Vernieuwingen bij Groot Driene

Het Noaberplein is groener geworden en bij deze ingang van het winkelcentrum zal ook de onthulling van het nieuwe logo plaatsvinden. 

Winkelcentrum Groot Driene werd in 1997 opnieuw geopend, nadat een brand twee jaar eerder het winkelcentrum volledig verwoestte. Nu, ruim 25 jaar later, is zowel het winkelcentrum als de omgeving grondig onder handen genomen. Dit wordt gevierd met een winactie en op zaterdag de feestelijke onthulling van het nieuwe logo door wethouder gerrits

door de redactie

HENGELO – “Ons winkelcentrum heeft zoveel te bieden”, vertelt Ria Stegge van de winkeliersvereniging. “We hebben hier alles, van supermarkten, groenteboer, visboer en kaasboer tot drogisterij, slijterij en modezaken.” Het is volgens Ria dan ook niet vreemd dat niet alleen de buurt er komt winkelen, maar ook mensen uit het centrum. “Het gratis parkeren draagt daar zeker aan bij.”

Rond en in het winkelcentrum Groot Driene is de afgelopen tijd veel gedaan om de uitstraling, de toegankelijkheid en de veiligheid van het winkelcentrum te verbeteren. En dat allemaal op initiatief van de winkeliers. “Het heeft heel wat voeten in aarde gehad”, aldus Ria. “We hebben te maken met meerdere partijen. De eigenaar van het winkelcentrum, de gemeente Hengelo, de Provincie en de winkeliers zelf.”

Inmiddels is het winkelcentrum voorzien van energiezuinige verlichting en meer groen. Om Groot Driene nog verder te verduurzamen wordt gekeken naar de mogelijkheden van zonnepanelen en hebben alle winkeliers door de eigenaar een advies aangeboden gekregen over het verduurzamen van hun winkel. Ook rond het winkelcentrum zijn de veranderingen zichtbaar. Ria: “Er liggen nu ribbeltegels, die blinden en slechtzienden naar de ingang leiden. Parkeerplaatsen zijn gedeeltelijk al opnieuw aangelegd en er komt veel meer groen rond het winkelcentrum. De grootste verandering is misschien wel de rotonde die er volgend jaar gaat komen bij de kruising van de Laan van Driene en de P.C. Hooftlaan. Daarmee wordt de toegang tot het winkelcentrum een stuk veiliger, zeker ook voor fietsers.”

Feestelijke onthulling nieuw logo op
11 november

Festiviteiten
Ondanks dat nog niet alle plannen verwezenlijkt zijn, is het volgens de winkeliers nu een mooi moment om de verbeteringen met een feestje en acties te vieren. Tot zaterdag 16 december heeft het winkelcentrum een winactie. Wekelijks maken klanten kans op een elektrische fiets, een etentje, een FC Twente arrangement, kaarten voor een voorstelling in Schouwburg Hengelo, een high tea bij Theetuin Driene, een gezinsarrangement bij De Waarbeek en cadeaubonnen ter waarde van 50 euro van Stegge Mode, Jumbo, Bloembinderij Rick Vlieghuis, Gerard de echte bakker, Anita’s kaas en meer, Etos en Slagerij Leurink. Het enige wat klanten moeten doen is de bon, die ze bij aankoop bij de deelnemende winkeliers krijgen, ingevuld inleveren in de daarvoor bestemde bussen. Elke week trekt een onafhankelijk persoon de winnaars uit de ingeleverde bonnen. Vrijdagavond worden de prijswinnaars geïnformeerd en zij kunnen alleen op zaterdag om 12.00 uur hun prijs komen ophalen. De eerste trekking voor de winactie zal worden verricht op zaterdag 11 november door wethouder Gerard Gerrits. Ria: “Zaterdag 11 november komt wethouder Gerrits naar ons winkelcentrum. Hij zal die dag de onthulling van het nieuwe logo verrichten. Ik kan verklappen dat dat met het nodige spektakel gaat gebeuren. Ook zal de wethouder de eerste trekking van de winactie verrichten.” Naast de onthulling en de trekking zijn er deze zaterdag volop acties bij de winkeliers. “Velen hebben kortingsacties of andere aanbiedingen. De feestelijkheden worden verder opgeluisterd door live muziek op het Noaberplein en bezoekers worden getrakteerd op bonbons met ons nieuwe logo.”

(Hengelo’sWeekblad: 7 nov 2023 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.