Buurtbon

        Buurtbonnen aanvragen vanaf 23 februari 2022

                  Maak uw buurt leuker met een buurtbon!

Een buurtbon is een soort tegoedbon. Hengeloërs kunnen met een buurtbon ideeën betalen om hun buurt mooier, veiliger of gezelliger te maken. Veel Hengeloërs hebben inmiddels met de buurtbon iets moois gerealiseerd in hun straat, buurt of wijk. De erkende bewonersorganisaties geven de gemeente advies of een idee geschikt is voor een buurtbon of niet.

Vanaf 23 februari 2022 kunt u weer een buurtbon aanvragen.

U kunt hier het Aanvraagformulier Buurtbon Hengelo 2022 downloaden.

Als u het formulier volledig hebt ingevuld kunt u het mailen naar gemeente@hengelo.nl of per post sturen naar Gemeente Hengelo, College van B en W, t.a.v. Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo (een postzegel is niet nodig)

Voor de buurtbonnen is in 2022 in totaal € 55.397 beschikbaar. Dat bedrag wordt zo eerlijk mogelijk over Hengelo verdeeld.

Op is op! Wees er dus op tijd bij. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Ik heb een buurtbon aangevraagd. Krijg ik het gevraagde geld nu overgemaakt?

Nee, de buurtbon is een soort tegoedbon. De gemeente betaalt alleen op basis van offertes en facturen, tot het maximum van het toegekende bedrag.

Wij hebben een WhatsApp-groep voor buurtpreventie. Kunnen wij een buurtbon gebruiken voor het aanschaffen van preventieborden?

Ja dat kan, behalve als de bewonersorganisatie dit heeft uitgesloten. Maar houd er rekening mee dat preventieborden in principe alleen bij invalswegen geplaatst mogen worden.

Wij hebben een idee dat betrekking heeft op meerdere wijken. Kunnen wij dan een buurtbon aanvragen?

Ja, een idee kan worden uitgevoerd in het werkgebied van meerdere bewonersorganisaties. U kunt dan één gecombineerde aanvraag indienen

Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie

Telefoon: 14 07

Contactformulier

(Hengelo.nl)

——————————————————————————————————————

Buurtbon 2020

 

 

 

Hebt u een leuk idee voor uw buurt? Een winterwandeling, beachsoccer toernooi organiseren, een monopolyspel voor de buurt, een theatervoorstelling of het plaatsen van een ooievaarsnest. Het is allemaal mogelijk met een buurtbon!

Aanvragen
Een buurtbon is een tegoedbon die u kunt inzetten om uw buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Aanvragen is simpel. U kunt het aanvraagformulier downloaden via www.hengelo.nl/buurtbonnen of ophalen bij het stadskantoor, de bibliotheek aan de Beursstraat, het kantoor van Welbions aan de Paul Krugerstraat en buurt- en wijkcentra in Hengelo.

Op = op!
U stuurt het ingevulde formulier terug naar de gemeente Hengelo. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus: op is op! De bewonersorganisaties in Hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend.

Inspiratie opdoen
Meer informatie over buurtbonnen vindt u op www.hengelo.nl/buurtbonnen en www.facebook.com/buurtbonnen. Daar krijgt u een indruk van de ideeën die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Inspiratie genoeg!

Vragen?
Hebt u vragen of hulp nodig bij het invullen , neem dan contact op met de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie, via e-mail wijkaanpak@hengelo.nl of telefoon 14074.

——————————————————————————————————

Buurtbonnen voor activiteiten in Groot Driene toegekend in 2016:

Aanvrager

Adres

Activiteit

Bedrag

A. van den Berg

A. v Duinkerkenstraat

fietsaanleunbeugels

1212

N. Jong

Koolzaadstraat

Buurtactiviteit Nijhofnoabers

125

G. Mengerink

E. du Perronstraat

Pannenkoekenfeest/Kerstfeest

640

J. Stubbe

G. Bomansstraat

Sportdag voor kinderen

595

GJ. Leusink

G. Bomansstraat

Whatsapp borden

400

Hr Damste

Frank Santmanstraat

Buurtapp

200

F.W. van de Ven

Eendengang

Toegankelijkheid Theotheater verbeteren

1598

K.L. Kuiperij

Oude Grensweg

Whatsapp borden

100

N.T. Pen

Roggeweg

Straatfeest

130

A. Winters

Anna Bijnsstraat

Straatfeest

280

Muziek bij de buren

wijkoverschrijdend

Muziek bij de buren

1225