Organisaties in Hengelo

De Bibliotheek : Het Ontwikkelplein

Informatie ⋅ Oefenen ⋅ Ontdekken ⋅ Ontmoeten ⋅ Praktische hulp

Het Ontwikkelplein is dé plek voor jou. Je kunt er terecht voor praktische hulp. Wil je beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen of voortaan zelf dat digitale formulier invullen? Heb je vragen over werk of zoek je opleidingsadvies? Loop je tegen een probleem aan met je computer, laptop, smartphone of e-reader? Of ben je op zoek naar een luisterend oor? Kom dan naar het Ontwikkelplein.


 

Telefonisch spreekuur OV

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV. Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn vanwege de coronamaatregelen geschrapt. Met uw vragen over het gebruik van het OV kunt u wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur. Bel met een OV-ambassadeur op ma t/m vr 10.00-12.00, di en do 13.30-15.00, ma en wo 18.30-20.00 uur. Tel: 038 – 303 70 10

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

(Hengelo’sWeekblad 23 feb 2021)

 

De Huiskamer

Met de missie om een plek van verbinding en creativiteit te zijn, brengt De Huiskamer mensen met verschillende verhalen samen om er creatieve, muzikale of andere leuke activiteiten te laten ontstaan. De kick-off van dit nieuwe project van Stichting OverArt is op 8 juli aanstaande.

Het bijzondere van De Huiskamer is dat mensen hier zelf de kans krijgen om allerlei activiteiten op te zetten. Dit kan met of zonder professionele hulp, geheel afhankelijk van de wensen of het uiteindelijke doel.

De Huiskamer biedt een heel prettige, huiselijke sfeer en beschikt over een podium, een barretje, een keukentje en genoeg ruimte om samen te zitten. Dat maakt De Huiskamer ideaal voor bijeenkomsten, presentaties, intieme (Huiskamer)concerten, voordrachten, dichtwedstrijden, creatieve samenkomsten, vergaderingen of gewoon leuke spontane ontmoetingen. You name it!

de-huiskamer-hengelo

Het grootste gedeelte van het interieur is gemaakt door bevriende stichtingen. Kom langs en ontdek hoe deze zeer unieke vormgeving grotendeels uit gebruikt materiaal tot stand is gekomen. Wanneer een specifiek meubel of object uw interesse wekt, geven wij graag meer informatie. Veel van de objecten in De Huiskamer zijn namelijk te koop.

Aan de achterzijde van het pand is een goed geïsoleerde studio gerealiseerd, die zowel gebruikt kan worden als oefenruimte waar muzikanten naar hartelust kunnen jammen of waar talenten in de dop hun instrumenten onder de knie kunnen krijgen.

De organisatie van De Huiskamer zal zelf ook op speciale dagen leuke, spraakmakende en opvallende activiteiten organiseren. Wij houden u hiervan op de hoogte via onze social media. Hou deze dus in de gaten!

Wanneer er een Huiskamerconcert gegeven zal worden, zijn er een beperkt aantal entreekaartjes beschikbaar. Dit i.v.m. de ruimte en uw veiligheid. De kaartjes zullen daarom erg gewild zijn. Op vrijdag 8 juli a.s. is de officiële kick-off waar de Amsterdamse band Maggie & The JAR het allereerste Huiskamerconcert zal geven. Wees welkom!

Aanmelden voor dit evenement kan via de Facebookpagina van De Huiskamer:
Facebook: @dehuiskamerhengelo

Wilt u meer informatie of zelf activiteiten aanbieden? Dat kan door een e-mail te sturen naar: OverArtHengelo@gmail.com.

de_huiskamer_hengelo

 

———————————————————————————————————————–

Nieuwe Noaber

Nieuwe Noaber worden, is dat wat voor u?

Woon je in Hengelo en voel je je verbonden met deze prachtige stad? Zou je je buurt- of wijkgenoot best wel eens willen helpen of heb je zelf misschien wel eens hulp nodig?  Misschien wil je dan wel Nieuwe Noaber worden!  En zo meehelpen om deze oeroude Twentse traditie nog beter uit te bouwen!

Zo zou je bijvoorbeeld even een ommetje willen maken, maar het is zo ongezellig om alleen de straat op te gaan.  Je moet naar het ziekenhuis maar wie kan je even brengen en / of  halen?  Je tuin staat vol onkruid, maar je kunt zelf niet meer schoffelen. Je moet een moeilijke brief schrijven, maar je komt er maar niet uit. Je stoepje zou je zo graag willen schrobben, maar je hebt er de kracht niet meer voor. De voorbeelden liggen voor het oprapen…….. Wat zou het dan fijn zijn als er dan iemand was die je wilde helpen . Maar ook: wat zou het fijn zijn om DIE iemand te kunnen zijn die die ander gelukkig maakt.

Ja ik word enthousiast maar hoe doe ik dan mee met Nieuwe Noaber…?

Heel eenvoudig. Je vult een wens/aanbodbriefje in en prikt dat op het aloude prikbord wat je vindt in het wijkcentrum bij je in de buurt (zie overzicht elders op deze site). In de toekomst kan dat ook via onze website.

Waar je voor kiest is natuurlijk aan jou, maar schroom vooral niet en ga aan de slag en wordt Nieuwe Noaber!

Maar…, ik ben nog jong. Kan ik ook meedoen? Natuurlijk! Graag zelfs. Nieuwe Noabers zijn van alle leeftijden. Jong en oud kunnen meehelpen.

Ik word steeds enthousiaster, maar heb nog wel een paar vragen.

lees verder bij: www.nieuwenoaber.nl of kijk op onderstaand youtube-filmpje uit de serie ‘Hengeler Proat’ . Hierin gaat burgermeester Sander Schelberg in gesprek met Joke Brinkman van de stichting Welzijn Ouderen Hengelo (SWOH).

———————————————————————————————————————–

Hengelo leest

Doelstelling

De Stichting Hengelo Leest wil literaire activiteiten in Hengelo en omgeving initiëren, ondersteunen en mede organiseren.
Daarnaast biedt Hengelo Leest op haar website een agenda voor alle literaire activiteiten in Hengelo en omgeving.

Literaire activiteiten
Literatuur wordt opgevat in de ruimste zin van het woord; ingebed in het gehele culturele leven. In literaire activiteiten worden vanuit een literaire invalshoek regelmatig dwarsverbanden gelegd met theater, film, muziek, beeldende kunst, wetenschap en filosofie.