Vrijwilligers

Bedank iemand voor zijn of haar inzet
Nomineer een vrijwilliger voor een prijs

Kent u een vrijwilliger die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor een vereniging, organisatie, anderen of voor de omgeving? En vindt u dat diegene wel een prijs verdient? Nomineer hem of haar dan voor een Vrijwilligers-award. Dit kan nog tot 5 november

12 prijzen te winnen 
De award is een geldprijs die de winnaars gebruiken voor een project binnen de organisatie waar ze als vrijwilliger actief zijn. Er zijn 4 categorieën:

  • Educatie,
  • Zorg & Welzijn
  • Sport & Cultuur
  • Samenleving
  • Jonge vrijwilliger

Per categorie zijn er 3 prijzen te winnen:
1e prijs 500 euro, 2e prijs 300 euro, 3e prijs 200 euro. Niet niks, toch?

Nomineren: kleine moeite, veel waardering. Doen! Iedereen kan een vrijwilliger nomineren voor een award. Het is ook mogelijk om een groep voor te dragen. Ga naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/waardering
of haal een formulier op bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk, op de begane grond in het stadskantoor, Hazenweg 121.

Nomineren kan tot uiterlijk 5 november. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest per categorie de prijswinnaars.

Uitreiking
De uitreiking vindt plaats tijdens het grote jaarlijkse vrijwilligersfeest op donderdag 23 november. Dit is een gezellige, geheel verzorgde avond met muziek, en lekker eten & drinken, voor alle Hengelose vrijwilligers, georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht).

(HWB 17oktober)


Markt op 13 oktober 2017.

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk organiseert samen met de Gemeente Hengelo een VrijwilligersMarkt op vrijdag 13 oktober 2017.

Locatie wijkcentrum de Sterrentuin, Neptunusstraat 51 te Hengelo.

Bezoekers zijn tussen 16.00 en 19.30 uur van harte welkom!

Meer informatie: www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl

—————————————————————————————————————

 

BESTBUDDIES NL ZOEKT JOU!
Bowlen in je eentje, daar is toch niets aan?

BestBuddies Nederland is sinds 2010 actief in Nederland. De afgelopen 10 jaar heeft BestBuddies Nederland, verspreid over het hele land, vele vriendschappen kunnen realiseren tussen jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren die dat niet hebben. In alle regio’s zijn wij actief, waaronder regio Twente.

Ongeveer 1 op 3 jongeren in Nederland met een licht verstandelijke beperking is eenzaam.Dit vinden wij bij BestBuddies Nederland teveel.
BestBuddies zoekt voor deze jongeren een maatje waarmee ze elke week contact hebben en een keer in de twee weken iets leuks gaan doen. Dit is een leeftijdgenoot die zich graag willen inzetten als vrijwilliger of als stagiaire.
Zij gaan dan voor minimaal 1 jaar het contact met elkaar aan. Gelukkig is het vaak zo dat er nog meer jaren aan vastgeplakt worden!

best buddies

 

Ben jij of ken jij iemand die het leuk zou vinden om mee te doen aan dit project als buddy of als peer-buddy (vrijwilliger/student)? Meld je dan nu aan via www.bestbuddies.nl of neem contact op via info@bestbuddies.nl of karen.devos@bestbuddies.nl

————————————————————————————————————————-

 

Vacatures vrijwilligerswerk
Elke eerste dinsdag van de maand staan enkele vacatures van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (SHV) in het Hengelo’s Weekblad. Het SVH is een onderdeel van SCALA (www.scalawelzijn.nl). Het SVH is een organisatie waar vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties terecht kunnen met allerlei vragen op het gebied van vrijwilligerswerk. Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen hun vacatures aanmelden en vrijwilligers kunnen daarop reageren. Het SVH bemiddelt dus tussen vraag en aanbod en geeft informatie en advies aan vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken. Kijk op de website voor actuele en aantrekkelijke vacatures : www.vrijwilligerswerkhengelo.nl

Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruiming

Op bovengenoemde website alles over opruimen van zwerfafval en wat u als vrijwilliger kunt doen.

Stichting Nederland Schoon

De stichting heeft ten doel de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden.

WAT NEDERLAND SCHOON DOET VOOR…

Stichting Nederland Schoon organiseert acties, ontwikkelt campagnes, educatiematerialen en biedt zwerfvuiloplossingen voor het publiek, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, bedrijfsleven.