Piet Blom Museum

Met dank aan de vrijgevigheid van het Nederlands Architectuur Instituut (schetsen, maquettes, etc.) en uitgebreide steun van wooncorporatie Welbions (geld en ruimte) valt er vanaf deze zomer veel bijzonders te zien aan de Voorhof 3a.

“De eerste ruimte na de entree moet een beeld geven van de werkkamer van een architect. Compleet met tekentafel, kapstok, paraplu, laarzen en een bouwhelm. Verder zullen bezoekers daar langs interactieve weg veel te weten kunnen komen over Blom.

De stichting Piet Blom Museum wil met het museum graag de culturele, maatschappelijke en natuurlijk niet te vergeten de architecturale waarden van zijn werk onder de aandacht brengen.

Door middel van dit museum en de educatieve projecten die de stichting organiseert hoopt ze een kleine bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving geïnspireerd op het werk van deze bijzondere architect en visionair.

Museum
Voorhof 3A
7552 JV  Hengelo
info@pietblommuseum.nl
www.pietblommuseum.nl

Op 2 februari 2013 is het Piet Blom Museum  feestelijk geopend.
Onderstaand videoverslag in 3 delen:

-deel 1: Na de inleiding van de voorzitter houdt Abel Blom zijn verhaal; hierna vindt Harry Rupert van Welbions het een goed initiatief  voor de wijk en de stad.

-deel 2:Wieger Mulder van de gemeente Hengelo deelde mee dat de Kasbah een gemeentelijk monument is.

deel 3: een indruk van ‘t museum.

deel 1

deel 2

deel3