENTE. Er zal ook bij de cafeteria van de JUMBO door leden gedemonstreerd worden met het MODERNE mahjong.

 

woensdag 20 november 2013

Na succesvolle 1e keer opnieuw Repair Café op 23 november in wijkcentrum De Tempel Wijkcentrum de Tempel,Techniekmuseum Heim en het RIBW houden zaterdag 23 november het derde Hengelose Repair Café. In wijkcentrum de Tempel,Booggang 2 (Kasbah) is deze ochtend gereedschap en materiaal aanwezig om reparaties uit te voeren aan speelgoed, kleding, meubels, mechanische en elektrische apparaten, computers en fietsen. Enthousiaste reparatiedeskundigen staan klaar om samen de meegebrachte, niet meer werkende dingen, onder handen te nemen. Van10.00 tot 13.00 uur is iedereen welkom met kapotte goederen.

 

zondag 10 november 2013

Vrijdag 8 november j.l. Uitreiking van de Vrijwilli­gersawards:

Lucas Kuper , van Voetbalclub Juliana’32, ontvangt 1e prijs in de categorie sport !

Bij de uitreiking van de Vrijwilli­gersawards, vrijdag 9 nov j.l. in zalen­centrum DeWaarbeek, mocht Ku­per uit handen van wethouder Erik Lievers de eerste prijs in de categorie Sport in ontvangst ne­men. Hij was al verrast dat hij ge­nomineerd was. En helemáál, toen hij ook nog eens als winnaar werd uitgeroepen.

Kuper (66) is al meer dan veertig jaar lid van Juliana. Het aantal functies dat hij vervulde en nog steeds vervult, is bijna teveel om op te noemen. Jeugdcommissie, technische commissie, toernooi­commissie en bingocommissie. Materiaalbeheerder, leider van de dames, trainer van de F-jes. En tussendoor staat hij ook nog regel­matig achter de bar in de kantine. „Een zeer betrokken duizend­poot”, zoals hij wordt omschre­ven in de nominatie.

Lucas Kuper , hier op foto, midden op achterste rij.

 

zondag 20 october 2013

Prachtige paddestoelen in Groot Driene

Van Henny Gemser ontvingen wij foto’s van onderstaande paddestoelen , ze stonden in Groot Driene.

 

 

woensdag 16 october 2013

Evaluatierapport ‘Elsbeek terug in Driene’ is gereed

info:hengelo.nl > actueel

In 2012 hebben gemeente Hengelo en Waterschap Regge en Dinkel de Elsbeek weer terug in de wijk Driene gebracht. Bij het ontwerpen van de beek hebben bewoners en belanghebbenden actief meegedaan. De gemeente heeft een evaluatie uitgevoerd naar dit participatietraject. Uit de evaluatie blijkt dat bewoners en gebruikers positief zijn over het eindresultaat: ze geven het project als geheel een 8,1 als rapportcijfer.
Voor burgemeester Schelberg was dit aanleiding om een kijkje nemen bij de Elsbeek en  in gesprek te gaan met bewoners en belanghebbenden. Daarover is een film  gemaakt.

De evaluatie geeft duidelijk steun aan de veronderstelling dat intensieve participatie bijdraagt aan draagvlak voor het resultaat, betrokkenheid en eigenaarschap van burgers en minder weerstand en formele bezwaren.

Een schoolvoorbeeld

Bij de evaluatie is onder meer een enquête uitgeschreven die door 84 mensen (vooral omwonenden en gebruikers van het gebied) is ingevuld. Ook zijn er diverse gesprekken gevoerd. Op basis van de uitkomsten van deze evaluatie kan geconcludeerd worden dat het participatieproces in het project Elsbeek terug in Driene een schoolvoorbeeld is van participatiegericht werken. Het is een succes dat navolging verdient.

Positief over het resultaat

De gebruikers van het gebied geven een vrij hoog rapportcijfer voor het project als geheel (8,1) en
ook voor de verschillende projectonderdelen: Swafertvijver (8,2), speelveld (7,4), speel- en
sleeheuvels (7,8) en de waterspeelplek (7,8). Deze onderdelen zijn toegevoegd of gewijzigd in het
participatieproces.

