Busdienst

Twents service van Syntus/ Keolis    : waarin o.a. reisinformatie  

Busdienst Twents Service van Syntus  Update maatregelen Corona  mei 2020

Uitgebreidere dienstregeling + flexibele inzet
Wat fijn dat er stap voor stap weer meer mogelijk is. De kinderen gaan deels naar school, je haar zit weer lekker in model en straks mag je ook weer genieten van een drankje op het terras. Natuurlijk allemaal onder de nodige voorwaarden.

Per 31 mei gaan wij rijden met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is. Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar belangrijke bestemmingen, zetten wij extra bussen in. Op deze manier blijven er een aantal bussen beschikbaar waarmee we flexibel kunnen rijden om extra drukte op te vangen waar nodig.

Dienstregeling per 31 mei
Samengevat wordt de dienstregeling als volgt: we rijden vrijwel de volledige dienstregeling zoals in de zomer, met enkele uitzonderingen:
Waar nodig rijden wij extra ritten

De buurtbussen, scholierenlijnen en de zondagse P+R pendelbus in Enschede (lijn 802) rijden vooralsnog niet.

Op tweede pinksterdag (1 juni) rijden wij als op zondag
We volgen dagelijks de bezettingscijfers in combinatie met de ‘vol’-meldingen van onze chauffeurs. Op basis hiervan worden waar mogelijk extra bussen ingezet.
> Nieuwe Dienstregeling

Waar moet ik vanaf 1 juni rekening mee houden?
Met versoepelen van de maatregelen brengt ook nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee. Samen met alle OV-bedrijven is er een landelijk OV-protocol. Hierin staan maatregelen voor een veilig gebruik van het openbaar vervoer. Denk hierbij aan welke reisregels er gelden op stations, haltes en in voertuigen. De meeste onderdelen zijn duidelijk en een aantal worden nog verder uitgewerkt.

Zo weten we inmiddels vanaf welke leeftijd een mondkapje verplicht is (namelijk voor 13 jaar en ouder), maar is de vraag ‘wat gebeurt er als de bus vol is?’ er nog eentje die momenteel op landelijk niveau wordt uitgewerkt. Uiteraard houden we je op de hoogte.
Advies blijft: reis alleen als het echt nodig is, vermijd drukte en reis zoveel mogelijk alleen
Maatregelen & Veelgestelde vragen >

Mondkapje verplicht
Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje verplicht in het OV. Dit geldt voor iedereen met de leeftijd van 13 jaar of ouder. Zorg ervoor dat je voor zowel de heen- als terugreis een schoon mondkapje bij je hebt en zet hem tijdig op voordat je instapt. De Rijksoverheid legt precies uit hoe je zo’n mondkapje gebruikt en hoe je hem zelf kan maken.
Uitleg Rijksoverheid >

Waar neem je plaats?
Binnenkort worden alle bussen voorzien van groene en oranje stickers om reizigers zo goed mogelijk over de bus te verspreiden. Neem plaats op de stoelen bij het raam met de groene sticker. Zijn alle groene zitplaatsen bezet? Neem dan een staanplaats. Huisgenoten (bijvoorbeeld je partner of kind) mogen ook naast je plaatsnemen op de stoelen met een oranje sticker. Lees meer>

Kaartje kopen in de bus via iDEAL
Nu je tijdelijk geen kaartje kan kopen bij de chauffeur in de bus, is het vanaf begin juni mogelijk om je losse kaartje via iDEAL te betalen. Het is heel eenvoudig. Scan de QR-code in de bus, volg de instructies en reis met je bankafschrift als vervoerbewijs.


Dienstregeling bus  Syntus

 


      deze pagina

    onze reisplanner

    9292.nl

 [Als u hieronder op de plaatjes klikt komt u meteen op de site van de dienstregeling.]

LijnBuslijn 12 Hengelo, Gezondheidspark – Sportlaan Driene  v.v.

 

Lijnbuslijn 8 Centrum Hengelo – Centrum Enschede

De volgende website is gebruikt: dienstregeling bus syntus