Wijkcentrum De Tempel

De Tempel is het wijk- of buurtcentrum van Groot Driene.
Klik  hier om meteen naar de site van de Tempel te gaan.
Adres:  Stichting De Tempel, Booggang 2, 7552 JZ Hengelo;  074-2426716

Activiteitenprogramma seizoen 2018 – 2019
Hieronder zijn de activiteiten vermeld van de groepen die een eigen website hebben. De overige activiteiten vindt u vermeld in het programmaboekje dat in de wijk is uitgedeeld.

KANALJEROOD

ALGEMENE INFORMATIE OVER ONZE REPETITIES
De koorrepetities zijn wekelijks op zondagavond van 19.30 – 21.45 uur en worden gehouden in buurthuis “De Tempel” in de Kasbah in de wijk Groot Driene. Adres is Booggang 2, 7552 JZ Hengelo.
Er wordt gestart met een korte inzing oefening. Halverwege is er een pauze van ongeveer 15 minuten. Na afloop is er gelegenheid om met een drankje en een versnapering wat na te praten.
Wij hebben allemaal veel plezier in samen zingen en houden ook van gezelligheid!
Heb je belangstelling om mee te zingen en je aan te sluiten bij een project? Kom vrijblijvend eens luisteren en kijken tijdens een repetitie!
Je kunt contact zoeken via
email: info@kanaljerood.nl
of via de secretaris Hella van Honschooten, Tel. 053 – 4314573
website: www.kanaljerood.nl

DANS JE FIT EN SLANK MET ZUMBA!
Zumbalessen in Hengelo

Lestijden Zumba Hengelo:

Vrijdag 10.00 – 11.00 uur: Buurtcentrum de Tempel
(Booggang 2, 7552 JZ Hengelo)

Vrijdag 19.00 – 20.00 uur: Wijkcentrum Slangenbeek
(Straatsburg 5, 7559 NM Hengelo)

Kosten:
Jaarabonnement: 22,50 euro per maand (tot 21 jaar: 20 euro)
Maandabonnement: 25 euro per maand (tot 21 jaar: 22 euro)
Onbeperkt lessen: 10 euro extra per maand
Eenmalige inschrijfgeld 10 euro

Je betaalt 10 maanden per jaar.
Schoolvakanties geen les. Zomerstop in juli en augustus.

 

small_repaircafehengelo

Data en tijden 2018

U bent hartelijk welkom bij onderstaande Repair Cafés

Zaterdag 20 januari Wijkcentrum de Tempel (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 17 februari Techniek museum HEIM /Oyfo (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 10 maart Wijkcentrum de Tempel (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 24 maart Het GOED (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 21 april Techniek museum HEIM /Oyfo (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 26 mei Wijkcentrum de Tempel (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 23 juni Techniek museum HEIM /Oyfo (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 14 juli Wijkcentrum de Tempel (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 22 september Techniek museum HEIM /Oyfo (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 13 oktober Wijkcentrum de Tempel (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 20 oktober Het GOED (Hengelo) 10:00 – 13:00
Zaterdag 24 november Techniek museum HEIM /Oyfo (Hengelo) 10:00 – 13:00

! Blijven  klusjes bij u thuis liggen?
U kunt zich aanmelden voor de cursus “Eenvoudige reparaties in en om het huis” die bij voldoende deelname start op 13 oktober 2018 bij wijkcentrum De Tempel.
Kosten 10 euro voor de startbijeenkomsten.
Aanmelden kan ook via hengelorepaircafe@gmail.com

ACCORDEONVERENIGING ANIMATO

Over Animato

Animato is een zeer actieve accordeonvereniging, die jaarlijks vele concerten en optredens verzorgt. Door het snel wisselende repertoire zijn onze optredens zeer divers. Zo verzorgen wij themaconcerten, alleen of samen met solisten of andere muziekgroepen, of nemen deel aan festivals en culturele manifestaties.

Animato heeft een veelzijdig en afwisselend repertoire. Van popmuziek tot volksmuziek, van modern tot klassiek, en van tango tot blues, alles komt aan bod. Dit zorgt ervoor dat er altijd muziek tussen zit die iedereen aanspreekt.

De zeer diverse groep muzikanten, van jong tot oud, houdt niet alleen van serieus muziek maken, maar heeft ook plezier en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Zo staat er jaarlijks een verenigingsweekend voor de leden op het programma. Een heel weekend samen muziek maken, maar vooral ook veel lol hebben samen, versterkt de band tussen de leden en komt de samenwerking (ook in het orkest) ten goede.

