Acht Hengelose basischolen in de ban vanYu Man Race School Tour

 

Maandag klonk het eerste startschot van de Yu Man Race School Tour bij de Europaschool. Op het schoolplein gingen leerlingen van alle leeftijden genieten van een parcours met uitdagende obstakels. ”Met de school tour willen we kinderen inspireren en motiveren om meer te bewegen. Op een leuke en laagdrempelige wijze kinderen laten zien en ervaren dat sporten vooral heel leuk is.

Door het aanscherpen van corona maatregelen is het afgelopen jaar voor veel kinderen beperkt mogelijk geweest om te sporten. In sommige gevallen zijn trainingen zelfs uitgevallen. Na een periode van thuisonderwijs zien veel kinderen er naar uit om plezier te maken en te bewegen samen met klasgenootjes. Alle leerlingen, van onder- tot bovenbouw, kunnen zich tijdens de schooltour uitleven op een uitdagend parcours met obstakels. Voor de kleinsten is zo’n parcours vooral fun en voor de bovenbouw zorgt de tijdregistratie voor een extra stimulans. Terwijl de één het parcours trotseert, loopt de rest van de groep al warm met diverse sportoefeningen. Een leuke manier om kennis te maken met Obstacle Course Running.

Wildcard.  

Na vijf obstakels mogen ze bij de finish hun eigen tijd vastzetten door een klap te geven op de YMR Timer. Voor de jongen en meisje met de snelste tijd wordt een extra prijs uitgereikt. Zij ontvangen een ‘wildcard’ voor de finalewedstrijd: de Yu Man Race Kids obstacle Run op 4 september in Hellendoorn. Uiteraard gaan alle kinderen na de race naar huis met een welverdiend en persoonlijk YMR School Tour diploma. De School Tour is voor kinderen een leuke kennismaking met Obstacle Course Running. Het zorgt bovendien voor een extra stimulans om (meer) te bewegen en sporten. Want sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook heel leuk! Het geeft energie, verlaagt stress en bevordert een gezonde leefstijl. Op deze manier wil Yu Man Race bijdragen aan een gezonde samenleving. Kinderen zijn de toekomst!

Overige bezoeken: 13 april Telgenkamp, 15 april Schoppert , 16 april Titus Brandsma, 19 april De Akker, 20 april Mikado, 22 april Batavier, 23 april Wilbertschool

(Hengelo’sWeekblad 13 april 2021 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.