Bloembinderij Rick Vlieghuis duurzaam gecertificeerd

(foto:PR )

Een feestelijk moment voor Rick Vlieghuis. Afgelopen woensdagmiddag ontving de eigenaar van Fleurop-bloemenwinkel Bloembinderij Rick Vlieghuis, het zilveren duurzaamheidscertificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Door de redactie

Hengelo – “Geweldig”, reageert Rick Vlieghuis enthousiast. “Dit certificaat is de kroon op ons werk. Want je krijgt dit certificaat niet zomaar. Een groot deel van de bloemen die je verkoopt moet duurzaam geteeld zijn.

Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen. Zo scheiden we afval, verminderen we ons energieverbruik en gebruiken we geen chloor meer, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Eigenlijk was het voor mij niet meer dan logisch dat we dit certificaat moesten behalen. Als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur, als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen, moeten we zuinig met de aarde omgaan.”

Woensdag kreeg het team een taart uit handen van mevrouw Knol (duurzaamheid) namens het college van Burgemeester en Wethouders een feestelijke taart aangeboden.

Trots

Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop is trots op team Vlieghuis “Als Fleurop zijnde stimuleren en ondersteunen we onze bloemisten bij het behalen van het duurzaamheidscertificaat. Ons motto is een goed gevoel bezorgen. En daar dragen niet alleen onze boeketten aan bij, maar ook de manier waarop ze tot stand komen.”

Over Fleurop

Fleurop Interflora Nederland is specialist in het verzenden van bloemencreaties. Dat doet de coöperatie sinds 1921 in binnen én buitenland. Met een totaal netwerk van 40.000 lokale vakbloemisten in meer dan 140 landen is een boeket, mede dankzij same-daydelivery, overal ter wereld binnen handbereik en gaat Fleurop ver om een goed gevoel te bezorgen. Met passie, vakmanschap en oog voor duurzaamheid bedient Fleurop dagelijks zowel de particuliere als zakelijke markt.

www.fleurop.nl

(Hengelo’sWeekblad: 8 juni 2021 )

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.