Sportvereniging H.G.V.

Sportvereniging H.G.V. is een grote, brede en goedkope vereniging, waar ieder kan sporten en naast een wekelijkse les aan kan schuiven bij gezellige randactiviteiten. H.G.V. is een gemoedelijke vereniging, waar iedereen welkom is. H.G.V. biedt diverse sporten in Groot Driene:

Gymnastiek: voor jong en oud zijn er gymlessen. Voor kinderen vergelijkbaar met de schoolgymnastiek, maar dan vooral de toestellen. Je leert leuke bewegingen te maken en daarnaast speel je een boel uitdagende spelletjes. Iedereen kan gymnastieken op zijn eigen manier, daarom is gymnastiek een heel gemakkelijke sport. Voor kinderen vanaf zeven jaar hebben jongens en meisjes aparte lessen. Als jongen gym je dus in een groep met alleen maar jongens en als meisje met alleen maar meisjes. Dat is leuk!

Seniorengymnastiek: Bij de seniorengymnastiek worden geen toestellen gebruikt. Er worden bewegingen en spelvormen geoefend om je fit te houden. De gymnastiek is daarnaast ook erg gezellig en een aanrader voor iedereen vanaf ongeveer 50 jaar.

Gym+: Voor kinderen die sporten lastig vinden, die bijvoorbeeld een bewegingsachterstand hebben, is er een speciale gym+ les. In deze les worden maximaal 10 kinderen intensief begeleid door minstens vier begeleiders. Ze leren verschillende bewegingen en worden individueel uitgedaagd om te leren.

Moderne dans: Voor de oudere jeugd en voor volwassenen is er moderne dans. Een sierlijke vorm van dansen waarbij expressie centraal staat. Je leert choreografieën dansen en doet regelmatig optredens in Schouwburg Hengelo.

Acrogym: Samen gymmen door op elkaar te stapelen of elkaar te gooien. Dat is acrobatiek!

Klimdoekturnen: Klimdoekturnen wordt ook wel aerial silk of tissue turnen genoemd. In twee lange doeken kun je klimmen, een houding aannemen, knopen, duikelen en zelfs glijden. Je leert in de les trucs in het klimdoek en trucs aan elkaar koppelen in een lange serie.

Spelles: houdt je van gymnastiek op school, maar niet zo van trucs op de toestellen? Dan is speciaal voor jou een spelles, waarbij elke week leuke spelen als apekooi, tien tellen in de rimboe of trefbal wordt gespeeld. Altijd spannend!

Trampolinespringen: Anders dan de tuintrampoline springen onze trampolines wel zes meter hoog! Je leert (salto)trucs springen en om uiteindelijk meerdere trucs achter elkaar te springen.

Zaalvoetbal: Voor volwassenen is er een les zaalvoetbal. De les is toegankelijk voor iedereen en naast het fanatieke voetballen is het ook een erg gezellige groep.

Volleybal: Ook voor volwassenen: een gezellig, recreatief volleyballesuur. Gewoon een uurtje lekker spelen.

Benieuwd waar en wanneer deze lessen zijn, of nieuwsgierig naar de andere sporten die H.G.V. biedt, zoals skatehockey, free-running, turnen, jazzdance en breakdance? Bekijk dan de website hgvhengelo.nl!