Nieuwbouw in Kasbah

 

Al een tijdlang zijn er plannen om woningen aan de Bazaar te realiseren in ‘ de plint’ van de Kasbah. De kogel is nu door de kerk: er komen zeven  aaneengesloten levensloopbestendige woningen.

Dit zijn gelijkvloerse woningen die heel geschikt zijn als je minder  goed ter been  bent en waar je ook op je oude dag comfortabel kunt wonen. De verdere voorbereidingen voor de realisatie kunnen nu starten, de woningen zijn op z’n vroegst in de loop van 2023 klaar.

Een klankbordgroep van bewoners dacht samen met onder meer architect Abel Blom, Beltman architecten en de gemeente mee met Welbions .

Er zijn twee voorstellen gemaakt voor de herinrichting  van de plint: een met 6 woningen met doorgangen en een met 7 aaneengesloten woningen. Deze twee voorstellen zijn voorgelegd aan de bewoners.

Met de input van de bewoners , de klankbordgroep , de gemeente, Stadsbouwmeester en de Monumentencommissie koos Welbions voor het plan met de 7 aaneengesloten woningen.

Er kan nog niet direct gestart worden met de verbouwing. Om een bouwvergunning aan te vragen moeten nog enkele onderzoeken worden gedaan. Deze vinden plaats in de eerste helft van 2022.

(Hengelo’sWeekblad 28dec2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.