Eerste tijdelijke woning geplaatst

Vorige week dinsdag 6 december is de eerste woning van de 200 tijdelijke huurwoningen in Groot Driene geplaatst door wethouder Gerard Gerrits. Deze bijzondere handeling werd verricht onder toeziend oog van Eric Markvoort, directeur-bestuurder Welbions, Folkert Leyten en Hein Trebbe jr. Binnen een aantal weken zijn alle 200 tijdelijke huurwoningen geplaatst op de voormalige ROC-locatie aan de Sportlaan Driene. In het voorjaar van 2023 ontvangen de eerste bewoners de sleutels van hun woning.

De druk op de woningmarkt is hoog, ook in Hengelo. Het is lastig voor veel mensen om betaalbare, passende woonruimte te vinden wat zorgt voor uitdagingen op de woningmarkt. Om snel enige verlichting te kunnen brengen, sloegen gemeente Hengelo, Welbions en Trebbe/Leyten de handen ineen. Het resultaat zijn 200 tijdelijke woningen. Gerard Gerrits, wethouder Wonen: “Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling en vinden het belangrijk dat de realisatie snel plaatsvindt. Er zijn namelijk veel jongeren en studenten op zoek naar betaalbare woningen. Deze 200 flexwoningen voorzien daarmee in de grote vraag onder deze doelgroepen.”

De studio’s gezien vanaf de parkeerplaats. Het complex moet straks voor met name de jongere doelgroep voldoende, betaalbare woonruimte bieden.

De woningen worden gerealiseerd op het terrein van het voormalige ROC. De woningen worden in een u-vorm rondom een centrale tuin geplaatst. Welbions richt een gezamenlijke huiskamer in waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar de beheerder aanwezig is. Iedere woning is 28 m2 en bestaat uit een woongedeelte, slaapgedeelte, badkamer, keuken en balkon. Eric Markvoort: ”Het project noemen we UNIT074. Vanaf eind januari 2023 kunnen jongeren zich voor een woning aanmelden. Jongeren uit Borne en Hengelo krijgen voorrang bij UNIT074.”

Hein Trebbe jr. en Folkert Leyten, namens Trebbe/Leyten, zijn blij dat gestart is met het plaatsen van de woningen: “Het is mooi dat we op deze wijze snel onze bijdrage kunnen leveren aan de Twentse woningmarkt. Maar naast het feit dat we zo extra woningen toevoegen, verwachten we dat deze woningen ook een impuls zijn voor deze buurt.” Door juist voor de locatie aan het einde van Sportlaan Driene te kiezen, wordt dit weer een levendige omgeving. Op aangeven van de omwonenden worden de blokken van groene zijgevels voorzien, enerzijds door de gevels een groene kleur te geven en ook door beplanting aan te brengen.

Het plaatsen van de tijdelijke woningen neemt naar verwachting enkele weken in beslag. Vervolgens worden de galerijen, daken en balkons gemonteerd en de installaties aangesloten. De verhuur start eind januari 2023. Op www.welbions.nl/unit074 staat alle informatie over de studio’s.

(Hengelo’sWeekblad 13 dec 2022 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.