Links

 


Particuliere thuiszorg van Zuster Jansen


Zuster Jansen is een thuiszorgorganisatie die met kleine regionale teams actief is. Het brede zorgaanbod sluit altijd aan op de specifieke zorgbehoefte. Naast 24-uurs zorg en verpleging, specialiseren wij ons ook in zorg bij dementie.

Aangezien wij zeer actief zijn in Hengelo, hebben wij een speciaal zorgportaal ingericht waar inwoners meer informatie kunnen vinden: zusterjansen.nl/werkgebied/particuliere-thuiszorg-hengelo/


Over indebuurt

Meer weten over indebuurt en onze aanpak? We hebben een aantal duidelijke uitgangspunten geformuleerd, ontdek ze hier.

indebuurt is positief en gezellig

Ons doel is inwoners en ondernemers dagelijks te informeren, inspireren en amuseren met lokale nieuwtjes. Dit doen we door aandacht te geven aan alles dat de stad leuk maakt. Zo staan we stil bij de mooie plekken, nieuwe winkels, inspirerende inwoners, activiteiten en interessante aanbiedingen. Hierbij vinden we het belangrijk om uit te gaan van het goede. Anders dan vele nieuwsmerken staan we dan ook minder stil bij bijvoorbeeld ramkraken en inbraken in de stad. We snappen dat dit ook nieuws is, maar maken de bewuste keuze om deze nieuwsvoorziening grotendeels aan andere nieuwsmerken over te laten zoals onze collega’s van het AD.

indebuurt wil (lokale) ondernemers helpen

Inwoners en ondernemers maken de stad tot wat het is. We vinden het dan ook belangrijk dat we bijdragen aan de saamhorigheid in de stad en beide groepen de aandacht geven die ze verdienen. Dit betekent dat we naast leuke interviews met de inwoners ook de ondernemers geregeld een podium bieden. Zo staat onze redactie volop stil bij relevante nieuwtjes rondom ondernemers, maar geven we ook ondernemers de mogelijkheid om zichzelf te promoten.

indebuurt is daar waar onze doelgroep zit

De ene persoon volgt ons graag via de website, de ander via Facebook en weer een ander via de nieuwsbrief. Aangezien indebuurt inwoners zo goed mogelijk wil bedienen, zorgen we ervoor dat we via verschillende media beschikbaar zijn.

indebuurt gelooft in samenwerking

Met een kleine redactie per stad doet indebuurt haar best om inwoners zo goed mogelijk te voorzien van lokale nieuwtjes. Dit lukt heel aardig, maar zonder hulp weten we zeker dat we mooie dingen missen. Om die reden geloven we in samenwerking met inwoners en ondernemers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze nieuwsvoorziening uitgebreider en nog relevanter kan zijn. Dit doen we onder andere door inwoners te betrekken bij indebuurt: we vragen naar de beste plekken in de stad, zijn benieuwd naar meningen over alles wat er gebeurt in de stad én over indebuurt. We werken samen aan mooie artikelen, we delen foto’s en daarnaast is indebuurt altijd heel erg blij met tips.

indebuurt blijft ontwikkelen

Net als de stad is ook indebuurt continue in ontwikkeling. Inmiddels zijn we actief in meer dan 20 steden. Daarnaast luisteren we continue naar feedback, analyseren we bezoekcijfers en spelen we in op de dingen die spelen in de steden.
Blijven ontwikkelen betekent ook dat we zaken gaan proberen die niet altijd slagen of even goed in de smaak vallen. Alleen op deze manier blijven we groeien.

IN DE BUURT HENGELO


 

1Twente

Bij 1Twente hoor en zie je dagelijks de laatste actualiteiten uit Twente. Wij zijn te vinden op televisie, radio en online.


radio hengelo tv    

Radio Hengelo TV | de lokale omroep van en voor Hengelo

 


Hengelo Aardgasvrij

Wat betekent dat voor mij?

Nederland wil van het aardgas af. Het Rijk heeft de deadline op 2050 gesteld. Hóe we van het aardgas af gaan, is nog een flinke puzzel. De gemeente Hengelo heeft ook nog niet alle antwoorden. De komende jaren willen we graag samen met jou er aan werken om Hengelo aardgasvrij te maken. Op deze website houden we jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuws. En heb je vragen of een goed idee? Deel jouw ervaring, vraag of idee met ons, want we zijn er samen bij!

