‘Bezwaar tegen tien woonunits voor jongeren komt van twee omwonenden’

De gemeente Hengelo herkent zich niet in de kritiek van bewoners van de Nijhofshoek. De buurt in Groot Driene zou te zwaar worden belast door de aanwezigheid van veel zorg- en hulpverlenende instellingen.

SASKIA MINKMAN (Tubantia)

Omwonenden maken bezwaar tegen de komst van een woonproject voor jongeren aan de Korenbloemstraat. Woningcorporatie Welbions richt daar tien wooneenheden in voor jongeren om ‘woonervaring’ op te doen.

Volgens wethouder Bas van Wakeren komt het verzet van twee omwonenden. “Het gaat zeker niet om de hele wijk, die moeite heeft met deze voorziening. Wij herkennen ons niet in de beleving dat de buurt te zwaar wordt belast, mede daarom zijn de bezwaren ook afgewezen. We hebben ook geen signalen dat meer bewoners moeite hebben met de plannen.”

Van Wakeren heeft vorig jaar met de twee bezwaarmakers uitgebreid gesproken over diverse ontwikkelingen in Groot Driene. Daarbij zijn ook de plannen voor de woonunits aan de Korenbloemstraat aan de orde gekomen. Uiteindelijk maakten de bewoners toch bezwaar tegen de omgevingsvergunning.

Omwonenden zijn bang voor meer verkeersdruk, vooral omdat de Koren- bloemstraat een doodlopende straat is en eindigt in een parkeerplaats. Van Wakeren verwacht niet dat de komst van de jongeren leidt tot meer verkeersoverlast. “Het gaat om 10 wooneenheden en er zit een parkeerbereke- ning bij. Bewoners moeten op eigen terrein parkeren. Dus er is geen reden om aan te nemen dat het bij de bezwaarmakers voor de deur drukker wordt.”

(TcTubantia  19 feb 2021 )

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.