Zwerfvuil te lijf tijdens Landelijke Opschoondag op 20 maart

Op zaterdag 20 maart slaan we in Nederland de handen inéén tijdens de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan overal in het land mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen in de eigen wijk of buurt. Ook Hengelo doet mee!

– Vanwege corona is de actie veel individueler dan we willen. Maar meedoen blijft gelukkig heel eenvoudig. Een paar stevige schoenen, handschoenen en een afvalzakje. Zo maakt u van uw ommetje een opschoon-ommetje én draagt u een steentje bij aan een schone wijk. Als iedereen een handen uit de mouwen steekt, is de buurt al snel een stuk schoner! Veel mensen storen zich aan zwerfafval. Het geeft een rommelig straatbeeld, het trektongedierte aan en het kan de bodem vervuilen. Om hier extra aandacht voor te vragen, is de Landelijke Opschoondag in het leven geroepen. Jaarlijks organiseren inwoners op de Opschoondag leuke en nuttige opschoonacties om samen de buurt of straat schoon te maken. Zo ook in Hengelo. In verband met de maatregelen rondom corona ziet de Opschoondag er dit jaar wel wat anders uit. Iets minder samen, want de gezondheid en die van anderen staatnatuurlijk voorop. Maar een combinatie van alle individuele acties kan toch veel opleveren! Want iedereen kan tijdens zijn of haar ommetje helpen. Én dat kan trouwens het hele jaardoor!

Meedoen?

Dat is heel eenvoudig. Maak een ommetje door de wijk en ruim het afval dat u op straattegenkomt netjes op. Als het nodig is, ondersteunt de gemeente deze initiatieven, bijvoorbeeld door het uitlenen van hesjes, knijpers of het afvoeren van het afval. Vragen? Bel met 14 074 of mail naar gemeente@hengelo.nl.Zelf een actie aanmelden? Dat kan via supportervanschoon.nl/landelijke-opschoondag ,voor iedere opschoonactie zijn ook gratis opschoonmaterialen te bestellen via dezelfde website. Deel op social media een ‘opschoonfoto’ en gebruik de hashtag #verliefdopHengelo. Onder de Hengelose deelnemers verloten we een aantal tegoedbonnen t.w.v. 25 euro. supportervanschoon.nl/landelijke-opschoondag

(Hengelo’sWeekblad 9 maart 2021 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.