Klein Orkest
Beginnende spelers van alle leeftijden, leren voor het eerst samen muziek te maken in het Klein Orkest. Na enkele maanden tot een jaar accordeonles kunnen nieuwe leden van Animato al meespelen in dit orkest.

Ooit begon ons Klein Orkest een jeugdorkest. Nu spelen ook diverse volwassenen mee met het orkest. De samenwerking tussen jeugd en volwassenen is een groot succes!

De muziekkeuze is zeer uiteenlopend. Van popmuziek tot volksmuziek, alles is mogelijk. Het Klein Orkest neemt deel aan diverse kleine en grote concerten van de vereniging. Daarnaast treedt het bijvoorbeeld op tijdens de open dag van de muziekschool.

Het Klein Orkest staat onder leiding van de jonge, professionele accordeoniste Ellen Zijm.

Tussenorkest
Het Tussenorkest is ontstaan in 2009 als voorbereiding op deelname aan het Groot Orkest. Het is voor spelers van jong tot oud. Na enkele jaren accordeonles, kan je al meespelen in het Tussenorkest. Het repertoire is afwisselend, veelal niet te zwaar van karakter. Dit orkest wordt begeleid op slagwerk en soms op keyboard.
Het Tussenorkest speelt al iets moeilijkere muziek. Voorbeelden zijn de Earth Song van Michael Jackson, Gagliarda van Rattaggi en het wat moderne Tien kleine negertjes van Adolf Götz.

Hoogtepunt uit de korte geschiedenis van het Tussenorkest was de deelname aan het NOVAM-orkestenconcours in 2010. Dit bleek een succesvolle en zeer leerzame stap. Het Tussenorkest werd ingedeeld in de derde divisie van de NOVAM.

Het Tussenorkest staat onder leiding van Ellen Zijm.

Groot Orkest
In het Groot Orkest spelen alle gevorderde spelers van Animato. Het doel is om in een grote groep samen lekker aansprekende en afwisselende muziek te spelen. Begeleid op slagwerk en regelmatig door diverse elektronische instrumenten heeft het orkest een geheel eigen klank ontwikkeld. Hiervoor wordt het orkest tijdens haar optredens geroemd.

Het Groot Orkest richt zich vooral op de wat lichtere en makkelijk in het gehoor liggende muziek. Hierbij kun je denken aan stukken als de Violentango van Piazzolla, Jump van Van Halen en stukken van Simon en Garfunkel.

Het Groot Orkest staat onder de bezielende leiding van René te Bogt.

Projectorkest
Het Projectorkest kent een variërende samenstelling. Per concert, concours of evenement wordt het samengesteld uit de spelers van het Groot Orkest. Iedereen bepaalt zelf of hij/zij aan het project deelneemt. Voor deze opzet is gekozen om ieder lid de keuze te geven mee te spelen met stukken die hem of haar het beste liggen. Sinds 2010 is het Projectorkest ook opengesteld voor niet-leden van Animato. Per project krijgen accordeonisten van buitenaf de gelegenheid aan een project deel te nemen.

Projecten van het Projectorkest bestaan meestal uit één of meer muziekstukken in dezelfde stijl, veelal bijzondere composities van hoog niveau. Elke project is voor de leden weer een uitdaging en na afloop ervan is iedereen weer een stapje gegroeid. Voorbeelden van gespeelde composities zijn: U-Dance van het Motion Trio, Rhapsody in Blue van Gershwin en het moderne stuk Grazer Variationen van Bargielski.

Enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van het Project Orkest waren de deelnames aan het internationale concours in Innsbruck 2010, 2013 en 2016. Tijdens het NOVAM-concours in 2010 promoveerde het Projectorkest naar de superieure divisie, de hoogste klasse in Nederland voor accordeonorkesten. Daarmee behoort het Projectorkest tot de absolute top van de Nederlandse accordeonwereld.

Het Projectorkest staat onder de vakkundige leiding van René te Bogt.

De contributie bedraagt 14,00 euro per maand. Verder hebben alle leden van Animato recht op een accordeon in bruikleen tegen een zeer laag huurtarief.

Animato werkt voor het volgen van accordeonlessen samen met Ellen Zijm, een gediplomeerd accordeondocente. Leden van Animato krijgen korting op het lesgeld. Verder geldt voor leden van Animato een gunstige kortingsregeling voor lessen op de muziekschool in Hengelo.

Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij Rein Wegerif (074)- 2781035 of Maaike Wijlens/Thijs Tijhaar (074)-2777746.
Website: www.animatohengelo.nl

GLAS-IN-LOOD & TIFFANY TECHNIEK

Altijd al gefascineerd geweest van glas?

 

Vanaf september is er weer de mogelijkheid om een cursus Glas-in-lood- of Tiffanytechniek te gaan doen in De Tempel. De cursus wordt gegeven door Rene Beckman, een ervaren glazenier, die zijn atejee in de Kasbah heeft.

Basiscursus glas-in-lood
Wanneer Iedere woensdagavond 19.45 – 21.45 uur
Aantal 5 lessen van 2 uur
Kosten € 100,00 inclusief materiaal/gereedschap
De cursus

Erbee Glasateljee heeft jarenlange ervaring in het geven van cursussen aan particulieren. We bieden een basiscursus van 5 lessen van 2 uur in de Glas-in-lood techniek. Er wordt één werkstuk gemaakt. Hiervoor kunt u een keuze maken uit een aantal ontwerpen die specifiek geschikt zijn om de techniek aan te leren.

Met behulp van dit ontwerp leert u snijmallen maken, glassnijden, glasslijpen, solderen en alle andere handelingen die nodig zijn om tot een fraai eindresultaat te komen. Er zijn 2 begeleiders, waarvan één gecertificeerd glazenier is. Voor veel mensen is deze cursus het begin van een unieke hobby met veel spannende mogelijkheden!

Als er plaats is kunt u ieder moment van het jaar instromen. Tijdens de vakantieperiodes van de basisscholen in de regio noord, en in de maanden juli, augustus en december zijn er geen lessen.

Het cursusgeld is inclusief de materialen die u gebruikt, en het gebruik van gereedschappen en apparatuur.

Vraag of er nog plek is door het sturen van een e-mail, telefonisch of persoonlijk in het ateljee.
Vervolglessen

Als u de basiscursus glas-in-lood gedaan heeft, maar toch verder wilt werken onder begeleiding, bijvoorbeeld bij de uitvoering van een groter werkstuk, dan kunt u ook op woensdagavond terecht. U bepaalt zelf wanneer u komt, en betaald per les. De materialen die u gebruikt zijn voor eigen rekening. Graag wel even checken of er plaats is.

Vervolgcursisten: 14,00 euro (werken met eigen gereedschap) of 16,00 euro per avond (zonder eigen gereedschap).

Basiscursus Tiffany


Wanneer Iedere woensdag avond van 19.45 – 21.45 uur
Aantal 5 lessen van 2 uur
Kosten € 100,00 inclusief materiaal en gebruik van gereedschap.
De cursus

Erbee Glasateljee heeft jarenlange ervaring in het geven van cursussen aan particulieren. We bieden een basiscursus van 5 lessen van 2 uur in de Tiffany-techniek. Er wordt één werkstuk gemaakt. Hiervoor kunt u een keuze maken uit een aantal ontwerpen die specifiek geschikt zijn om de techniek aan te leren.

Met behulp van dit ontwerp leert u snijmallen maken, glassnijden, glasslijpen, solderen en alle andere handelingen die nodig zijn om tot een fraai eindresultaat te komen. Er zijn 2 begeleiders, waarvan één gecertificeerd glazenier is. Voor veel mensen is deze cursus het begin van een unieke hobby met veel spannende mogelijkheden!

Als er plaats is kunt u ieder moment van het jaar instromen. Tijdens de vakantieperiodes van de basisscholen in de regio Noord, en in de maanden juli, augustus en december zijn er geen lessen.

Het cursusgeld is inclusief alle materialen die gebruikt worden en het gebruik van gereedschappen en apparatuur.

Vraag of er plaats is per e-mail, telefonisch of persoonlijk in de winkel.
Vervolglessen

Als u de basiscursus Tiffany gedaan heeft, maar toch nog verder wilt werken onder begeleiding, bijvoorbeeld bij de uitvoering van een groter werkstuk, kunt u ook op woensdagavond terecht. U bepaalt zelf wanneer u komt, en betaald per les. De materialen die u gebruikt zijn voor eigen rekening. Wel graag melden als wilt komen, om te checken of er plaats is.
Vervolgcursisten : 14,00 euro (werken met eigen gereedschap) of 16,00 euro per avond (zonder eigen gereedschap).

Agenda
De basiscursus en vervolgcursus zijn op onze vaste cursusavond op woensdag van 19.45 uur tot 21.45 uur.
In Wijkcentrum De Tempel, Booggang 2, 7552 JZ Hengelo.

