Buitenspeeldag in Groot Driene

Kinderen kunnen woensdag meedoen aan een buitenspeeldag.

Stefan Wegdam

Heerlijk buitenspelen: dat kan op woensdag 7 juni in Groot Driene. Het grasveld naast De Kasbah wordt omgetoverd tot een grote speeltuin. Een groep vrijwilligers is aan de slag gegaan met een buitenspeeldag voor kinderen tot twaalf jaar

“Kom woensdag 7 juni buitenspelen in Groot Driene.” Die oproep doet de organisatie aan kinderen. Die middag is er volop vermaak voor kleuters en kinderen in de basisschoolleeftijd. “Het grasveld naast De Kasbah wordt omgetoverd tot een grote speeltuin. Alle kinderen van twee tot en met twaalf jaar kunnen er buitenspelen”, laat de organisatie weten. De buitenspeeldag is van 14 tot 17 uur. “Met een groep vrijwilligers zorgen we ervoor dat de buitenspeeldag goed verloopt”, aldus Pamela Bokdam. Zij is een van de medeorganisatoren. De buitenspeeldag in Groot Driene biedt veel vermaak. Ze kunnen kiezen voor allerlei activiteiten. De toegang bedraagt 2,50 euro. Kinderen kunnen onder meer de stormbaan op, een uitdaging op een rodeostier aangaan en broodjes bakken. Sportvereniging HGV is eveneens present. HGV is een brede vereniging waar iedereen op zijn eigen niveau kan sporten. De club biedt op de buitenspeeldag ook activiteiten aan. Pamela Bokdam en haar medeorganisatoren hopen op een leuke middag. De vrijwilligers willen er een geslaagde buitenspeeldag van maken. “Zij doen bijvoorbeeld de kaartverkoop, tappen ranja en begeleiden een activiteit”, aldus Pamela Bokdam. Ook zorgen ze voor popcorn. “Dankzij de bijdragen van onze sponsoren kunnen we de dag organiseren.” Voor de jongste kinderen is er ook nog een zogeheten ballenbad. De organisatie laat weten dat er veel voorbereiding is geweest. “Maanden van voorbereiding gaan hieraan vooraf.” De organisatie bestaat uit een groepje vrijwilligers uit de wijk. Maar de buitenspeeldag is geen lokale activiteit. Het wordt landelijk georganiseerd. Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon spelen daarin een belangrijke rol. Zij zijn de initiatiefnemers. De buitenspeeldag kan niet los worden gezien van het feit dat buitenspelen niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger.

Jantje Beton is een goed doel, dat zich met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagende speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Daaronder dus ook de kinderen op de buitenspeeldag in Hengelo. Kinderen en jongeren in kwetsbare posities krijgen hierbij extra aandacht. “Wij willen bereiken dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen”, laat Jantje Beton weten.

(Hengelo’sWeekblad   6juni 2023 )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.