Stadsdichter

Tubantia 24 april 2018

Wie wordt de opvolger van onze stadsdichter Marijke Agterbosch? In mei  2018 komt een eind aan haar tweejaarlijkse periode. Kandidaten kunnen tot en met zondag 15 april 2018 hun gedichten insturen.
De organisatie van de verkiezing, Hengelo Leest in samenwerking met Bibliotheek Hengelo, kijkt met belangstelling uit naar de aanmeldingen.
De verkiezingsavond is op donderdag 17 mei 2018 in Bibliotheek Hengelo.

Marijke Agterbosch stadsdichter Hengelo (2016)


John Heymans  stadsdichter Hengelo (2012)


John Heymans is de nieuwe stadsdichter van Hengelo. Tijdens een spannende avond in de Bibliotheek werd hij donderdag 7 juni 2012 verkozen boven Marijke Agterbosch, de andere genomineerde.
In dichtvorm zal hij twee jaar lang bekende gebeurtenissen in Hengelo becommentariëren. John Heymans is hiermee de derde stadsdichter van deze stad. Hij is de opvolger van Reinier de Rooie en Fred van de Ven. Aan de benoeming van de nieuwe stadsdichter ging in de afgelopen maanden een verkiezing vooraf. De jury bestaande uit Simone Roerink (theatercoach), Femke Nales (journalist), Raoul Boer (directeur Rabotheater), Erik Hoekstra (Boekhandel Broekhuis) en Reinier de Rooie (stadsdichter van Hengelo 2010-2012) koos twee potentiële kandidaten. Op deze avond is ook afscheid genomen van Reinier de Rooie.


Nieuwe stadsdichter Hengelo (2010)


Vanaf 20 mei 2010 heeft de nieuwe stadsdichter Reinier de Rooie  zijn taak met liefde aanvaard. Om de blog van de eerste stadsdichter niet te verstoren heeft hij een nieuwe blog aangemaakt. Kijk bij:
http://hengelostadsdichter.web-log.nl/


Eerste stadsdichter van Hengelo (2008)

[tekst van www.hengelo.nl]
Op 16 mei 2008 werd Fred van de Ven gekozen tot stadsdichter van Hengelo. Met zijn winnende gedicht ‘Hengelo, o hoe zal ik jou bezingen’ liet hij de concurentie achter zich.

De stadsdichter heeft een eigen weblog. Daarop zijn vele prachtige gedichten te lezen over Hengelo en haar inwoners.
Klik hier voor de weblog van Fred van de Ven.

Voor gedichten uit/over deze streek kun je ook kijken op de site: http://cultuur.overijssel.nl/literatuur/