Wijkracht helpt inwoners digitaal vaardiger te worden

 

Met uitleg en het gratis beschikbaar stellen van tablets

In contact blijven in coronatijd? Dat kan dankzij de digitale hulpmiddelen. Voor inwoners die moeite hebben met het omgaan met een tablet of smartphone biedt Wijkracht ondersteuning. Dat doet de sociaal werkorganisatie met persoonlijke uitleg en ondersteuning en met het gratis, tijdelijk beschikbaar stellen van een tablet.

Ontdekken welke tablet het beste werkt

Inwoners in Borne, Dinkelland, Haaksbergen en Hengelo ondersteunt Wijkracht bij het digitaal vaardiger worden. Om dat zo goed mogelijk te doen, start Wijkracht met een proeffase. In deze fase gaat de organisatie samen met inwoners kijken welke tablet(s) nu het prettigst werken. De meest gebruiksvriendelijke tablet(s) gaat Wijkracht vervolgens maximaal een halfjaar in bruikleen geven. Dit doen ze wanneer inwoners zelf nog geen tablet hebben. Uitleg over het gebruik van een eigen tablet doet Wijkracht ook.

Aanmelden

Inwoners die mee willen doen aan de pilot mogen zich bij Wijkracht melden. Dit kan door te bellen naar 088 945 57 22 of een mail te sturen naar info@wijkracht.nl. Vermeld in de mail uw contactgegevens en geef aan dat het om de pilot DigiWeet gaat. Wijkracht neemt dan contact met u op.

Digitaal verbinden van mensen

Onder de noemer DigiWeet helpt Wijkracht mensen om bestaande technologie te leren gebruiken in het onderhouden van contacten. In een tijd waar fysieke contacten beperkt zijn, is het nóg belangrijker om digitaal in verbinding te blijven. In verbinding blijven zorgt ervoor dat mensen mee blijven doen in de samenleving. Dat ze zich gehoord en gezien voelen. Met beeldbellen bijvoorbeeld horen en zien mensen elkaar. Het contact is prettiger en rijker.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.