Meerkosten

Uit de evaluatie blijkt dat intensieve participatie meer kosten met zich meebrengt. Gerekend moet
worden op 5 tot 6% van het uitvoeringsbudget. Deels gaat het daarbij om personele inzet door intensievere communicatie en begeleiding van de interactieve werkvormen. Voor een ander deel betreft het meerkosten voor het kunnen honoreren van de wensen van inwoners die in dit proces naar boven komen. Daarbij is het van belang om op te merken dat het project wel binnen de oorspronkelijke begroting is uitgevoerd.

Leerpunten

De evaluatie levert ook leerpunten op:

 • Het is van belang om participatie vroegtijdig in het totale projectproces te verankeren en
  blijvend onder de aandacht te houden.
 • Het participatieproces moet niet stoppen bij de fase van het ontwerpen, maar moet
  doorgaan tot de besteks- en opleverfase.
 • Professionals moeten leren dat bewoners ‘kwaliteit’ van een gebied anders beoordelen.
 • In communicatie tussen professionals en bewoners is vaak ‘vertaling’ nodig in beelden en
  begrijpelijke taal.

De gemeente neemt dit mee bij het vormgeven van toekomstige participatietrajecten.

 


Sportfeest op 23 oktober

Woensdag 23 oktober, in de herfstvakantie, houden wij een groot feest in de gymzaal aan de Jan Prinsstraat!

Het feest is van 14.00 uur tot 17.00 uur en kinderen en jeugd van jong en oud, lid of geen lid zijn van harte welkom om te komen gymmen, acrobatieken, dansen (ook voor jeugd van 14 tot 30 jaar!), turnen, skatehockeyen (neem eventueel je eigen skates/skeelers mee!),  Free-runnen, ouder- en peutergymmen, trampolinespringen, en nog veel meer.

sportfeest 23 oktober groot driene

We hebben de wethouder van sportzaken van Hengelo de heer Lievers gevraagd dit sportfeest te openen.Neem ook al je vrienden, familie, klasgenoten en buren mee, zij zijn ook van harte welkom.Bovenstaande disciplines geven elk kwartier opnieuw een workshop, zodat jij en iedereen die ook komt elk kwartier iets anders kunnen ‘proeven’ of bij dezelfde discipline nog een lesje kunnen krijgen. Het is dus een instuif, waar iedereen ook later kan aanschuiven of eerder weg kan gaan. Hoewel dat natuurlijk zonde is van al dat leuks!
Naast alle sport zorgen wij ook voor wat lekkernijen en een hoop gezelligheid!We hopen dat het een knalfeest gaat worden. Kom dus met wie je maar wilt naar ons grote feest en zie wat H.G.V. allemaal in huis heeft!

Voor meer informatie mag je ons bellen of e-mailen.
Tot woensdag 23 oktober!

Namens de organisatie en het bestuur,
Errol Herder  en Henk Lamberts
06-17020877
leiding_jeugd@hgvhengelo.nl

Klik hier om de flyer te downloaden: voorkant en achterkant


Hengelo, oktober 2013Beste jongens en meisjes,Heb je zin in een sportieve activiteit in de herfstvakantie?
Neem dan je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mee en kom naar de herfst-voetbalclinic bij sv Juliana ’32.

Deze wordt op dinsdag 22 oktober van 13.30 uur tot 16 uur bij sv Juliana’32 op sportpark Groot-Driene (naast station Hengelo oost).

De clinic is voor jongens en meisjes van 4 tot en met 10 jaar oud. Tijdens deze voetbalclinic maak je op een sportieve en gezellige manier kennis met de voetbalsport.
We gaan diverse oefeningen doen en natuurlijk hoort een voetbalwedstrijd erbij. Dit alles wordt gegeven en begeleid door de ervaren trainers van sv Juliana ’32.

Voor deze middag heb je “warme” sportkleding nodig. Voetbalschoenen zijn niet verplicht, gewone gymschoenen mogen ook. Na afloop is er de mogelijkheid om te douchen in de kleedkamers van sv Juliana’32.

