“Samen maken we Twente sterker!” Dag van het Twentse Burgerinitiatief op 1 november

Hengelo 16 oktober – De Twentse Noabers nodigen de gemeenschap uit om krachten te bundelen tijdens de Dag van het Twentse Burgerinitiatief op 1 november, gehouden bij het ROC van Twente in Almelo. Dit evenement organiseren de Twentse Noabers samen met leden en partners. Het wordt een dag vol inspiratie en ontmoeting. Ontdek de kracht van solidariteit en gemeenschappelijke actie, essentieel voor het opbouwen van een duurzame, sterke en eerlijke samenleving.

De dag begint met een inspirerende opening van Heidi de Bruijn van Carintreggeland / Twente Beter, die de onmisbare rol van burgerinitiatieven in het Regioplan Twente zal belichten. Haar presentatie zal de krachtige impact onderstrepen die individuen en groepen kunnen hebben op de strategische richting en levenskwaliteit in onze regio.

Kennissessie ‘De Beleidsbubbel’ door Marije van den Berg
In de kennissessie ‘De Beleidsbubbel’ onthult schrijver en ervaren onderzoeker Marije van den Berg de complexe dynamiek van overheidspolitiek in samenspel met burgerinitiatieven. Ze biedt verhelderende inzichten en strategieën om de kloof te overbruggen. Haar expertise werpt een nieuw licht op hoe burgers doeltreffend kunnen navigeren en invloed uitoefenen binnen het politieke landschap. Daarnaast zullen deelnemers genieten van een reeks inspiratiesessies over uiteenlopende onderwerpen, alle gericht op het stimuleren van lokale betrokkenheid en collectieve actie.

Programma Highlights:

  • 16:30: Muzikale ontvangst
  • 17:10: Opening door dagvoorzitter Willem-Jan Velderman, namens Twentse Noabers
  • Speciale openingsspeech door Heidi de Bruijn van Carintreggeland / Twente Beter
  • Grensverleggende kennissessie ‘De Beleidsbubbel’ door Marije van den Berg
  • Afsluitende netwerkborrel om 21:15

“Samen maken we Twente sterker”!
We zijn verheugd om een platform te bieden waar burgers, experts en besluitvormers samen kunnen komen om te leren en te delen. Dit evenement is een springplank naar een toekomst waarin iedereen een actieve rol speelt in het vormgeven van onze gemeenschap,” aldus Willem Joosten, voorzitter van de Twentse Noabers.

Aanmelden
Het evenement is gratis, maar aanmelding is vereist. Bezoekers worden aangemoedigd om met de trein te komen of te parkeren op de parkeerplaats van het ROC aan de Thorbeckestraat. Meld u aan via aanmelden@twentsenoabers.nl en draag bij aan een sterker, meer verbonden Twente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.