WMO Cliëntenraad Hengelo, aanspreekpunt voor iedereen!

De WMO cliëntenraad is ingesteld door de gemeente Hengelo om gevraagd en ongevraagd te adviseren over de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wij bekijken dat eerst en vooral vanuit het belang van de cliënt. Wij willen zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor alle inwoners van Hengelo, met name voor de cliënten van de WMO. Wij willen zoveel als mogelijk bevorderen dat WMO cliënten betrokken blijven bij de oplossing van hun hulpvragen en baas blijven over hun eigen leven. Wij willen vaak voorkomende problemen bij de uitvoering van de WMO signaleren en aankaarten bij de gemeente Hengelo.

De leden van de cliëntenraad zijn onafhankelijke vrijwilligers, wij doen dit vanuit onze betrokkenheid bij een goed functionerende uitvoering van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Samen brengen wij allerlei deskundigheid en persoonlijke-, werk- en bestuurservaring in,  ieder heeft zijn eigen netwerk en vaak ook eigen ervaring met mantelzorg en WMO.

“Leden gezocht voor het Cliëntenpanel van de WMO-Raad!”
Het cliëntenpanel is onderdeel van de WMO-Cliëntenraad Hengelo. Via het cliëntenpanel is het mogelijk om online onderzoek te doen bij burgers die gebruik maken van de WMO, hun naasten, bezoekers en geïnteresseerden. In het cliëntenpanel worden (nieuwe) initiatieven en uitkomsten getoetst. Met hun deelname helpen de leden van het cliëntenpanel de kwaliteit van de WMO-zorg via de WMO-raad verder verbeteren. Leden van het cliëntenpanel ontvangen enkele keren per jaar een vragenlijst per e-mail.

De vragen kunnen gaan over:

  • Afval, de grijze Otto
  • Leesbaarheid van de brieven van de gemeente
  • Huishoudelijke hulp
  • Vervoer
  • Klachtafhandeling

“Hoe leesbaar zijn de brieven van de gemeente Hengelo?”
De WMO-Raad Hengelo is een onderzoek gestart samen met onderzoekers van een Universiteit naar de leesbaarheid van de brieven van de gemeente Hengelo. Daarnaast zijn wij benieuwd naar hoe de Hengelose burger zelf deze brieven ervaart die door de gemeente worden toegezonden.

Zie hiervoor en voor meer informatie onze website: www.wmocrhengelo.nl

1 reactie op “WMO Cliëntenraad Hengelo, aanspreekpunt voor iedereen!

  1. Ik denk dat het WMO objectief moet werken en in een vroeg stadium moet aan geven dat de aanvraag standaard niet gehonoreerd wordt.
    Wilt u voorbeelden en een gesprek u weet mij te vinden.
    Met vriendelijke groet Hilda Keur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.