Roemenen vertrokken uit Anna Bijnsstraat (Groot Driene )

De Roemeense arbeidsmigranten die maandenlang verbleven in een woning aan de Anna Bijnsstraat zijn enkele dagen geleden vertrokken. Dat meldt buurtbewoner Henk van Lith

Alleen als de bewoners familie van elkaar zijn, mogen zij daar blijven wonen. Maar tot nu toe heeft Eliya niet kunnen aantonen dat de Roemenen familie zijn van elkaar, stelt de gemeente. Daarmee zou de verhuur in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Eliya moest maatregelen nemen om de illegale kamerverhuur op te heffen. Anders zou hij 2500 euro aan de gemeente moeten betalen. Kennelijk heeft hij nu toch voldaan aan de eis van de gemeente. Eliya was niet bereikbaar voor commentaar

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Eliya de gemeente tegenover zich heeft staan. Vorig jaar woonden er Polen in de woning aan de Anna Bijnsstraat en aan de Anton van Duinkerkenstraat. De eigenaar besloot de huizen te ontruimen toen de gemeente dreigde dat te doen.

Bewoner Henk van Lith, die spreekt namens de bewoners van de Anna Bijnsstraat, is “blij en opgelucht dat wij verlost zijn van de overlast die werd veroorzaakt gedurende de afgelopen maanden. Wij als buren hadden al direct door dat dit niets met een gezinssituatie van doen had. Het was een Roemenen-hotel, regelmatig nieuwe gezichten die er een tijdje overnachtten en dan weer vertrokken.”

(Tubantia 14 sept 2023 )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.