Sportlaan Driene opnieuw ingericht: ‘Dit wordt een van de mooiste plekken van Hengelo’

Zo moet Sportlaan Driene eruit gaan zien. "Niemand zal straks nog spreken van een gribusbuurt." RRog Stedenbouw en Landschap

Zo moet Sportlaan Driene eruit gaan zien. “Niemand zal straks nog spreken van een gribusbuurt.” RRog Stedenbouw en Landschap

Sportlaan Driene gaat op de schop. Er is een plan voor het gebied waarin wonen, onderwijs, zorg en sport samengaan.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

“De term gribusbuurt is straks verleden tijd voor Sportlaan Driene”, zegt wethouder Mariska ten Heuw beslist. Het gebied rond de Sportlaan Driene, begrensd door de PC Hooftlaan, de Zwavertsweg, het Schrijverspad en de spoorlijn, wacht een ingrijpende metamorfose. Ontwikkelcombinatie Leyten-Trebbe, eigenaar van het voormalige ROC aan de laan, maakte er een visie voor. Daarin wordt uitgegaan van de bouw van 300 tot 400 permanente woningen in het ‘betaalbare en middeldure segment’ en een zorgcomplex.

Ook is plek ingeruimd voor 200 tijdelijke eenpersoonswoningen, vijf tot zeven woonwagens en een duurzame woongroep. Vakschool SMEOT breidt uit met 1500 vierkante meter. Het gebied moet een parkachtige, autoluwe setting krijgen.

Groene omgeving

“We maken het gebied opener en aantrekkelijker”, zegt manager Pascal Lutjenhuis van Trebbe. “Er komt een extra ontsluitingsweg, we gebruiken de Elsbeek als centraal ruimtelijk element, richten het sportveld van De Grundel anders in en creëren een nieuw hardlooprondje.”

Alles gebeurt op basis van duurzame principes. Het Carmel College, SMEOT, de Moeder Gods Mariakerk, de gemeente, Trivium Meulenbelt Zorg en bijna alle sportclubs schaarden zich achter de visie, die vanaf dinsdag ter inzage ligt. Ten Heuw gelooft: “Dit wordt een van de mooiste plekken in Hengelo.”

(TcTubantia  21 januari 2022 )

 

2 reacties op “Sportlaan Driene opnieuw ingericht: ‘Dit wordt een van de mooiste plekken van Hengelo’

  1. Zoals het nu is is het mooi genoeg. Niemand zit op nog meer bebouwing en nog minder groen te wachten. Laat ze eens een groen
    gebied accepteren zoals het is zonder er gelijk altijd maar een vies ,duur en lelijk strak modern ,onooglijk lelijk zooitje van te maken omdat ten Heuw dat mooi vind. Zij heeft geen smaak . Dat is al tig keer gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.