Duurzaamheidsmarkt bij stadhuis

Zaterdag 8 oktober 10.00-16.30 uur gratis markt

Op zaterdag 8 oktober staat er op het plein voor het stadhuis een grote duurzaamheidsmarkt. Belangstellenden kunnen hier bij verschillende kraampjes terecht voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. De wooncoaches van Hengelo Energie zijn bijvoorbeeld aanwezig om advies te geven over isoleren en besparen, maar ook over de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen.

De markt is gratis en iedereen is welkom. Voor de datum van de markt is gekozen, omdat het de eerste zaterdag is voor de dag van de duurzaamheid op 10 oktober.

Programma

Naast advies over isoleren, besparen en zelf energie opwekken is vergroenen ook een belangrijk thema van de markt. IVN Natuureducatie vertelt hoe mensen hun tuin groener kunnen maken en kunnen gebruiken voor wateropvang tegen droogte en ander extreem weer. Ook kunnen belangstellenden hun CO2 footprint laten berekenen. Verder is er vegan eten en een vintage markt. Op de smoothiefiets kan gratis een smoothie ‘getrapt’ worden. Mensen kunnen ook onder begeleiding de Stadhuistoren beklimmen om van boven te bekijken wat de duurzame plannen van de gemeente zijn in de stad. Kapotte spulletjes mogen ook mee, want die kunnen bij het Repair Café een tweede leven krijgen. Het afvalspel kan gespeeld worden en er is voor kinderen een waterspeeltuintje van waterschap Vechtstromen. En er is nog veel meer te beleven.

Op deze pagina delen we binnenkort meer informatie, de opstelling en het definitieve programma van de markt.

(Hengelo.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.