Dienstencentrum ‘t Swafert behouden voor bewoners

GERARD SMINK

De eigenaar van woningcomplex ‘t Swafert wil het dienstencentrum kosteloos beschikbaar stellen aan de bewonersorganisatie, omdat er geen huurder voor is gevonden.

Momenteel vinden er gesprekken plaats over de voorwaarden van het beschikbaar stellen van deze ruimte aan de bewonersorganisatie. Wijkracht is als gesprekpartner van de bewonersorganisatie betrokken. De verwachting is dat Wijkracht activiteiten blijft aanbieden in het centrum.

Dat antwoordt het college van B en W op schriftelijke vragen van de SP. Eerder was er de zorg dat het dienstencentrum niet meer door de bewoners voor bijeenkomsten zou kunnen worden gebruikt. De gemeente spreekt echter de verwachting uit ‘dat de bewoners elkaar zeer waarschijnlijk in het dienstencentrum kunnen blijven ontmoeten’.

De gemeente wil meer ontmoetingsruimten, juist ook voor kwetsbare bewoners, en wil desgevraagd bezien of ook haar steun nodig is om het centrum draaiende te houden. Wijkracht brengt nu eerst zelf ‘behoefte en wensen’ van bewoners in kaart.

(Tubantia 28sept 2022 )

Eén reactie op “Dienstencentrum ‘t Swafert behouden voor bewoners

  1. Helemaal mee eens de bewoners van ‘t Swafert hadden in het verleden veel gezellige evenementen ,zo leerden ze elkaar goed kennen onder een gezellig samenzijn , en in hun eigen omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.