Volkstuinen Groot Driene in eigen beheer

Thrinon nieuwe volkstuinvereniging

Hengelo heeft een nieuwe volkstuinvereniging: Thrinon. Zaterdagmiddag, 4 maart, vond de officiële overdracht plaats van het volktuincomplex Groot Driene.

Er wordt al ruim 40 jaar getuinierd aan het het tuinencomplex bij de Zwavertsweg. De gemeente Hengelo verzorgde altijd het beheer van het volkstuincomplex van circa honderd individuele volkstuinen nabij de spoorwegovergang aan de Zwavertsweg. Twee tuinders, de heren Bos en Weseman, hebben vorig jaar gevraagd dit beheer en het onderhoud over te kunnen nemen. De overige tuinders en de gemeente reageerden positief op dit initiatief. Het bestuur van Thrinon en wethouder Mariska ten Heuw ondertekenden zaterdag 4 maart op locatie de huurovereenkomst. De gemeente verhuurt het complex aan Thrinon, die vervolgens de volkstuinen weer onderverhuurt aan alle tuinders.

Afrastering                                                                                                                                                       De volkstuinvereniging wil in de toekomst een afrastering plaatsen. Op dit moment ondervinden de tuinders namelijk veel overlast van mensen die er illegaal hun afval dumpen en van hondenbezitters die de uitwerpselen van hun hond op de paden laten liggen. Ook ondervonden de tuinders schade als gevolg van inbraak, vernielingen en brandstichtingen. Een afrastering moet dat voorkomen.

(HWB 7 maart)

14 reacties op “Volkstuinen Groot Driene in eigen beheer

 1. Graag zou ik een tuintje willen beginnen bij de volkstuintjes van Schrijverspad/ Swafert. Ik woon zelf op het Swafert plein 1.

  Wie kan mij helpen om contact te zoeken met de eigenaars.

  Met vriendelijke groet,

  Ellen

 2. Beste Debby,
  contact gaat [waarschijnlijk] het beste via deze link: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSDpx8t6udJs39XJHGHO2hZeuNyE22ih_65MV3ifEgTW5dsQ/viewform

  Of klik op de link sites.google.com/view/vtvthrinon/homepage naar de website, er staan geen mail adressen of telefoon nummers bij.

 3. Ik zou graag een moestuin willen huren
  Waar en bij wie kan ik dat doen?

 4. Inschrijven voor een volkstuin. Doe het nu wie bovenaan de lijst staat is eerder aan de beurt.
  Voorjaar 2018 zal de omheining gerealiseerd zijn dan is vtvThrinon een afgesloten veilige complex

 5. zaterdag middag is ieder in de binnenstad bij na honderd koren het wordt heel mooi. de groeten van MANNENKOOR C M H .

 6. Op de website sites.google.com/view/vtvthrinon/homepage staat informatie en een contact formulier..

 7. hallo, ik zou mij graag willen inschrijven voor een moestuin .
  mijn telefoonnummer is 0653-********

 8. tvt Trinon roept iedereen op om a.s. Zaterdag 11:00/14:00 om het complex een opschoning te houden.
  naderhand zal de Parkeerplaats een plaatje worden met veel Bloemen en Bloeiende struiken hebt u of bent u met uw tuin bezig? wij willen graag uw overtollige planten en kleine struiken ontvangen die zetten we Zaterdag gelijk op hun plekje.

  Thrinon werd vermeld +/_ anno 975 naderhand werd het Marke Driene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.