Hengelose wijk Groot Driene wil verkeersveiliger worden en vraagt om maatregelen tegen dumpen van afval

HENGELO – Bewoners van Groot Driene willen dat de gemeente Hengelo iets onderneemt tegen de verkeersonveiligheid en het dumpen van afval in hun wijk. Ook wordt er geklaagd over drugshandel. Op diverse fronten wordt actie ondernomen.
Saskia Minkman 04-08-22, 14:02

Uit gesprekken met omwonenden blijkt dat er zorgen zijn over de handel in drugs rond het winkelcentrum Groot Driene en de Sportlaan Driene. De gemeente denkt dit te voorkomen door zich meer te richten op de dealers. Er wordt gepleit voor een persoonsgerichte aanpak.

Jonge dealers
De gemeente schrijft aan bewoners: ‘Begin 2022 is deze aanpak begonnen, waarbij politie, gemeente en sociale partners samen optrekken. Behalve de strafrechtelijke vervolging willen we ook een dwangsom opleggen. Bij erg jonge dealers zoeken we wanneer het mogelijk is contact met de ouders te leggen om een criminele carrière te voorkomen.’

De Kasbah (Zwavertsweg) en de basisschool De Akker (PC Hooftlaan) worden genoemd als locaties die bewoners als onveilig ervaren. De wijkagent is er vaak aanwezig, aldus de gemeente, en de corporatie Welbions voert bij de Kasbah groot onderhoud uit, waardoor de overlast vermindert, is de verwachting.

Kruising wordt rotonde
Het illegaal dumpen van afval op diverse plaatsen is een grote irritatie in de wijk. De gemeente belooft de vervuiling rond milieupleintjes aan te pakken. Groot Driene moet bovendien verkeersveiliger worden, mede door de kruising Laan van Driene-PC Hooftlaan met de gevaarlijke fietsoversteek te vervangen door een rotonde. Digitale snelheidsborden rouleren door de wijk en laten een smiley zien als iemand zich aan de snelheid houdt. De politie houdt in het derde en vierde kwartaal van dit jaar snelheidscontroles.

(Tubantia  4 augustus 2022 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.