Uiteraard zijn ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden van harte welkom om naar jou te komen kijken en een kopje koffie in de kantine van s.v. Juliana’32 te nuttigen.

Deelname is gratis, maar geef je voor uiterlijk 20 oktober wel even op.
Dit kan bij Oscar van Dalen, tel.nr: 06-47390080, email: vakantievoetbal@gmail.com o.v.v  naam, geboortedatum, geslacht, voetbalervaring, bijzonderheden, telefoonnummer.
Bij slecht weer wordt de voetbalclinic afgelast.
Kijk hiervoor op de website: www.svjuliana32.nl

KLik hier voor de pdf over dit toernooi

maandag 23 september 2013

Winkelcentrum Groot Driene vierde  40ste verjaardag

(een kort videoverslag) zaterdag 21 september

woensdag 18 september 2013

Winkelcentrum viert 40ste verjaardag met feestelijke dag (HWB 17 sept)

Zaterdag wordt stilgestaan bij de veertigste ver­ jaardag van winkelcentrum Groot Driene. Dat gebeurt met een dag vol activiteiten. Er staan kramen in het cen­trum met aanbiedingen en proeverijen.Om 12.00 uur is de prijsuitreiking  van de FC Twente VIP-arrangementen door Joop Munsterman  op het Noaberplein.Henk Bern­ hard zorgt daarna voor dans­ muziek. Voor de jeugd is er een  springkussen  en  zijn er gratis suikerspinnen of popcorn. Thomasson-Dura bouwde het centrum, dat op 23 september 1973 werd opgeleverd. De eerste zeven ondernemers waren Taal lectuurshop, Schuurman hout- en hobbyzaak, slijterij Covinet, Hemmie Kuipers bloemsierkunst, een filiaal van de ABN-bank en kapsa­lon Reints.

Bij de officiële opening door wethouder  Woertman wa­ren  alle winkels bezet en ook in de daarop volgende decennia is er nooit sprake geweest van leegstand. Met een gedenkwaardige uit­ zondering: in de nacht  van 7 op 8 juli 1995 is het hele winkelcentrum afgebrand. Hierdoor hebben de onder­ nemers drie maanden geen winkel  tot hun beschikking gehad en lagen alle activitei­ ten stil. In de in allerijl opge­ trokken ‘noodlokalen’ heb­ ben winkeliers en de klanten zich twee jaar moeten red­ den. In september 1997 werd het centrum  heropend door burgemeester Lemstra.Twee jaar later werd het zelfs uit­ geroepen tot het op een na mooiste winkelcentrum van Nederland.  Anno  2013 telt het centrum  maar liefst 21 ondernemingen.

 

 

woensdag 11 september 2013

Bach herleeft (HWB 10 sept)

Op 18 september verzorgt de Stichting Orgelconcerten Hengelo samen met het Parnassus Ensemble en het koor Concensus Vocalis een bijzonder concert in de Kristalkerk. Het zal een reconstructie zijn van een kerkdienst ten tijde van Bach. Vorig jaar was een dergelijk concert een groot succes. In de voorverkoop (Rabotheater) kost een kaartje een tientje.

zaterdag 31 augustus 2013

Winkelcentrum viert feest (TcTubantia 31 aug)

Winkelcentrum Groot Driene bestaat 40 jaar!

Winkelcentrum Groot Driene bestaat veertig jaar. De on­dernemers vieren dit vandaag met allerlei activiteiten tussen 10.00 en 17.00 uur. Het zijn vooral sportieve activiteiten. Verschillen­de verenigingen geven clinics en demonstraties. Onder andere freestyle fighting (K1 Aerts Dojo), voetbal met kidsclub van FC Twente, dansen (dansschool In­motion), scouting, fitness en gym­nastiek (Hengelosche Gymnastiek Vereeniging). Ook de tennissport is vertegenwoordigd (FC Twente tennis). Daarvoor wordt een ten­nisbaan neergelegd en geeft Jacco Eltingh clinics. Dit alles in de om­geving van de Willem de Mero­destraat.

