Ophalen afval te gevaarlijk, milieuplein Groot Driene dicht

 

Chauffeurs van Twente Milieu vinden het niet meer verantwoord om de containers bij het winkelcentrum Groot Driene te legen. Het is te gevaarlijk vanwege de vele fietsers en voetgangers in het gebied. Het milieuplein bij Albert Heijn blijft voorlopig dicht.


De omgeving van het winkelcentrum Groot Driene is de afgelopen maanden opnieuw ingericht. Aan beide ingangen van het centrum zijn milieupleinen ingericht. Afvalinzamelaar Twente Milieu is bij de voorbereidingen betrokken geweest. Maar de praktijk pakt anders uit: chauffeurs van de afvaltrucks vinden het legen van de ondergrondse containers te gevaarlijk. De grote voertuigen hebben moeite om veilig de containers te bereiken. Twente Milieu verwijst bezoekers naar de afvalbakken aan de kant van Jumbo. Volgens een woordvoerster van Twente Milieu wordt onderzocht of het milieuplein op een andere plek moet komen of wordt opgeheven. Tot die tijd worden de containers bij Albert Heijn afgesloten en wordt erop toegezien dat er geen afval wordt gedumpt.

(Tubantia 6 dec 2023)

2 reacties op “Ophalen afval te gevaarlijk, milieuplein Groot Driene dicht

  1. het is zacht gezegd nogal wonderlijk dat twente milieu betrokken was bij de herinrichting en zich kennelijk niet bewust was van de omvang van hun eigen vrachtwagen. de herinrichting zelf vind ik ook geen succes, het is allemaal een stuk krapper en onoverzichtelijker dan het was. waarom bijvoorbeeld is de toegangsweg vanaf de p.c. hooftlaan niet een stukje breder gemaakt? je kan er met twee voertuigen elkaar nauwelijks passeren en als één van de twee een suv is past het al helemaal niet meer. een parade van gemiste kansen, vind ik.

  2. Ook niet erg handig op deze plek, wel makkelijk voor bezoekers, maar met een vrachtwagen manoeuvreren inderdaad moeilijk voor de chauffeur , dus achter op de parkeerplaats een plek creëren, gat graven en hoppa de container erin, snel te realiseren, iets verder lopen voor bezoekers, ik moet nu in de woonwijk ook 200 meter 🚶‍♀️Lopen goed voor de conditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.