Neem contact op om te informeren of er plaats is.

IN DE MAANDEN JULI, AUGUSTUS EN DECEMBER IS ER GEEN CURSUS.

Opgave en info : Erbee Glasateljee,
tel:(074)-2912206/06-47385097
email: info@glasateljee.nl
website: www.glasateljee.nl

DRIENERWOUD WANDELING

Elke woensdagochtend om 9:00 uur start de Drienerwoud Wandeling bij Wijkcentrum De Tempel in de Kasbah, Booggang 2, Hengelo.
De wandeling is ongeveer 9 km lang en duurt 2 uur. Aanmelding of afmelding is niet nodig.
Er zijn geen kosten.
Voor informatie kun je bellen of e-mailen met Pieter Meertens: tel: 06-30047417 e-mail: meertens.p@home.nl

HISTORISCHE LUCHTVAART GROEP TWENTHE (H.L.G.T.)

De Historische Luchtvaart Groep Twenthe – of kortweg H.L.G.T – is een
vereniging van liefhebbers van de geschiedenis van de luchtvaart.
Iedere maand komen we op een vrijdagavond bij elkaar in De Tempel en praten we elkaar bij op het gebied van de vorderingen van onze research. Ons doel is niet om de geschiedenis opnieuw vast te leggen, dat is al uitgebreid gedaan, maar om juist de kleinere en onbekende verhalen te achterhalen en zodoende het plaatje weer wat completer te krijgen.
Vliegveld Twente was immers maar één van de vele velden in Oost Nederland; ook over de grens zijn er nog diverse (restanten van) vliegvelden te vinden. Wat gebeurde daar precies, wie hebben daar gevlogen, waarom werd juist dáár een vliegveld aangelegd, was het een civiel of juist een militair veld, wat was (in geval van een militair veld) haar eventuele rol in de tweede wereldoorlog etc.

De H.L.G.T. biedt haar leden alle vrijheid om juist dát interessegebied te bestuderen wat hij/zij interessant vindt. Zo wordt er nu research gedaan naar de F-86K’Kaasjager’, een vliegtuig waar eigenlijk maar weinig over geschreven is maar dat in Twente bijna een icoon is, aangezien deze kist jarenlang als ‘gateguard’ bij de poort van de vliegbasis heeft gestaan. Ook wordt er gekeken naar de vroegere stationshal en hangar, die tijdens de invasie in de meidagen van ’40 zijn opgeblazen zodat ze niet in Duitse handen zouden vallen.

Onze vereniging is feitelijk ontstaan uit noodzaak. Ooit bestond er een landelijk Jeugd Luchtvaart Brigade (J.L.B.) die in Twente werd voortgezet onder de naam L.O.C. Twente (Luchtvaart Opleidings Corps). Nadat dit ter ziele ging vond een aantal oud L.O.C.-leden het nodig om een vergelijkbare vereniging op te richten, wat meer gericht op historie, maar met het sociale aspect nog steeds intact. Onlangs hebben we ons 12½ jarig bestaan gevierd met een speciale jubileum-avond, hebben we al diverse excursies gemaakt en staan er nog hele mooie trips in de agenda waarin historische vliegtuigen uiteraard de hoofdrol spelen.

Meer info: www.facebook.com/historischeluchtvaartgroeptwenthe

 

QUILT EN HANDWERKCLUB

Wij zijn een gezellige groep quilters die het ook leuk vinden als er dames en/of heren bij komen die handwerken, bijvoorbeeld breien, haken of borduren en die het leuk vinden om dit onder het genot van een kopje koffie of thee samen met ons te doen.

Op de 2e woensdag van de maand quilten wij van 9:30 uur tot 11:30 uur.
Kosten: 4,00 euro per maand inclusief een kof koffie of thee.
Daar is nog plaats in overleg.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met:
Henriet Wegerif, tel:06-33748416 of (074)-2781035

BODYFIT VOOR DAMES

Body Fit  

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je beter in je vel en je je ook beter gaat voelen.

Wil je fit en gezond blijven en voel je er niet zoveel voor om naar een duur fitnesscentrum te gaan , dan bieden wij de oplossing; voor slechts 9 euro per maand.

Kom eens kijken bij ons en doe mee met enkele proeflessen. Want, zoals u weet , is bewegen goed voor uw gezondheid of je nou jong of oud bent (wat is oud?). Onder deskundige begeleiding en met behulp van verschillende attributen, zoals dumbells, dynabands e.d., geven wij op motiverende muziek grondoefeningen, doen we wat voor uw spieren (o.a. buik, billen en benen ) en doen ook nog wat aan uw conditie.