vrijdag 30 augustus 2013

Primeur voor Drienemarke (HWB 27 aug )  Dankzij label ‘veiligste school’ Hengelo

Als eerste school in Hengelo kreeg  basisschool Drienermarke maandag het Verkeersveiligheidslabel uitgereikt. Wethouder Jan Bron was hiervoor naar de P.C. Hooftlaan gekomen. Met het label maakt de school naar  ouders duidelijk dat veiligheid rondom de school de grootste aandacht heeft. Vorig  jaar  is op  de  Paus Joannesschool  in   Enschede het  eerste label van  Overijssel  uitgereikt. Jan  Westerik is in Twente de initiatiefnemer. Deze oud-pabodocent begeleidt al  jaren verkeersouders op  scholen in  de regio.   Hij  is  daarnaast lid van de beoordelingscommissie die  scholen toetst of

‘SCHOLEN MOETEN VOOR ZO’N LABEL EEN BEHOORLIJK HOGE DREMPEL OVER’

ze klaar zijn voor een dergelijk  label. “Willen scholen hier  aanspraak  op   maken dan moeten ze over  een  behoorlijk hoge  drempel.” Hij wil   maar aangeven dat   ze niet zomaar een  mooi ingelijst  certificaat aan  de muur krijgen.  “Nee,  ze   moeten het  echt verdienen. Het  label  vormt de  beloning voor structurele inzet op  het  gebied  van   verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. Met  zo’n  label kan een  basisschool zich onder- scheiden als een  verkeers- veilige school.” Hij weet dat de Regio Twente – die  het project in Twente faciliteert – de komende jaren meer labels  uit  zal  delen. “Dit  jaar en   volgend  jaar   zullen  er ook in Hengelo nog een paar scholen volgen.”

Een school komt in aanmerking voor dit keurmerk door te voldoen aan  een  aantal criteria op  het   gebied van verkeersveiligheid. Enkele hiervan  zijn:   actieve  verkeersouders die zorgen voor uitvoering van  verkeersprojecten,   goede  verkeerslessen,  verkeersexamens en aandacht voor  de veiligheid op de route naar school. Een onafhankelijke  commissie  toetst  al  deze  criteria. Dit gebeurt vervolgens elke twee jaar.

 

 

vrijdag 9 augustus 2013

Opvang Esrein maakt doorstart (TcTubantia 9 aug )

De failliet verklaarde Stich­ting Kinderopvang Esrein (KOE) wordt overgenomen door Hetkindercentrum.nl uit Apeldoorn. Volgens een woordvoerder van curator Daniëls kan circa tweederde van de 55 medewerkers mee naar de nieuwe werkgever.Voorlopig zullen alle loca­ties van KOE openblijven, ook die in Groot Driene

Hetkindercentrum.nl is sinds een jaar actief in Hen­gelo en wil verder uitbrei­den in Oost-Nederland.

 

 

vrijdag 28 juni 2013

Marktdag in Groot Driene

In  winkelcentrum Groot  Driene wordt zaterdagmiddag een  gezellige markt met  het  nodige vertier  gehouden.  Van 10 tot 16 uur zal het  merendeel van  de  winkeliers buiten te vinden zijn,   achter een   eigen kraam met  aanbiedingen.  Bij  Stegge   Mode staat een hoedenmaakster  voor de deur, terwijl binnen kunstenaar   Irma     Bruggeman laat zien wat je allemaal met klompen kunt doen. Verder worden er in het winkelcentrum allerlei oude ambachten  uitgeoefend. Van  11  tot 16 zijn de boerendansers uit Markelo van de partij.