Lees meer over aardgasvrij


Tijd zat in Twente

Tips  voor uitgaan,wandelen en fietsen enz.  in Twente

___________________________________________________________________________

Met de pagina Wijzer in Hengelo informeren de gemeente Hengelo en Wijkracht je over allerlei onderwerpen waar je in het dagelijks leven mee te maken krijgt.
Wijzer in Hengelo  verschijnt om de 6 weken en elke keer staat een ander onderwerp centraal.
Deze keer is dat de nieuwe website: informatiewijzerhengelo.nl

————————————————————————————————————————-

Zet berichten op website!
TWENTE – Een agendabericht voor Thuis in Twente? Zet het direct op de website www.thuisintwente.nl. De redactie plukt die agendaberichten van de website voor plaatsing in de papieren krant. Zet uw berichten er wel uiterlijk donderdags op! Berichten plaatsen op de site is heel makkelijk. U hoeft slechts een keer een account aan te maken. Zie www.thuisintwente.nl

————————————————————————————————————————-

dinsdag 8 september 2015

wijkracht

Wijkracht Hengelo maakt zich sterk voor een Hengelose samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en omziet naar elkaar.

Door de inzet van sociale wijkteams en meerdere stedelijke diensten bieden we zo snel, zo licht mogelijk en zo dichtbij mogelijk ondersteuning.

Drie wijkteams
Hengelo kent drie wijkteams met ieder een eigen werkgebied: Noord, Midden en Zuid. In de sociale wijkteams is veel expertise aanwezig; mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg. Het wijkteam is er dus voor iedereen met een vraag, verzoek of idee.

Benieuwd naar de wijkteam medewerkers in uw buurt? We stellen ze graag aan u voor!

Stedelijke diensten
Naast de wijkteams biedt Wijkracht meerdere stedelijke diensten die voor iedereen, gratis toegankelijk zijn. Het gaat om:
>> Servicepunt Vrijwilligerswerk
>> Jonge Mantelzorgondersteuning
>> Taalpunt Menthol
>> Bureau Sociaal Raadslieden
>> Skillz jongerenwerk
>> Hulpdienst Hengelo

Wanneer kunt u bij ons terecht?
>> als u iets wilt betekenen voor uw wijk of voor anderen;
>> als u wilt weten welke sociale activiteiten er georganiseerd worden in uw wijk/in Hengelo;
>> als u vragen of zorgen heeft en daar informatie, advies of ondersteuning bij zoekt.

info:  www.wijkrachthengelo.nl

————————————————————————————————————————-

Wooninformatie Hengelo
Op zoek naar een woning in Hengelo? Bovenvermelde link helpt u daarbij.

Gemeentewijzer.nl
Gemeentewijzer.nl biedt een overzicht van evenementen, locaties en tips in jouw gemeente. Je kan zelf bijdragen door het toevoegen van een evenement, locatie of tip.

Welkom bij Twente Milieu

Ontdek op deze website de meerwaarde van Twente Milieu _______________________________________________________________________________________________________

Crea op internet

Crea heeft een nieuwe website. De creatieve instelling toont haar veelzijdig cursusaanbod op www.creahengelo.nl. Op de website zijn alle cursussen overzichtelijk gerangschikt naar jongeren, volwassenen en kinderen.

———————————————————————————————————

Actueel sportnieuws uit jouw regio/gemeente.

Klik op regiosportplaza

———————————————————————————————————

Hengelo’s Nieuws

Welkom bij Hengelo’s Nieuws!

Hier komen foto’s door de redactie of bezoekers gemaakt, nieuwsberichten die we tegenkomen en andere berichten omtrent Hengelo Overijssel.

Movisie

Movisie is het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling. Wij bieden toepasbare kennis, adviezen en oplossingen  bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, zorg en sociale veiligheid.

———————————————————————————————————

Handige mensen

Ben jezelf handig en wil je graag andere mensen helpen tegen een vergoeding? Dan kun je op handigemensen.nl gratis een profiel aanmaken en ben je meteen voor heel Nederland te vinden. Door je profiel zo compleet mogelijk te maken zullen mensen jou vragen om hulp. Registreer je nu!

———————————————————————————————————

Wooninformatie Hengelo

Op zoek naar een woning in Hengelo? Bovenvermelde link helpt u daarbij.

Zeg NEE! tegen agressie en geweld. De HelpDesk VPT geeft advies aan werkgevers met een publieke taak die schade lijden door agressie en geweld.

Twente journaal, de editie Hengelo

Hierin staat nieuws over Hengelo.

