Wijkracht

wijhelpen@wijkracht.nl

wijkracht
(Hengelo’sWeekblad 31 april 2020 )

Geheugenactivering 55+

In deze cursus krijgt u inzicht hoe het geheugen werkt, dat maakt dat u anders omgaat met uw vergeetachtigheid

U leert technieken die u in staat stellen belangrijke zaken te onthouden.
Voor vrouwen en mannen van 55 jaar en ouder.
Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten

Op de website van WIJKRACHT ACADEMIE 
vindt u een formulier om u online aan te melden.

Wilt u meer informatie dan kunt u mailen naar c.volkering@wijkracht.nl


Wijkracht Hengelo maakt zich sterk voor een Hengelose samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en omziet naar elkaar.
Door de inzet van sociale wijkteams en meerdere stedelijke diensten bieden we zo snel, zo licht mogelijk en zo dichtbij mogelijk ondersteuning.

Het wijkteam Hengelo Zuid is actief in de volgende wijken:
Groot Driene
Berflo Es
Wilderinkshoek
Veldwijk
Meteen een vraag stellen of een opmerking plaatsen richting het wijkteam? Mail ze via hengelozuid@wijkracht.nl. Of neem rechtstreeks contact met één van de teamleden op.

Een LEVENSBOEK, een persoonlijk document van uw leven.

Zelfstandig wonende ouderen in Hengelo kunnen een levensboek laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd bij de oudere thuis door een vrijwilligster die op bezoek komt.

Het levensboek maken levert veel aandacht op en het voldoet aan de behoefte om herinneringen op te halen en er over te vertellen. Vertellen levert ook erkenning op. Het doet ertoe wat er is gebeurd, het mag gehoord en verteld worden. Een levensboek kan ook een nalatenschap zijn voor kinderen of kleinkinderen.

Een oudere kan zich zelf aanmelden of via een verwijzer worden geïnteresseerd, bijvoorbeeld via huisarts, wijkverpleegkundige of maatschappelijk werker.

Na een kennismakingsgesprek, wordt een vrijwilliger gekoppeld aan de oudere. In een periode ongeveer 8 weken worden de gesprekken gevoerd. De vrijwilliger verwerkt alle gesprekken tot een boekwerk.

De kosten bedragen 55 euro, daarvoor worden 5 exemplaren van het levensboek gemaakt.

‘het Levensboek ’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met SWOH via

Het zorgloket Hengelo: 074-245 91 31 of info@swohengelo.nl. Zie ook: www.swohengelo.nl

SWOH is onderdeel van Wijkracht Hengelo.

info: http://www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/actueel/artikel/een-levensboek-een-persoonlijk-document-van-uw-leven/

Hengelo, januari 2017
Beste buurtbewoners, organisaties in de wijk, wijkcentra,

Een paar jaar geleden is het initiatief genomen van de Nieuwe Noaber. We zullen even opfrissen wat hier ook al weer de bedoeling van was.

De Nieuwe Noaber richt zich op inwoners van Hengelo, jong en oud. Dit initiatief is bedoeld om een  beweging op gang te helpen, waarin inwoners gestimuleerd worden (meer) oog en oor voor elkaar te krijgen. Om te zien naar elkaar.

Een helpende hand bieden of vragen bij kleine alledaagse dingen, maar ook iets voor de leefbaarheid in je buurt willen doen samen met buurtgenoten.

Het initiatief is ondersteund door prikborden in de wijkcentra te plaatsen waar vraag en aanbod kenbaar gemaakt kan worden, er is een portretreeks verschenen in het Hengeloos Weekblad om anderen te inspireren, we hebben een website gemaakt www.nieuwenoaber.nl

We zijn inmiddels een paar jaar verder. Door alle maatschappelijke veranderingen is de noodzaak om naar elkaar om te zien en samen de handen ineen te slaan alleen maar toegenomen.

Gelukkig zien we dat er allerlei initiatieven ontstaan. Via onderlinge afspraken, app-groepjes, via facebook, via contactpersonen in de buurt die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ook veel waar we het bestaan niet van weten.

Tijd om de Nieuwe Noaber 2.0 te introduceren!

Wijkracht wil graag, samen met inwoners van Hengelo, de website van de Nieuwe Noaber een nieuwe functie geven. Namelijk die van gidsfunctie.

Wij nodigen u uit de initiatieven die er in uw buurt zijn aan ons te melden. Gebruik hiervoor bijgaand aanmeldformulier.

De initiatieven worden in het voorjaar op wijkniveau op de website van de Nieuwe Noaber geplaatst.  Hierdoor ontstaat er een mooi overzicht van alle initiatieven in Hengelo en kunnen anderen geïnspireerd kunnen worden ook een dergelijk initiatief te nemen.

Er zit één voorwaarde aan, het moeten initiatieven zijn die met gesloten beurs kunnen plaatsvinden.

Wijkracht faciliteert de website van de Nieuwe Noaber en vormt een onlineteam van vrijwilligers, die de vinger aan de pols gaat houden en samen met u meebouwt aan de digitale Nieuwe Noaber Gids.

 

Doe mee en laat zien welke mooie initiatieven in Hengelo tot stand zijn gebracht!

Aanmelden kan via

www.wijkrachthengelo.nl

– per post naar:  Wijkracht / Nieuwe Noaber, Antwoordnummer 5091, 7550 VG Hengelo

(postzegel is niet nodig)

Voor meer informatie:

Joke Brinkman

j.brinkman@wijkracht.nl / 06 – 20 54 11 22