 

 

maandag 24 juni 2013

Actiewebsite voor behoud bomen Grundel (TcTubantia ,24 juni)

Grundelleerling Aksel Scholtens uit havo4 heeft een peti­tie opgesteld voor het behoud van de eikenbomen aan de Nij­hofslaan. De Stichting Carmelcol­lege wil 32 van de in totaal 56 ei­ken op het terrein van Lyceum De Grundel kappen. Volgens buurtbe­woners is daar geen reden voor. Zo zouden de bomen niet ziek zijn.Scholtens (16): „Er is nooit iets be­sproken over de kap van de bo­men op school. Ik vind dat dit niet kan en dat ook de leerlingen erbij betrokken moeten worden.”
www.axci.nl/grundel

zaterdag 22 juni 2013

Werkgroep Netheid Groot Driene neemt afscheid van Louis, Annie en Truus (Slijterij Nijland)

Na 35 jaart stopt Louis Nijland met zijn Slijterij Groot Driene. Samen met zijn vrouw Annie en sinds 27 jaar met assistente Truus ten Hoopen.

De leden van de werkgroep Netheid Groot Driene ,steeds 2 jongeren met 2 begeleid(st)ers, ruimen elke zatermiddag het zwerfafval op rondom het winkelcentrum Groot Driene. Om te pauzeren werden we steeds gastvrij ontvangen bij Slijterij Nijland en konden genieten van een drankje (thee, bouillon, sinas of cola ).

Louis en Annie ontvangen ,als dank, van Ellen Jöersen (werkgroep netheid) bloemen en cadeau-bon

Truus (assistente) ontvangt als dank bos bloemen van Ellen Jöersen

Truus ten Hoopen (links), Annie Nijland, jongeren werkgroep netheid:Dorien,Lara en Marije, Louis Nijland, Ellen Jöersen (begeleidster werkgroep netheid Groot Driene

 

donderdag 23 mei

Ook in Groot Driene stalen doeltjes op trapveld Nicolaas Beetsstraat

Enkele jaren geleden heeft de gemeente alle verplaatsbare voetbaldoelen verwijderd. Hiervoor in de plaats krijgt ieder trapveld  vaste stalen doeltjes, verspreid over de jaren. Vanaf eind mei komen er op 6 trapvelden nieuwe doeltjes, waaronder aan de Nicolaas Beetsstraat.

18 mei 2013

Op zaterdag 25 mei wordt vanaf 9.30 uur de voetbal KNVB bekerfinales jeugd gehouden op sportpark Groot-Driene bij sv Juliana’32.
In totaal 18 jeugdvoetbalteams spelen een spannende bekerfinalewedstrijd. Sv Juliana’ 32 is trots om deze dag in samenwerking met de KNVB en vele vrijwilligers te mogen organiseren

We verwachten een sportieve, gezellige en hoge kwaliteit voetbalplezier op deze dag. Om 9.30 uur starten de bekerfinales van de F en de D teams, om 11 uur start de finalewedstrijd van de E, C en B teams en om 13 uur de bekerfinalewedstrijd van de A.
Het E1 team van Juliana’32 dat ook  tot de finalisten behoort, speelt thuis op eigen veld onder respectvol toeziend oog van de bekende scheidsrechter Bas Nijhuis.
Tevens zal Bas Nijhuis ook aanwezig zijn om enkele prijsuitreikingen te doen.
Wij nodigen u als voetballiefhebber van harte uit om te komen genieten van deze KNVB bekerfinaledag bij sv Juliana’32.  zie ook www.svjuliana’32.nl

Donderdag 16 mei 2013

DOE MEE MET HET REPAIRCAFE HENGELO !

Het repaircafé is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien  dat reparatiekennis wil behouden via repareerbijeenkomsten.

Wijkcentrum de Tempel organiseert samen met industriemuseum het HEIM vanaf september 2013 regelmatig een repaircafé. Wijkbewoners kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen om die ter plaatse samen met de aanwezige reparateurs (M/V) weer in orde te maken.

Repaircafé Hengelo zoekt handige buurtbewoners met verschillende vaardigheden die vrijwillig reparatiedeskundige willen worden van repaircafé Hengelo.

We zoeken mensen die bijvoorbeeld handig zijn met:

 • Kleding/textiel.
 • Elektrische apparaten en/of computers.
 • Meubels/houten voorwerpen.
 • Fietsen.

Daarnaast zoeken we mensen die het leuk vinden om bij de repaircafé’s de functie van organisator of gastheer / gastvrouw  te willen vervullen.

