Kracht van Herinneringen Wijkracht Ouderen Hengelo

Bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun naaste.

Wijkracht Ouderen Hengelo organiseert vanaf 9 maart in Wijkhuys Hasselo een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie en mantelzorgers, onder de naam Kracht van Herinneringen.
Zelfvertrouwen en contact

Samen iets ondernemen en herinneringen ophalen heeft een gunstig effect op het onderlinge contact. Door samen bewust positieve herinneringen op te halen, kan er een verbeterd contact ontstaan. Het zelfvertrouwen van de mensen met dementie kan toenemen, en de kennis van mantelzorgers over dementie wordt vergroot.

Bijeenkomst Kracht van Herinnering
Daarom organiseert Wijkracht Ouderen Hengelo een aantal bijeenkomsten over hoe je dit kunt zelf kunt doen.
De werkwijze is gebaseerd op de (goedgekeurde en bewezen effectieve) Europese aanpak voor het begeleiden van mensen met dementie. Tijdens 6 bijeenkomsten worden aan de hand van verschillende thema’s herinneringen opgehaald.
Deelnemers die deze bijeenkomsten al eens gevolgd hebben, waren zeer positief.
‘Het is zo fijn dat we erachter komen dat we ook gezamenlijke herinneringen hebben, bij het zien en ruiken van al die voorwerpen, foto’s en geuren.’
‘Voor het eerst in tijden gingen we samen weer lachend naar huis.’
De eerste bijeenkomst is 9 maart 2023 woensdagmiddag van 10.00-12.00 uur in Wijkhuys Hasselo. De vervolgbijeenkomsten zijn op 16, 23, 30 maart, 6 en 13 april 2023.

Positieve insteek
Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie en tips gegeven. Vanuit verschillende thema’s als eten en drinken, vakantie en dergelijke, worden herinneringen opgehaald. Altijd met het oogpunt: positief. Meer begrip voor elkaar en richten op wat nog wél kan.
Daarnaast is er de gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en informatie krijgen over dementie.

Aanmelden of meer informatie
De bijeenkomsten starten op woensdag 9 maart in Wijkhuys Hasselo, Henry Woodstraat 62 in Hengelo. Zes weken achtereen met een uitloopmogelijkheid van één of twee weken.
De bijeenkomsten zijn voor mensen met beginnende dementie samen met de partner, zoon/ dochter of andere mantelzorger. Voor informatie of opgave: wijkrachtacademie.nl of info@wijkracht.nl of de docenten c.volkering@wijkracht.nl, a.kleingebbink@wijkracht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.