                                                                                               

Lesuren:
dinsdag 13:30 uur tot 14:30 uur
woensdag 09:45 uur tot 10:30 uur

In het nieuwe seizoen 2018-2019 starten we op dinsdag 4 september. De woensdag start op 5 september. In de maanden juli en augustus wordt er geen les gegeven, u hoeft dan geen lesgeld te betalen.

Voor informatie en deelname kunt u contact opnemen met :

Ineke Grobben tel.06-54681944 (dinsdag)
Els Mulder tel.(074)-2913309 (woensdag)

Gymnastiek senioren

Wij bieden voor vrijwel alle leeftijden gymlessen in Hengelo. Op verschillende locaties worden lessen gegeven aan diverse groepen. Ook voor u is er een groep die aansluit bij uw behoeften.

Voor de 50+’ers hebben we gymlessen, waarbij grondoefeningen (grondgymnastiek), bewegen op muziek en spelvormen worden afgewisseld. Per les verschilt de balans tussen deze gymnastiekonderdelen.Er wordt ook veel gewerkt met bijvoorbeeld gewichten en dynabands (elastische gymnastieklinten). Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de gymnastieklessen voor ouderen. Komt u daarom een keer kijken of u het net zo leuk vindt als wij!

Gymnastiek senioren    in  Wijkcentrum de Tempel, Booggang 2:
Maandag 14.00 – 15.00 uur

In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

info: https://www.hgvhengelo.nl/lesrooster/gymnastiek-turnen/ouderengym-seniorengym/

 

GYMNASTIEK WELZIJN OUDEREN HENGELO

Gymnastiek in buurthuis De Tempel
maandagochtend van 9.30 tot 10.15 uur
maandagochtend van 10.30 tot 11.15 uur

Hebt u ook zin om de week actief en fit te beginnen? Dat kan in uw buurthuis. In september start Welzijn Ouderen Hengelo met gymnastiek in De Tempel. Er zijn twee tijdstippen, elke groep heeft drie kwartier les. De lessen zijn voor de vitale ouderen, maar ook voor degenen die beperkingen ervaren. De lessen worden verzorgd door een bevoegd en ervaren docent.
Kom gerust eens langs en doe (gratis) een les mee.

De lessen zijn elke week van september t/m juni op maandagochtend,

De kosten bedragen 8,80 euro per maand.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket Hengelo: (074)-2459131.

Gymnastiek is een initiatief van Welzijn Ouderen Hengelo, onderdeel van Wijkracht.

CREAGROEP DAMES

KERAMIEK

Wij zijn een gezellige groep, die elke dinsdagavond boetseert met klei.
De werkstukken die we maken worden gebakken. Daarna kun je ze mooi glazuren en gaan ze weer de oven in. De groep wordt begeleid door een vrijwilligster, maar je kunt ook zelfstandig werken.

We beginnen het nieuwe seizoen op dinsdagavond 4 september 2018 en we gaan door tot eind mei 2019.
In de schoolvakantieweken wordt er niet gekleid.

Lijkt het je leuk, kom dan een keertje langs! We hebben nog enkele plaatsen vrij. We zijn er elke dinsdagavond (excl. schoolvakanties) van 19:15 tot 21:30 uur. De kosten bedragen 14,00 euro per maand.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Giselle Westerbaan, tel: (074)-2506456

DANSMIX 65+

Welzijn ouderen Hengelo organiseert wekelijks op woensdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur dansles in De Tempel, onder de naam Dansmix 65+ 

Om iedereen de gelegenheid te bieden kennis te maken met verschillende dansvormen, is er een cursus ‘Dansmix 65+’.

De kosten bedragen 14,20 euro per maand.
De lessen worden verzorgd door Els Mulder.

Kom gerust vrijblijvend langs om eens een pasje mee te dansen. Ook zonder danspartner bent u welkom.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen Hengelo, via (088)-9455722

Wijkcentrum De Tempel, Booggang 2
Woensdag van 10.30 tot 12.00 uur.

POPKOOR POPenzo

 

Welkom op de website van POPenzo, het popkoor uit Hengelo.