Wil je deel uit maken van het repaircafé Hengelo dan nodigen we je uit voor de vrijwilligersbijeenkomst op 24 juni om 19.30 uur in het industriemuseum HEIM aan de Industriestraat 9  in Hengelo.

Meedoen  / informatie ?  Aanmelden : detempel@hetnet.nl

: bij  Ingo Nadorp, beheerder van wijkcentrum de Tempel.

Website       : www.repaircafe.nl

Eerste repaircafé: Wijkcentrum de Tempel zaterdag 28 september van 10.00 tot 13.00 uur.

Tweede repaircafé: Industriemuseum HEIM zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 13.00 uur.

 

 

woensdag 8 mei 2013

Concert Parnassus in Kristalkerk

Het Parnassus Ensemble heeft voor het jaarlijkse Hemelvaartsconcert in de Kristalkerk een aantrekkelijk programma samengesteld.Uitgevoerd worden o.a. de solocantate 35 van J.S. Bach, een orgelconcert van Händel (HWV 293) en een bijzonder orkestwerk van de 18e eeuwse Nederlandse componist Unico vanb Wassenaer. Het concert  vin dt plaats op donderdag 9 mei vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn  te koop aan de kassa van het Rabotheater of telefonisch via tel. 2556789 of via de site www.rabotheater.nl. Jeugd tot 16 jaar heeft gratis toegang.

donderdag 21 maart 2013

Open dag Tennisvereniging Groot Driene op zondag 24 maart

Op zondag 24 maart houdt de tennisvereniging Groot Driene een open tennisdag. Iedereen die eens gratis en geheel vrijblijvend een balletje wil slaan, is dan van 14.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op ‘t tennispark aan de Zwavertsweg.

woensdag 6 maart 2013

Mode en dans op De Grundel (HWB 5 maart 2013)

Dinsdag 12 maart wordt er voor de 28e keer een Mode- & Dansavond
gehouden op Lyceum de Grundel aan de Grundellaan 36.
Dit jaar is de organisatie in handen van leerlingen Rosanne Perizonius, Romy
Rekers en Karen Ratering.
Deze avond zal er een modeshow plaatsvinden, waar kleding uit de voorjaarscollectie van verschillende winkels uit Hengelo, Borne, Enschede en Oldenzaal wordt geshowd.
Tijdens de show worden ook dansoptredens verzorgd en zelf ontworpen kleding getoond. Leerlingen van Lyceum de Grundel hebben alles op touw gezet.
De Mode- & Dansavond begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

woensdag 6 maart 2013

Kledingruilparty aan Reviusstraat (HWB 5 maart 2013)

Op zaterdag  16 en 23 maart van 10.00 tot 12.30 uur

Kledingruilparty aan Reviusstraat
Op zaterdag 16 en 23 maart van 10.00 tot 12.30 uur houdt Unique Janique personal styling een kledingruilparty. Locatie:Reviusstraat 50, Hengelo.
Entree: 7,50 euro.
Janique geeft leerzame stylingtips en de bezoeker gaat vervolgens met een nieuwe outfi t
weer naar huis. Aanmelden bij info@uniquejanique.nl.
Geef vooraf je maten door.

woensdag 6 maart 2013

OPEN DAG  OBS Drienermarke op zaterdag 16 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013 van   10:30 uur tot 14:00 uur

PC.Hooftlaan 200

www.obs-drienermarke.nl   info@obs-drienermarke.nl

 


Minivoetballers van start bij s.v. Juliana’32

Ben jij 4, 5 of 6 jaar, jongen of meisje en vind je het leuk om te voetballen, dan ben je van harte welkom om met ons mee te komen doen. Dit leren voetballen bij het minivoetbal gaat op een manier, waarbij plezier en positieve coaching centraal staan.

Door kinderen vroeg te laten beginnen met sporten wordt er een positieve bijdrage geleverd aan hun fysieke en mentale ontwikkeling. Natuurlijk is het mogelijk om een keer te komen kijken of proefdraaien om te ervaren hoe leuk je het vindt.

