s.v.Juliana

De voetbal vereniging s.v. Juliana ’32 is opgericht op 6 september 1932.

Op initiatief van B. Oudmaijer krijgt Hengelo in 1932 de eerste en enige zaterdagclub. De club wordt vernoemd naar Juliana, de dochter van de toenmalig koningin Wilhelmina.

Naast Oudmaijer, staan A.H. Aaftink, W. Betman, G.H. Bruggink, J.H. Leusink, H. Luisman, H. Pieterman, H. Schuiling, J. Schuiling, W. Schuurhuis en S. Verwer aan de wieg van de club.

Omdat de Duitse bezetter het gebruik van in leven zijnde namen van het Koninklijk Huis niet toestaat, wordt de vereniging in de oorlogsjaren gedwongen een andere naam te kiezen. Het wordt de naam Juliana van Stolberg, de moeder van Willem van Oranje. Na de oorlog pakt Juliana haar oorspronkelijke naam weer op.

De thuiswedstrijden speelt de club in de eerste dagen op een van de christelijke korfbalvereniging ODIO gehuurd veld aan de Krabbenbosweg. De omstandigheden zijn er in de winter verre van ideaal. Het is het begin van een trek langs de voetbalvelden van Hengelo. Een zwerftocht die pas in de zestiger jaren eindigt als Juliana het huidige veld aan de Zwavertsweg krijgt in het Sportpark Groot Driene.

De vereniging telt momenteel ruim 500 leden.

www.svjuliana32.nl
Contact

………………………………………………………………………………………………………………………………  Bingo bij Juliana’32

In het clubgebouw van Juliana’32 is er bingo donderdag 11 en donderdag 25 november. De kantine staat aan de Zwavertsweg in Groot Driene. Het clubgebouw gaat open om 13 uur. “We beginnen om 14 uur”, meldt Henk Dikken namens de organisatie.

(Hengelo’sWeekblad: 9 nov 2021 )

 

 

 


Nationale Voetbaldag bij Sv Juliana ’32

Hengelo – Zaterdag 12 juni organiseert de KNVB dé Nationale Voetbaldag. Een dag die is ontstaan vanuit het EK2020. Om aandacht te geven aan de waarde van verenigingen als plek van ontmoeting en bron van verbinding. Leden delen namelijk veel meer dan een goeie pot voetbal. Na een pittig (corona)jaar staan op deze nationale voetbaldag voetbalverenigingen schouder aan schouder. Ook S.v. Juliana ’32 doet mee aan deze dag en organiseert leuke (voetbal)activiteiten op deze dag voor iedereen uit de buurt: Leden & niet-leden én coronaproof. Zaterdag 12 juni van 12.00-16.00 staat alles op Sportpark Groot Driene in het teken van voetbal. Op deze voetbaldag willen we alle jeugd de mogelijkheid bieden om kennis te maken met voetbal en een gezellige middag te hebben. Iedereen tot 15 jaar is van harte welkom. Er wordt een 4×4 -toernooitje gespeeld, je kunt penalties schieten op een goal met allerlei gaten, er is een voetbaldartbord en een springkussen. Ook zal er voor iedereen tussen het sporten door een hapje en een drankje zijn. Aanmelden is niet nodig. Sportpark Groot Driene is geopend van 12.00-16.00uur voor iedereen die het leuk vind om kennis te maken met voetbal.

(Hengelo’sWeekblad: 8 juni 2021)