Door swingende moderne nummers af te wisselen met oude klassiekers in een ‘POPenzo jasje’, brengen wij graag onze enthousiaste klanken ten gehore. Ons koor bestaat uit ruim 40 vrouwen, staat onder enthousiasmerende leiding van Alex Leenders en wordt tijdens optredens begeleid door een eigen band met ervaren muzikanten. Plezier in muziek is een belangrijk aspect bij ons koor en dat is ook te zien en te horen. Vol overgave brengen wij onze swingende, humoristische en soms ontroerende repertoire ten gehore. Het merendeel van onze arrangementen is op maat geschreven, door o.a. eigen toetseniste Marion Willems.

Verder vind je op deze website alle nodige informatie over ons koor. Zijn er toch nog vragen, dan kun je een e-mail sturen naar info@popenzo.nl

POPenzo repeteert iedere dinsdag (m.u.v. de schoolvakanties) van 20.00 tot 22.00 uur in het buurthuis “De Tempel” in Hengelo. Van alle leden wordt verwacht dat zij zoveel mogelijk aanwezig zijn tijdens deze repetities én optredens. Daarnaast wordt er van iedereen verwacht dat zij door zelfstudie de partijen thuis goed voorbereiden en onderhouden en daarnaast de choreografieën bijhouden, om de repetities zo soepel mogelijk te laten verlopen.

http://www.popenzo.nl/


In augustus [2015]  beginnen de vakantiespelen weer, klik hier voor de folder

Informatie De Tempel
Deze informatie is bedoeld voor organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk, cultureel of creatief doel dienen. “De Tempel” heeft de beschikking over een aantal ruimten, die voor een zeer redelijke prijs verhuurd worden. Zoekt u een oefenruimte, een vergader-ruimte of wilt u een cursus geven? Misschien heeft “de Tempel” nog een ruimte vrij.

U kunt ruimten huren voor activiteiten, die een maatschappelijk, cultureel of creatief doel dienen. De Tempel verhuurt geen ruimten ten behoeve van commerciële activiteiten of voor feesten en partijen. Bovendien verwacht de tempel van huurders een grote mate van zelfredzaamheid m.b.t. het zetten van koffie, opruimen enz.

Om u een idee te geven van het soort activiteiten, die plaats vinden in “de Tempel” volgen hier een aantal voorbeelden: oefenruimte voor zang- dans- en muziekverenigingen, creatieve cursussen, gymnastiek, Taekwondo, Kung Fu, Jazz Dance, Tai Chi. Aan de achterzijde van het gebouw is een ingang voor de rolstoelgebruikers. “De Tempel” heeft de volgende ruimten beschikbaar voor de huurders:

De grote zaal,
met een vloeroppervlak van ca. 15 bij 15 m en een hoogte van ca. 5 m, geschikt voor allerlei doeleinden, zoals vergaderingen, gymnastiek, koor-, muziek- en toneelrepetities.

De zaal is voorzien van een podium. Voor de zaal zijn 20 tafels en ca. 210 stoelen aanwezig evenals een piano en geluidsinstallatie voor cassettebandjes en CD’s. Ook kan er video worden vertoond op een groot scherm. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van een eenvoudige lichtinstallatie.

De kleine zaal,
een ruimte, die door het sluiten van een schuifwand van de bar afgescheiden kan worden, heeft dan een eigen toegangsdeur. De capaciteit van deze ruimte bedraagt 16 tot 20 personen en is uitermate geschikt voor vergaderingen en kleine verenigingen.

Het handvaardigheidslokaal,
met 12 tot 15 plaatsen, afhankelijk van het gebruik.

Er kan gebruik worden gemaakt van allerlei handgereedschap en een keramiekoven. Ruimten zijn beschikbaar voor het opbergen van materialen en gereedschappen.

De Bar,
gelegen direct achter de hoofdingang met een bar, waar 14 personen plaats kunnen nemen op hoge krukken, een “statafel” met 7 plaatsen op hoge krukken en 52 zitplaatsen aan de tafels.

Als de schuifwand is gesloten zijn er 36 zitplaatsen aan de tafels. In de bar is een audio- en een video-installatie aanwezig, Tevens is er een koffiezetmachine aanwezig. Naast koffie en thee worden enkele frisdranken en zwakalcoholische dranken geschonken. De drankvoorraad wordt door “de Tempel” zelf op peil gehouden. De verkoop van de consumpties wordt echter gewoonlijk door de huurder gedaan tegen betaling van de daarvoor geldende prijzen. Gelet op de doelstelling van Stichting “de Tempel” zijn de prijzen voor consumpties en huren relatief laag en dragen dan ook bij aan het laagdrempelige karakter van het buurtcentrum.

Kijk hier voor foto’s van de Tempel