Toch wat te doen voor kinderen in de meivakantie: de vakantiespelen!

Er worden vakantiespelen georganiseerd in de meivakantie! Op vakantie gaan zit helaas nog niet in en alle leuke dingen zitten nog dicht. Maar voor kinderen maken vrijwilligers in Hengelo zich sterk.

Van 26 tot en met 30 april en van 3 tot en met 7 mei worden er voor kinderen van alle leeftijden in de buitenlucht fantastische en coronaproof spelen georganiseerd bij Wijkcentrum De Tempel in de Kasbah. Adres: Booggang 2.

Er is een nieuwe organisatie opgestaan die het heel belangrijk vindt dat juist nu voor kinderen op een veilige manier moet worden gestimuleerd om met buurtkinderen in contact te komen en om gezond te bewegen. En omdat in Hengelo verder alleen in de Hasseler Es vakantiespelen worden georganiseerd, nodigt De Tempel alle kinderen uit heel Hengelo uit om te komen sporten, bouwen, spelen, zoeken, bakken, verven, optreden en nog veel meer.

Ze kunnen meedoen aan een zeskamp, vossenjacht of smokkeltocht. En er zijn springkussens, aquaballen, steltlopers, een suikerspinmachine, veel fruit ter compensatie… alles wat een kinderhartje maar begeert.

Bekijk het volledige programma in het artikel op onze website www.hengelosweekblad.nl.

Andere opzet

De opzet van de vakantiespelen is iets veranderd met een doorlopend programma en meerdere activiteiten binnen een dagdeel, zodat een kind zich nooit hoeft te vervelen. Voor slecht of heel warm weer zijn er alternatieve programma’s, dus het programma zou daardoor nog kunnen wijzigen.

Programma

Een kind kan meedoen aan: – het ochtendprogramma van 9.30 tot 12.00 uur (vanaf 9.15 uur inloop vanwege de corona) voor € 0,50. – iedere dag een andere lunch van 12.00 tot 13.00 uur voor € 0,50. – het middagprogramma van 13.00 tot 15.30 uur € 0,50.

Op Koningsdag wordt extra uitgepakt als alternatief voor de gebruikelijke sportieve binnenstadfestiviteiten. Dan kunnen de kinderen sporten met de échte sportverenigingen uit Hengelo en zijn er springkussens om bewegen nog meer te stimuleren.

Op Bevrijdingsdag wordt zoals bij een feestdag mag worden verwacht een groot zeskamp georganiseerd.

Aanmelden.

Aanmelden vooraf wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. Bekijk het programma, geef je op of stel vagen aan ‘Vakantiespelen De Tempel’ op Facebook of Whatsapp met.               06 – 17 020 877.

Drive-Thru Iftar bij SC Barbaros

SC Barbaros houdt op zaterdag 24 april een Drive-Thru Iftar (Arabya servis). Dit vindt plaats op het parkeerterrein aan de Kuipersdijk 46-a in Hengelo. De aanvang is om 20.00 uur. Stap in je auto, kom naar de parkeerplaats en rijd langs de diverse kraampjes, waar het eten wordt geserveerd. Aanmelden is mogelijk via +31 6 30124651 (whatsapp).

(Hengelo’sWeekblad: 20 april 2021 )

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.