Vanaf 3 april trainen we elke woensdagmiddag van 13.30-14.30 uur op het sportpark Groot- Driene met ervaren trainers. Als we een tijdje samen getraind hebben en elkaar beter kennen, gaan we natuurlijk meedoen met de minicompetitie op zaterdagmorgen. Meer informatie is te krijgen bij Gerard Halfwerk (06-47217238/ g.halfwerk@ziggo.nl) of via www.svjuliana32.nl

zondag 27 januari 2013

Buurtkring heeft een website

Welkom bij Buurtkring Driene

Op deze website vindt u informatie over de Buurtkring Driene, natuur, historie en activiteiten.

 


dinsdag 22 januari 2013

Oprichting Piet Blom Museum

Vanuit een aantal bewoners van de Kasbah, de woonwijk in Hengelo ontworpen door Piet Blom, is het idee naar voren gekomen om te komen tot een Piet Blom Museum. Het plan is om dit museum  onder te brengen in een ruimte in de Kasbah. De Hengelose woningstichting Welbions, eigenaar en beheerder van de Kasbah staat hier positief tegenover en is bereid gevonden om ruimte en middelen beschikbaar te stellen.

Voor de organisatie van het Piet Blom Museum is een stichting opgericht. Deze bestaat volledig uit vrijwilligers en is verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden.

De stichting Piet Blom Museum wil met een permanente tentoonstelling meer bekendheid geven aan de architect Piet Blom en zijn werk. De stichting hoopt op die manier de erkenning, herkenning, inzicht en waardering voor zijn werk te vergroten. De permanente tentoonstelling zal plaats krijgen in een daarvoor ingerichte ruimte onder de Kasbah en zal toegankelijk zijn voor alle geïnteresseerden.

Het Piet Blom Museum wordt feestelijk geopend op 2 februari om 15:00 uur. Deze dag heeft een bijzondere betekenis omdat 40 jaar geleden [2 februari 1973] de sleutel aan de eerste bewoners van de Kasbah werd overhandigd. Daarom heeft de stichting deze dag gekozen om het Piet Blom Museum in de Kasbah van start te laten gaan.

 

zondag 13 januari 2013

C1000 Groot Driene als eerste omgebouwd tot Jumbo-winkel

(TcTubantia 10 januari )
De eerste Hengelose C1000- super­markt gaat komende woensdag open als Jumbo. De zaak van de ge­broeders Niek en Tijn Leussink wordt dan feestelijk heropend. Frits van Eerd, de topman van Jum­bo Supermarkten, is er ’s morgens ook bij. Dit gebeurt in het kader van een grote landelijke operatie van de Jumbo Groep, die de C1000- groep vorig jaar overnam. Een aantal zaken gaan over naar Ahold, de andere worden omge­bouwd tot Jumbo-winkel. In Hen­gelo krijgen drie supermarkten het Jumbo-logo op de gevel. Dat zijn, naast de winkel in Groot Driene, de C1000 in winkelcentrum Hasse­lo en C1000 Klieverik aan de Boeke­loseweg. De laatste wordt een Jum­bo na de verhuizing naar het nieu­we winkelcentrum in ’t Esrein. Mir­ko Klieverik heeft er gemengde ge­voelens over: „ Jammer dat C1000 verdwijnt, maar Jumbo is een goe­de keuze.” Het nieuwbouwplan van het winkelcentrum ligt bij de Raad van State, binnenkort wordt daarover een uitspraak verwacht. De C1000 in Hasselo wordt na au­gustus verbouwd, zo is de verwach­ting. C1000 Boddeman in de Hen­gelose Es en C1000 Marcel Berg­huis in Slangenbeek worden een AH. Een medewerker van de eerste supermarkt verwacht de ombouw ‘rond de zomer.’ Berghuis was niet aanwezig voor een toelichting.

 

 

dinsdag 8 januari 2013

Opnieuw weekend-vervuiling rondom papiercontainers bij winkelcentrum Groot Driene

dat wat van ons afvalt
ooit was het vanzelfsprekend
dat je het opraapt en deponeert
waar het hoort te liggen
kennelijk zijn wij ook op dat vlak
aan het kantelen, het afvallende
is snel niet mijn probleem