Zorgen over plan Kasbah nemen verder toe

Ook al is het nog maar ‘een denkrichting’ volgens verhuurder Welbions, de vestiging van jongeren met een licht verstandelijke beperking in de Kasbah stuit op veel bezwaren.

Bewoners van de 184 woningen in de Kasbah zijn gisteren bijna allemaal persoonlijk geïnformeerd door Welbions over de eventuele vestiging van zorginstelling Estinea in leegstaande winkels aan de Bazaar en enkele woningen. Dat Welbions spreekt over ‘een denkrichting’, neemt de ongerustheid niet weg, integendeel.

Pakweg 90 procent van de bewoners zou tegen dit plan zijn. Dat blijkt althans uit een enquête van de actiegroep Bazaar Beter, die liever zou zien dat de bedrijfsruimtes geschikt worden gemaakt voor ouderen die in de Kasbah willen blijven wonen.

Aangetast

Welbions stond niet toe dat de verslaggever deze informatieronde zelf kon volgen. Bewoners die zojuist hadden gehoord over de plannen, vrezen onder meer dat het gemeentelijk monument dat de Kasbah is, door de plannen wordt aangetast. Zo zou er een uitbouw komen met tuin bij de Bazaar, waardoor de ‘openheid’ zou verdwijnen van het complex dat op palen is gebouwd.

Zo zei Geert Meuffels: “Ik kan me niet voorstellen dat Welbions dit plan doorzet als er zoveel weerstand tegen is, ook al is het nog maar een denkrichting zoals ze ook vandaag weer zeiden. Maar ze gaan het proberen. Jammer dat wij er zoveel energie in moeten stoppen om dit tegen te houden. Het is een onzalig plan.”

Oud-wethouder Lucas Schoonhoven, die ook in de Kasbah woont, zegt: “Veel dingen die Welbions zegt, zijn geen onzin. Maar over dit plan is echt onvoldoende nagedacht.”

( TcTubantia 8 oct 2020 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.