Tweehonderd woonunits voor jongeren in Groot Driene

Drie complexen met vijf woonlagen in een U-vorm

Hein Irebbe (links) en Folkert Leijten op de plaats waar de units komen. Rechts Eric Markvoort van Welbions. CEES ELZENGA

Als er geen onverwachte procedurele obstakels opdoemen komen er aan de Sportlaan Driene, achter op het terrein van de voormalige roc-locatie, tweehonderd tijdelijke wooneenheden voor jongeren, studenten en ‘spoedzoekers’. Drie complexen met vijf woonlagen in een U-vorm. Komend voorjaar worden de eerste sleutels uitgereikt.

BOB GEVERS

Woningcorporatie Welbions huurt de units de komende negen jaar van de bouw- en ontwikkelcombinatie Trebbe-Leyten, die ook eigenaar van het terrein is. Het huurcontract is dinsdag getekend. De drie woongebouwen, inclusief een centrale binnentuin en een ontmoetingsruimte, bestaan uit containerappartementen die momenteel worden opgeknapt.

De tijdelijke wooneenheden zijn min of meer een voorloper van het grote nieuwbouwplan Campus Driene van Trebbe-Leyten, dat voorziet in de bouw van driehonderd tot vierhonderd woningen in het groene gebied, begrensd door de P.C. Hooftlaan, de spoorlijn, het Schrijverspad langs ‘t Swafert en de Elsbeek. B en W stelden dit plan dinsdag vast en het staat in september op de agenda van de politieke markt.

Betaalbaar

Het ontwerp houdt rekening met de huidige groene structuur, zegt Pascal Lutjenhuis, commercieel manager van Trebbe. Op Campus Driene verrijzen ‘betaalbare en middeldure koopwoningen’ en minimaal 25 procent sociale huurwoningen. Op dit moment wordt het plan verder uitgewerkt. Wanneer de bouw begint is nog niet te zeggen.

Er is ruimte voor vakschool SMEOT om de uitbreidingsplannen te realiseren, er is ruimte voor een woonwagenlocatie en er wordt gezocht naar een alternatief voor het sportveld van De Grundel. Ook voor handboogvereniging De Vrije Schutter, die sinds drie jaar over banen aan de Sportlaan Driene beschikt, wordt naar een alternatieve en veilige locatie in Hengelo gezocht. De sporthal blijft voorlopig staan.

Als de werkzaamheden voor Campus Driene beginnen staan de tijdelijke containerwoningen er al een tijdje. Te zijner tijd maken ze plaats voor de nieuwbouw, maar voorlopig voorzien ze in de behoefte aan woonruimte van vooral jongeren. Directievoorzitter Harro Eppinga van Welbions verwacht dat de tweehonderd units ‘verlichting’ voor starters brengen. “Dit scheelt veel voor een stad als Hengelo,” zegt hij.

Campagn

Na de zomervakantie begint op sociale media een campagne voor belangstellenden: 28 vierkante meter met een woon- en slaapgedeelte, badkamer, keuken en buitenruimte. De huurprijs wordt nog vastgesteld, maar ligt onder de huurtoeslaggrens.

(Tubantia: 13 juli 2022 )

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.