MHHK : museum voor hedendaagse hengelose kunst

Het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst (MHHK) is een virtueel museum, waar u kunstwerken van in Hengelo levende en/of werkende professionele beeldende kunstenaars kunt zien.
Het MHHK is een particulier initiatief van kunstenaar/vormgever Ricardo Liong-A-Kong. Hij heeft het museum bedacht, ontworpen en uitgevoerd. Het MHHK is al enige jaren gekoppeld aan de gemeentelijke website, maar de gemeente heeft het museum nu ook aangekocht. Ricardo Liong-A-Kong zal het curatorschap op zich nemen.

Op dit moment hebben 57 kunstenaars een eigen zaal in het museum. In de verschillende thematentoonstellingen is er ook werk van andere Hengelose professionele beeldende kunstenaars te zien.

Kunst in de wijk Groot Driene

Op deze site foto’s en de plaatsen van kunstwerken in de wijk Groot Driene

Stadsdichter op veelgelezen site

Stadsdichter Reinier de Rooie is gevraagd wekelijks een bijdrage te leveren aan de roemruchte poëziesite www.pomgedichten.nl van de Amsterdamse dichter Pom Wolff. De site heeft één miljoen hits in één jaar en wordt door de Koninklijke Bibliotheek ‘gewaardeerd als cultureel erfgoed.

Vacatures vrijwilligerswerk

Elke eerste dinsdag van de maand staan enkele vacatures van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (SHV) in het Hengelo’s Weekblad. Het SVH is een onderdeel van SCALA (www.scalawelzijn.nl). Het SVH is een organisatie waar vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties terecht kunnen met allerlei vragen op het gebied van vrijwilligerswerk. Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen hun vacatures aanmelden en vrijwilligers kunnen daarop reageren. Het SVH bemiddelt dus tussen vraag en aanbod en geeft informatie en advies aan vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken. Kijk op de website voor actuele en aantrekkelijke vacatures : www.vrijwilligerswerkhengelo.nl

Servicepunt vrijwilligerswerk

Haal meer uit vrijwilligerswerk

Bent u één van de 400.000 vrijwilligers in Overijssel? Dan doet u veel extra kennis en ervaring op tijdens uw vrijwilligerswerk. Het is goed dit op een rij te zetten en waar mogelijk om te zetten in een certifcaat of diploma. Ideaal als u op zoek bent naar ander werk of wilt starten met een opleiding. Het e-Portfolio en de Competentieadviseur helpen u daarbij.

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (SVH) heeft twee Vrijwilligers Informatie Punten (VIP) in de wijken van Hengelo geopend. Op deze manier kunt u naast onze hoofdlocatie aan de Drienerstraat 43 ook terecht in Hengelo Noord en Zuid.

Het VIP van Hengelo Noord is dinsdags geopend van 10 tot 12 uur in het Kulturhus Hasselo aan de Henry Woodstraat 62. Het VIP van Hengelo Zuid is donderdags geopend van 10 tot 12 uur in het Vertierkwartier aan de Wilderinksstraat 5-9.

Bent u op zoek naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk of heeft u een andere vraag m.b.t. vrijwilligerswerk? Dan bent u ook van harte welkom bij de VIP’s in Hengelo Noord en Zuid!

Team Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo

T. 074-2594841

E. info@vrijwilligerswerkhengelo.nl

I. www.vrijwilligerswerkhengelo.nl

 

Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruiming

Op bovengenoemde website alles over opruimen van zwerfafval en wat u als vrijwilliger kunt doen.

Verbeterdebuurt

Bovenstaande website wil buurtbewoners en de gemeente met elkaar in contact brengen op een laagdrempelige manier.Het is vorig jaar in stilte begonnen klachten en ideeën te verzamelen over de leefomgeving van burgers.

Buurtlink

Wie nieuwtjes uit z’n buurt wil weten of ergens anders in Hengelo kan op bovenstaande site terecht.

Bewonersbudget

Buurtkijker

CBS in uw buurt

www.cbsinuwbuurt.nl/

Informatie over huizenprijzen, WOZ-waarde, inkomens en leeftijdsopbouw.

 

Websites voor jongeren:

Jong in Hengelo (activiteiten voor jongeren vanuit Scala )

Wijknetwerk ( alle activiteiten voor jongeren tussen 0 – 12 jaar , in Hengelo )

Websites van de wijken in Hengelo:

Jouw hengelo (over alle aktiviteiten in Hengelo)

Wijkraadhasseleres (website van de Hasseleres)

De Roerpen (website van de Slangenbeek)

Wijkcentrum Slangenbeek (website van het wijkcentrum in Slangenbeek)

Woolder-es (website van de Woolder-es)

Berflo-es (website van de Berflo-es)

Hengelose es (website van de Hengelose Es)